4 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente

4 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente
4 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente

Avem obiceiul de a subestima buruienile obisnuite pe care le gaim in gradina.

4 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente. Avem obiceiul de a subestima buruienile obisnuite pe care le gaim in gradina. Insa unele dintre acestea sunt ierburi cu adevarat nutritive. Foarte multe dintre plantele salbatice care se dezvolta natural pe marginea drumurilor ori in gradina au fost folosite in trecut drept alimente de baza in dieta de zi cu zi. Stiai de exemplu ca papadia este comestibila si gustul sau este similar cu al rucolei? Pot fi folosite cu succes in salate.

Descopera de la noi cateva dintre buruienile comestibile care adesea sunt ignorate, insa care abunda in arome si nutrienti:

Oxalis

Aceasta planta seamana cu trifoiul si este bogata in vitamina C. Are un gust placut acrisor, multumita continutului sau de acid oxalic. Trebuie insa sa retii ca prea mult acid oxalic poate fi asociat cu pietre la rinichi prin urmare, persoanele care sufera de aceasta afectiune ar trebui sa consume oxalis moderat.

Mai sunt si alte verdeturi sanatoasecare contin oxalis, precum frunzele de sfecla, napii si spanacul.

4 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente
4 plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Papadia

Simpla papadie este in realitate o planta comestibila extrem de bogata in nutrienti, pe care at trebui sa o iei in considerare si sa o consumi des.

Are un gust usor amarui, dar este perfecta pentru o salata proaspata ori o garnitura asortata. Este extrem de bogata in vitamina A, sub forma de betacaroten, care este usor absorbit in intestine, cat si in vitaminele C, E si K, cat si fibre si potasiu.

Iarba-gaii

Este posibil ca aceasta denumire sa nu iti spuna tie nimic, insa aceasta planta arromata care creste pe marginea drumului iti este sigur cunoscuta, daca o vezi.

Are flori galbene delicate, frunze aspre si se inrudeste cu floarea soarelui. Poate fi introdusa cu succes in alimentatie multumita continutului sau bogat in nutrienti. Are frunze aspre, asa ca mai bine o consumi gatita. Frunzele sale sunt usor amarui, prin urmare trebuie sotate, adaugand diverse condimente.

Citeste si:// CITEȘTE// Cât timp se fierb urzicile

Nalba

Nalba ar trebui considerata drept o planta versatila, care poate fi adaugata cu succees in salate si in supe.

In plus, mugurii de nalba pot fi murati, devenind inlocuitori pentru capere. Pana si radacina sa este comestibila.

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies