4 beneficii nebănuite alte terapiei de cuplu

4 beneficii nebănuite alte terapiei de cuplu
Beneficii nebănuite alte terapiei de cuplu

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre terapia de cuplu!

Terapia de cuplu poate contribui în mare măsură la prevenirea destrămării totale a unei căsnicii. Deseori, multe persoane privesc cu nesiguranță terapia, fiind de părere că relația nu mai poate fi reparată în vreun fel sau este un semn de slăbiciune. Însă, aceștia trebuie să realizeze faptul că este un semn de putere. Află din rândurile următoare care sunt beneficiile terapiei de cuplu!

Beneficii nebănuite alte terapiei de cuplu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Când iubirea devine o construcție solidă. Cum să recunoști cele 4 semne ale unei relații de cuplu durabile

Ce beneficii oferă terapia de cuplu

Există mai multă înțelegere

Beneficii nebănuite alte terapiei de cuplu[Sursa foto: freepik]

Una dintre cele mai importante beneficii ale terapiei de cuplu este faptul că partenerii se vor reconecta și vor vedea problemele mult mai clar.

Dacă cei doi vor conștientiza ce au greșit în relația de cuplu, va exista mai multă înțelegere și empatie față de situație.

Astfel, cu ajutorul terapiei de cuplu, partenerii de viață pot înțelege mai bine factorii de bază care afectează dinamica relației. Indiferent de cât timp este un cuplu împreună, oricare poate beneficia de o înțelegere mai profundă a dinamicii unice din relația lor.

Citește și: Eticheta în zilele noastre: Cine ar trebui să plătească la o intâlnire? Ghid pentru decizii corecte în lumea modernă a dating-ului

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Apare o nouă perspectivă asupra lucrurilor

Beneficii nebănuite alte terapiei de cuplu[Sursa foto: freepik]

De asemenea, terapia de cuplu vine la pachet cu noi perspective și puncte de vedere. Dacă partenerii vor primi problemele într-o singură perspectivă, fără să fie dispuși să înțeleagă și variant celuilalt, vor apărea,

în mod inevitabil, momente de tensiune. Este dificil să se ia în considerare alte puncte de vedere, iar acest lucru nu face decât să agraveze argumentele.

Când cuplurile nu sunt de acord cu o problemă, se înrăutățește doar atunci când nu țin cont de perspectiva celeilalte persoane. Astfel, cu ajutorul terapiei, cuplurile vor ajunge la un comun acord deoarece vor comunica mult mai eficient, terapeuții reușind să facă lumină asupra problemelor.

Partenerii pot ajunge la rădăcina problemei și pot învăța să-și vadă reciproc punctele de vedere în conflictele viitoare.

Oferă un spațiu sigur pentru cupluri

Beneficii nebănuite alte terapiei de cuplu[Sursa foto: freepik]

Terapia de cuplu oferă un spațiu sigur pentru cupluri unde se pot descărca și vorbi despre ce îi apasă. Terapeutul va ajuta mult situația, deoarece este o persoană neutră, care nu are preferințe față de niciunul dintre parteneri.

De asemenea, eliberarea de sentimente poate fi un lucru dificil în viața de zi cu zi, deoarece o persoană se poate teme să nu rănească sentimentele celeilalte sau să spună ceva nepotrivit. Aici spațiul sigur poate schimba jocul. Cu alte cuvinte, cabinetul de terapie poate reprezenta o bulă în care partenerii să spună cu adevărat ceea ce simt.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Restabilește încrederea pierdută

Terapeutul de cuplu asigură că ambii parteneri își pot recăpăta încrederea într-un mod sănătos. Astfel, acest lucru va ajuta relația chiar și după un incident în care încrederea a fost ruptă. Dacă apar probleme pe viitor, cuplurile nu vor recurge la pierderea încrederii sau la învinovățirea celeilalte părți cu privire la comportamentele anterioare, deoarece vor știi exact cum să abordeze situația.

Cum să-l convingi că vrei să începeți terapia de cuplu

Beneficii nebănuite alte terapiei de cuplu[Sursa foto: freepik]

Comunicarea deschisă și sinceră este importantă într-o căsnicie sănătoasă. De-a lungul timpului, partenerii pot acumula frustrări în interiorul lor, existând multe blocaje uriașe în comunicare. Astfel, aceștia trebuie să fie sinceri cu privire la luptele lor, pentru aș da voie să se vindece.

Atunci când vine vorba de terapie, partenerul care încearcă să îl convingă pe celălalt să meargă împreună la terapie nu trebuie să vorbească de acest lucru arătând cu degetul și blamând. Acesta trebuie să comunice faptul că nu-i pasă a cui este vina, ci vor doar să își repare relația.

De asemenea, atunci când partenerul aude de mersul la terapie, ar putea crede că celălalt nu-l mai iubește. În acest caz, este nevoie de comunicare în așa fel încât să înțeleagă că este nevoie de terapie pentru că îl iubește, nu pentru că nu o face. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

7 greșeli de evitat într-o căsătorie. Ce distruge relația de cuplu

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies