Orezul este nelipsit din bucătăria românilor și nu numai. Iată ce condimente trebuie să folosiți, atunci când preparați mâncare cu orez.
Condimentele dau gust oricărui tip de mâncare. Cu toate acestea, nu orice preparat merge condimentat cu aceleași mirodenii. Este și cazul orezului, care va avea un gust delicios, doar dacă folosiți anumite condimente.
Ce condimente punem la orez
Nu există mâncare gustoasă fără sare, asta e clar! Indiferent ce fel de preparate pregătiți, sarea nu are cum să lipsească din bucate. Chiar și la prăjituri este indispensabilă!
Cu toate acestea, nu puteți găti doar cu sare. Este nevoie de mai multe condimente, pentru ca mâncarea să aibă un gust senzațional. Aveți însă grijă ce fel de condimente folosiți! Există anumite alimente care nu merg cu orice fel de mirodenii.
De exemplu, dacă vreți să preparați o mâncare cu orez, trebuie să știți care sunt cele mai bune condimente care se asortează cu acesta.
1. Cardamomul
Este unul dintre cele mai mai apreciate condimente din întreaga lume. Provine din India și are o aromă intensă, care va transforma banalul orez într-un deliciu cu iz oriental.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
2. Șofranul
Este, de departe, cel mai bun condiment pentru orez.
Merge de minune cu orezul basmati. Trebuie doar să dizolvați câteva bobițe de șofran în apă caldă și apoi să răsturnați lichidul peste preparatul din orez pe care îl faceți.3. Anasonul stelat
Acesta este fructul unui arbore din China și are foarte multe proprietăți benefice organismului. Este antiinflamator, antioxidant și antimicrobian. Anasonul stelat se potrivește foarte bine alături de cardamom.
4. Piperul
Alături de sare, piperul nu are cum să lipsească din preparatele dumneavoastră. Acesta merge de minune cu orezul, mai ales dacă sunteți un fan al mâncărurilor picante.
Scorțișoara, ”prietena” bună a orezului
Pe lângă condimentele enumerate mai sus, orezul se potrivește și cu șofranul, curcuma, ceapa, piperul alb, dafinul, fenelul sau usturoiul.
Acestea sunt mirodenii pe care le puteți folosi atunci când gătiți pilaf, orez cu legume și orice fel de mâncare în care orezul este sărat.
După cum știți, orezul poate fi preparat și ca desert. Cine nu-și aduce aminte cu drag de minunatul orez cu lapte pregătit de mame sau de bunici?
Dacă vreți să faceți orez cu lapte, atunci din decor nu trebuie să lipsească scorțișoara. Este un condiment perfect pentru orez. Îi dă o savoare aparte și un gust senzațional, care o să vă trimită, cu siguranță, cu gândul la copilărie.