4 reguli pentru o sănătate de fier în sezonul rece

4 reguli pentru o sănătate de fier în sezonul rece
4 reguli pentru o sănătate de fier în sezonul rece

În sezonul rece este mai greu să menținem sănătatea la cote maxime.

Capacitatea de apărare a corpului este pusă la încercare de mai mulți factori externi și interni. Instabilitatea vremii, intrarea în colectivitate a copiilor, infecțiile frecvente, agravarea bolilor reumatice și a celor cardiovasculare, sedentarismul, deficitul de vitamina D și alimentația mai săracă în vitamine și minerale ne pot da corpul peste cap. Principalele categorii expuse sunt copiii, gravidele și persoanele în vârstă.

De aceea este important să respecți câteva reguli importante care te vor ajuta să te bucuri de o sănătate de fier chiar și în sezonul rece. Principalul obiectiv este să îți dezvolți o imunitate mai puternică.

1. Pune accent pe o alimentație sănătoasă

Odată cu instalarea sezonului rece, poftele culinare tind să se îndrepte mai degrabă spre grăsimi și carbohidrați decât spre variante sănătoase. De asemenea, dulciurile sunt prezențe tot mai dese în meniul zilei, în special în perioada sărbătorilor.

Pentru menținerea unei stări de bine este indicat să consumi mai des fructe și legume proaspete: mere, pere, struguri, portocale, lămâi, fructe de pădure, nuci, ciuperci, cartofi dulci, sfeclă, spanac, broccoli, usturoi, ceapă și avocado. De asemenea, nu ar trebui să îți lipsească din meniu alimente precum carne de curcan, ouă, lapte, brânză, iaurt grecesc, fulgi de ovăz, miere, ulei de măsline extravirgin, ghimbir, turmeric, piper negru și anason.

Pe lângă o alimentație echilibrată, administrarea unor suplimente pentru imunitate scăzută poate fi de un real ajutor pe perioada sezonului rece. Produsele pe bază de vitamina C, zinc, echinacea, propolis sunt cele mai recomandate în aceste luni ale anului.

2. Fii activ pentru o sănătate de fier

Vremea rece te invită să fii mai sedentar, însă este indicat să te ambiționezi și să faci mișcare fizică în continuare, în special în aer liber. Chiar și o mică plimbare prin parc te poate ajuta să te simți mai bine. Pui circulația în mișcare, te bucuri de lumina naturală din timpul zilei, îți lucrezi musculatura și îți limpezești mintea. Sunt atâtea beneficii în joc încât nu ar trebui să stai prea mult timp pe gânduri. Nu trebuie să te ferești de temperaturile scăzute, fiindcă te vei încălzi în timpul mișcării și îți vor fi de folos și hainele mai groase.

3. Hidratează-te corespunzător în sezonul rece

În sezonul rece multe persoane tind să bea mai puțină apă, astfel că riscul de deshidratare crește. O bună soluție este să profiți de minunatele ceaiuri aromate și să îi oferi corpul doza necesară de lichide. Câteva variante care te ajută să te hidratezi corespunzător sunt: ceaiul de mușețel, ceaiul de ghimbir, ceaiul de mentă, ceaiul de cătină, ceaiul de măceșe și limonada caldă. De asemenea, îți sunt buni aliați supele sezonului: supa cremă de rădăcinoase, supa cremă de ciuperci și supa cremă de dovleac.

4. Relaxează-te în fiecare seară

Nu lăsa grijile acumulate peste zi să îți strice seara. Încearcă să te detașezi fiindcă există cu siguranță o soluție pentru fiecare provocare în parte. Nu uita că stresul în exces îți scade sistemul imunitar, așa că organismul tău va avea bariera slăbită în fața germenilor. Câteva reguli pentru o sănătate de fier este să nu muncești peste program, să nu te consumi pentru lucruri inutile și să te relaxezi ascultând muzică ori făcând sport. Exercițiile de yoga pentru seară te ajută să te deconectezi de la lucrurile neplăcute întâmplate peste zi și să dormi mai bine.

Sursa foto: Unsplash.com



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum scoți petele de vișine și fructe roșii de pe haine. Ingredientele din bucătărie de mare ajutor

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies