Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre consumul de cafea la primele ore ale dimineții!
Majoritatea oamenilor nu își pot începe ziua fără o ceașcă de cafea, mai ales la primele ore ale dimineții. Însă, este bine de conștientizat faptul că a bea cafea dimineața nu este o idee atât de strălucită, atunci când te trezești cu stomacul gol. Află din rândurile următoare de ce nu este deloc recomandat să bei cafea imediat ce te trezești!
Când este recomandat să îți bei cafeaua dimineața
În general, este recomandat ca băutura preferată a majorității oamenilor să fie consumată după 45 de minute până la o oră după ce te-ai trezit, deoarece această așteptare permite corpului să-și stimuleze natural vigilența cu cortizol înainte de a te bucura de cafea.
Conform health.clevelandclinic.org, o ceașcă de la jumătatea dimineții până la sfârșitul dimineții, între orele 9:30 și 11:00 vă poate ajuta să obțineți cele mai multe beneficii ale cafelei.
4 motive pentru care nu ar trebui să bei cafea imediat după trezire
Nivelurile de cortizol
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cunoscuți și drept hormonul stresului, aceștia se află la limita maximă în primele ore ale dimineții. Astfel, creșterea rapidă a cafeinei poate perturba producția de cortizol a corpului și poate să producă o stare de stres și anxietate.
Este recomandat să aștepți puțin timp până îți bei cafeaua pentru ca nivelurile de cortizol să fie reduse natural.Citește și: Ce să NU mănânci înainte de somn. Alimente care îți strică odihna
Probleme cu digestia
De asemenea, consumul de cafea de la prima oră a dimineții produce probleme cu digestia, deoarece stomacul gol este cel mai rău coșmar al cafelei.
Deshidratare
Un alt motiv pentru care nu trebuie să bei cafea imediat după trezire este că provoacă deshidratare, acționând ca un diuretic.
Probleme de somn
Atunci când hormonii cortizol ai corpului, care interferează cu ceasul biologic intern al corpului, sunt deranjați, poate fi foarte dificil să dormi bine. Mai precis, cantitățile mari de cortizol pot cauza rezistență la insulină și scad nivelurile de energie, în timp ce cresc nivelul de zahăr din sânge. Hormonii stresului sunt produși noaptea când nivelurile ar trebui să fie joase. Somnul precar duce inevitabil la probleme de oboseală.
Oamenii pot lua în considerare, de asemenea, înlocuirea cafelei dimineața cu un latte cu turmeric, cunoscut și drept „laptele de aur”, deoarece are numeroase beneficii pentru sănătate. Turmericul ajută la protejarea împotriva privării de somn, contribuind potențial la îmbunătățirea calității somnului.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.