4 motive pentru care câinele tău sapă. Află cum poți să-l oprești

motive pentru care cainele sapa
4 motive pentru care câinele tău sapă

Deseori, putem observa câinii cum sapă în diverse locuri. Insă știați care sunt motivele pentru care aceștia o fac?

Aflați în rândurile următoare, care sunt motivele pentru care câinii obișnuiesc să sape, dar și cum îi puteți opri din acest obicei.

 

De ce sapă câinii

Instinctele prădătoare

Un prim motiv legat de faptul că animalele de companie, în acest caz câinii, obișnuiesc să sape în diverse locuri, este reprezentat de instinctele prădătoare pe care aceștia le dețin.

Aceștia adoră să-și mestece jucăriile și să urmărească veverițele atunci când se află într-o plimbare, iar în egală măsură aceștia obișnuiesc să exploreze și împrejurimile casei, dat fiind faptul că pot auzi sau mirosi animalele care se află sub pământ. În momentul în care aceștia au impulsul de pradă, încep să sape în curte pentru a încerca să ajungă la respectivele animale pe care le simt.

Citește și: 10 moduri de a sărbători ziua de naștere a câinelui tău

4 motive pentru care câinele tău sapă[Sursa foto: freepik]

Citește și: 6 motive pentru care câinele tău se uită la perete

Depozitarea alimentelor și a jucăriilor

Câinii obișnuiesc să își depoziteze mâncarea sau jucăriile, în momentul în care sapă. Astfel, aceștia dețin un instinct foarte puternic dezvoltat de a păstra unele lucruri pe care le prețuiesc, și aleg să o facă prin a săpa și așeza respectivele lucruri acolo.

În momentul în care câinii simt acest lucru față de un anumit obiect sau aliment, pot începe să sape gropi, pentru a reprezenta locul în care își vor ascunde bunurile.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

4 motive pentru care câinele tău sapă[Sursa foto: freepik]

Reglarea temperaturii

O altă cauză a faptului că aceștia obișnuiesc să sape gropi este reprezentată și de reglarea temperaturii, în special în sezonul călduros de vară.

Atunci când vremea nu este foarte prielnică pentru câine, acesta își poate săpa o groapă, doar pentru a ajunge la o temperatură mai scăzută, redată de pământ. Acolo obișnuiește apoi să se odihnească, pentru a scăpa de căldură.

4 motive pentru care câinele tău sapă[Sursa foto: freepik]

Stres și anxietate

Chiar și câinii pot avea anumite momente de stres și anxietate, iar deseori, dacă zona le permite, aceștia pot începe să sape gropi în mod rapid, în încercarea de a scăpa de orice lucru îi îngrozesc.

Deși în unele cazuri, poate nu există o adevărată amenințare asupra sa, acesta o poate percepe sub această modalitate și are tendința să încerce să scape.

caracteristici caini
4 motive pentru care câinele tău sapă[Sursa foto: freepik]

Cum vă puteți opri câinele din săpat

Furnizați zone adecvate pentru săpat

In cazul în care observați din ce în ce mai des faptul că animalul de companie respectiv câinele obișnuiește să sape în curte sau în jurul blocului, îi puteți achiziționa o cutie specială de nisip sau o groapă de nisip, pe care să o așezați în zona locuinței, astfel încât

să-i permiteți să sape și să își potolească instinctul prădător sau alte sentimente resimțite de acesta.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

comportament ciudat caini
4 motive pentru care câinele tău sapă[Sursa foto: freepik]

Controlați rozătoarele

bineînțeles că pot exista cazuri în care curtea chiar reprezintă un habitat pentru rozătoarele mai mici, însă cu siguranță veți dori să le țineți la distanță. Pentru a putea face acest lucru mai bine, puteți să implementați un control al rozătoarelor, prin a planta ierburi și plante parfumate, printre care se află și menta, busuiocul și cimbrul, evitând să plantați paturi de flori, dat fiind faptul că rozătoarele obișnuiesc să se îngroape și să se cuibărească în acestea.

cum sa iti opresti cainele sa sape
4 motive pentru care câinele tău sapă[Sursa foto: freepik]

Oferă zone de umbră

Nu în ultimul rând, în cazul în care ne aflăm în sezonul călduros și observați că animalul de companie obișnuiește să sape gropi, iar motivul să fie legat de temperatura ridicată de afară, puteți să-i creați anumite zone de umbră, astfel încât acesta să se poată odihni liniștit, fără să mai sape gropi pentru a se răcori. Aceasta este o altă modalitate prin care vă puteți menține câinele fericit.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

de ce sapa cainii
4 motive pentru care câinele tău sapă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

6 motive pentru care câinele tău se uită la perete

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies