Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre SPF!
După cum multe femei știu deja, SPF înseamnă factor de protecție solară. Acesta este măsurat numeric pentru a indica perioada de timp în care crema de protecție solară le protejează de razele ultraviolete (UV). Află din rândurile următoare de ce este important să porți cremă de protecție solară pe tot parcursul anului, nu doar în perioada sezonului cald!
Ce este SPF-ul
Citește și: Produsele de care ai nevoie pentru un machiaj de plajă. Iată cum să faci față transpirației și umidității
Crema de protecție solară protejează împotriva luminii UVA și UVB. Razele UVB afectează stratul exterior al pielii, în timp ce razele UVA afectează stratul inferior al pielii. Astfel, lumina UVA accelerează procesul de îmbătrânire a pielii, în timp ce lumina UVB este cea mai dăunătoare pentru piele deoarece provoacă roșeață, arsuri solare și cancer de piele.
Expunerea excesivă la soare îți afectează pielea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Este important de reținut faptul că pielea are un mecanism natural de apărare, dar acesta este insuficient pentru a proteja împotriva expunerii excesive la soare. Așadar, acționând ca o barieră împotriva luminii solare, crema de protecție solară este eficientă în protejarea pielii de radiațiile UV dăunătoare.
Cremele cu un nivel SPF mai ridicat oferă mai multă protecție împotriva razelor UVB pentru perioade mai lungi. Deși nu există nicio cremă de protecție solară care să blocheze complet toate razele solare, un SPF de cel puțin 30 poate bloca până la 97% din razele UVB, iar
SPF 50 blochează până la 98%.4 motive pentru care nu ar trebui să ieși din casă fără a folosi SPF
Cu alte cuvinte, cea mai mare schimbare pe care femeile o pot face în rutina zilnică pentru a-și proteja pielea este să aplice SPF în fiecare dimineață și din nou pe parcursul zilei.
1. Reduce riscul de arsuri solare
Din cauza expunerii îndelungate la soare fără protecție solară, există riscul de arsuri solare destul de grave. Dacă acest lucru se întâmplă des, potrivit National Library of Medicine, se poate ajunge la probleme care duc la cancer de piele, îmbătrânire prematură a pielii și alte probleme cutanate.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
2. Previne semnele de îmbătrânire
Mai mult decât atât, expunerea repetată la soare fără protecție poate deteriora elastina, colagenul și celulele pielii. În timp, aceasta poate duce la semne premature de îmbătrânire, inclusiv decolorarea pielii, riduri, linii fine și o aparență pergamentoasă. Așadar, folosirea unei cremei de protecție solară ajută la prevenirea acestui fenomen, pentru că menține aspectul tânăr și sănătos al pielii.
3. Previne decolorarea pielii
Poate fi dificil și inestetic ca oamenii să trăiască cu zone de decolorare a pielii, în special atunci când acestea apar mai târziu în viață. Aceste zone de decolorare sunt adesea numite "pete de soare" și au, de obicei, o nuanță de la maro deschis la brun. Apar adesea pe față, cap, mâini și brațe și pot afecta atât bărbații, cât și femeile. Astfel, aplicarea periodică a cremei de protecție solară pe parcursul zilei poate ajuta la prevenirea apariției acestor pete pe piele.
4. Reduce inflamația
În momentul în care pielea este expusă la razele UV, există șansa de apariție a roșeții și inflamației dureroase. Astfel, folosirea SPF-ului în fiecare zi ajută la prevenirea inflamației cauzate de razele nocive. Cu toate astea, sunt de evitat cremele de protecție solare tip spray, deoarece acestea pot conține formule dure, inclusiv alcool care poate usca pielea.