Află din rândurile următoare care sunt top 4 cele mai bune locuri de vizitat toamna aceasta în România.
România este o țară de-a dreptul spectaculoasă din punct de vedere turistic. Indiferent de anotimp, peisajele de poveste din țara noastră te fac să te simți într-o poveste atunci când le lași să fie descoperite. Sunt mulți oameni care nu cunosc nici măcar o treime din frumusețile pe care ni le oferă turismul românesc.
De aceea, invitați în platoul „ Teo Show ”, Andreea Stravoiu și George Mihai, realizatorii emisiunii „ ROventura ”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 15:00 pe Kanal D, au venit cu o serie de recomandări de călătorie.
Andreea Stravoiu și George Mihai au străbătut țara în lung și-n lat, vizitând cele mai frumoase locuri din România, locuri cu o frumoasă poveste, atât din punct de vedere spiritual, cât și istoric.
Astfel, iată care este topul celor 4 locuri pe care trebuie neapărat să le vizitezi în România:
Orașul Zărnești din județul Brașov
Citește si: Ce să vizitezi în Barcelona. Care este perioada cea mai bună pentru a vizita Barcelona
Brașovul este unul dintre cele mai vizitate orașe din România, indiferent de anotimp. Pe lângă acesta, există o mulțime de sate și orașe aflate în vecinătatea acestuia, care așteaptă să fie explorate de turiști de pretutindeni.
Printre acestea se numără și Zărnești, un oraș din județul Brașov, care este situat la poalele masivului Piatra Craiului.„ Este foarte aproape de București. Oamenii au ce vizita. Au peisaje superbe. Vezi muntele Piatra Craiului, zona Plaiul Foii. O plimbare cu trăsura pe drumul acela neasfaltat este o încântare. Există cazări. Sunt cazări în stilul acesta de munte, cu mult lemn, cu căldură și cu oameni foarte primitori. În plus, mâncarea este foarte bună.”, au spus vedetele ROventura.
Buzău
Citeste si: Istoria castelul Bran și mitul contelui Dracula
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Zona Munteniei este o zonă foarte ofertantă din punct de vedere turistic.
Există două zone principale de explorat, Valea Buzăului și Valea Slănicului Buzoian, ambele fiind ofertante pentru turiștii care vor să se deconecteze de agitația urbană și să se încarce cu energie din natură.
Principala atracție a județului Buzău este Muntele de sare de la Lopătari.
„ Există o salbă frumoasă de lacuri de apă dulce pe un munte de sare. Există un canion de sare.Eu sunt foarte bucuros să constat că și pe Valea Buzăului a apărut o sumedenie de pensiuni noi. Oferta e bogată și pentru toate buzunarele. În Buzău vii dacă vrei să rătăcești prin viața satului autentic românesc și pierdut, uitat în timp.”, spun moderatorii emisiunii ROventura.
Bucovina
Citește si: Ce trebuie neapărat să vizitezi în Israel. „Israelul este o țară a contrastelor”
Bucovina este o explozie de tradiție și istorie. În Bucovina întâlnești atât munți, cât și dealuri, depresiuni, podișuri, câmpii și lunci.
Cunoscută pentru numeroasele mănăstiri construite de foști domnitori români, Bucovina este o regiune pe care trebuie neapărat să o vizitezi indiferent de anotimp. Este de asemenea, un ținut fascinant datorită oamenilor și poveștilor care s-au scris pe acestea meleaguri, locuitorii păstrând încă o mulțime de tradiții care așteaptă să fie descoperite.
„ Bucovina este o destinație extraordinară în primul rând pentru tradiții.Mergi și vezi oameni îmbrăcați în costum popular, oameni care merg la biserică îmbrăcați în costum popular, mâncărurile sunt de-a dreptul extraordinare .”, spune Andreea Stravoiu.
Via Ferrata
Citește si: Cum te pregatesti pentru o calatorie cu propria masina?
În România, traseele de tipul Via Ferrata sunt o atracție pentru pasionații de senzații tari. Este vorba de un traseu montan echipat cu șufe metalice, trepte de fier, poduri suspendate și traverse, care le permit turiștilor să admire priveliștea care-ți taie respirația de la mai bine de 800 m înălțime.
Atracția principală sunt hamacele suspendate, care constituie o oază de relaxare pentru căutătorii de adrenalină. Astfel, după ce ai parcurs un traseu montan, te poți relaxa la 800 m înălțime, admirând priveliștea din munți.
„ În momentul în care ajungi în hamac și te relaxezi, efectiv dispar toate energiile negative, fricile, gândurile. Nu poți să te mai gândești la nimic, doar admiri peisajul.”, spune Andreea Străvoiu.