4 beneficii uimitoare pentru sănătate ale uleiului de măsline de tescovină

4 beneficii uimitoare pentru sănătate ale uleiului de măsline de tescovină
4 beneficii uimitoare pentru sănătate ale uleiului de măsline de tescovină

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre uleiul de măsline de tescovină!

Uleiul de măsline este recunoscut ca fiind printre cele mai sănătoase tipuri de ulei pentru consum. Uleiul de măsline de tescovină este obținut din pulpa și resturile de măsline rămase, procesat folosind un solvent și hexan pentru extracție. De asemenea, acesta este sigur pentru consum de către oricine, cu excepția celor cu alergie la măsline. Află din rândurile următoare care sunt cele 4 beneficii ale uleiului de măsline de tescovină!

Hidratează pielea

4 beneficii uimitoare pentru sănătate ale uleiului de măsline de tescovină[Sursa foto: freepik]

Persoanele care utilizează ulei de măsline de tescovină au parte de multe beneficii pentru piele. Folosirea uleiului de măsline obținut din tescovină ca ulei de masaj poate aduce beneficii pielii, deoarece o va face mult mai sănătoasă și catifelată. Uleiul de măsline extras din tescovină este preferat în diverse proceduri de masaj ca alternativă la uleiul de măsline extravirgin, datorită compoziției și prețului accesibil.

Este un ajutor de nădejde care previne pielea uscată și oferă hidratare. De asemenea, adăugarea unei mici cantități de ulei de măsline din tescovină în apa de baie poate contribui la revigorarea pielii.

Citește și: Crema cu semințe de in și pătrunjel pentru combaterea ridurilor faciale. Trucul de frumusețe pentru îngrijirea corespunzătoare a pielii

Tratează căderea părului și scalpul uscat

4 beneficii uimitoare pentru sănătate ale uleiului de măsline de tescovină[Sursa foto: freepik]

De asemenea, uleiul de măsline de tescovină este utilizat împotriva căderii părului și a scalpului uscat. Astfel, cel mai eficient mod de folosire este încălzirea uleiului și aplicarea directă pe scalp. După aplicare, se lasă să acționeze timp de aproximativ 30 de minute sau chiar peste noapte, înainte de a fi spălat părul cu șampon și apă călduță.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Folosit în mod regulat, uleiul de măsline de tescovină poate contribui la menținerea sănătății și frumuseții părului. Uleiul de măsline din tescovină este bogat în antioxidanți, care ajută la hrănirea scalpului deteriorat și la reducerea căderii părului. De asemenea, acesta oferă un luciu natural și tratează căderea părului. Așadar, uleiul de măsline de tescovină este un ingredient natural și eficient în îngrijirea părului, oferind hidratare, nutriție și protecție împotriva deteriorării. 

Citește și: Cât de eficient poate fi zahărul pentru îndepărtarea părului facial! Trucul extrem de util pentru doamnele care vor să aibă un chip perfect

Reduce nivelul de colesterol

4 beneficii uimitoare pentru sănătate ale uleiului de măsline de tescovină[Sursa foto: freepik]

Uleiul de măsline de tescovina are în compoziția lui aproximativ 80% grăsimi mononesaturate, care ajută la reducerea nivelului de colesterol din corp. Astfel, grăsimea respectivă contribuie la reducerea nivelului de colesterol, influențând în mod pozitiv funcționarea inimii.

Colesterolul poate obstrucționa arterele principale c are transportă sânge către și dinspre inimă, crescând astfel stresul asupra inimii. Prin consumul regulat de ulei de măsline de tescovină, este posibil să se mențină arterele curate și să se asigure o circulație corectă a sângelui.

Alternativă sănătoasă pentru gătit

4 beneficii uimitoare pentru sănătate ale uleiului de măsline de tescovină[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mai mult decât atât, este bine de reținut faptul că uleiul de măsline de tescovină este ușor și neutru în comparație cu diversele uleiuri vegetale disponibile pe piață. Așadar, gătitul în ulei de măsline de tescovină este o alternativă sănătoasă. Uleiul de măsline de tescovină necesită o temperatură ridicată pentru a arde, făcându-l cea mai bună opțiune în ceea ce privește prăjirea.

Un alt beneficiu uimitor al acestui ulei de măsline este că se întinde, mai exact este suficient pentru gătit. Uleiul conține nutrienți, care ajută organismul să rămână sănătos și în formă. Este, de asemenea, bogat în vitamina E antioxidantă naturală și alți polifenoli care susțin sistemul imunitar și vitamina K, care îmbunătățește densitatea oaselor. De asemenea, forma rafinată a uleiului are o culoare mai deschisă și o aromă consistentă. Așadar, uleiul de măsline de tescovină este bun pentru gătit deoarece alimentele nu absorb gustul uleiului. 

4 beneficii uimitoare pentru sănătate ale uleiului de măsline de tescovină[Sursa foto: freepik]

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum să prepari exfoliant natural! Trucul prin care femeile pot avea o piele fină

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies