Mâncarea de post este sănătoasă și blândă cu silueta. Noi v-am pregătit 4 rețete de mâncare fără carne, absolut delicioase și extrem de ușor de preparat.
Postul Crăciunului se apropie cu pași repezi, iar noi vă sărim în ajutor cu 4 rețete de mâncare fără carne. Acestea se prepară rapid, nu aveți nevoie de multe ingrediente și în plus, sunt extrem de gustoase, de nici nu o să vă dați seama că mâncați de post.
Cele mai simple rețete de mâncare de post
Vreți să țineți Postul Crăciunului, dar nu aveți de gând să mâncați doar covrigei și preparate comandate? Ei bine, puteți găti acasă imediat mâncăruri delicioase, din doar câteva ingrediente, pe care oricum le aveți cu siguranță în casă.
1. Mâncare de mazăre
Ingrediente:
- două cepe
- un kg de mazăre
- 2-3 cartofi
- sare
- bulion
- piper
- mărar
- ulei
Mod de preparare:
Curățați ceapa, tocați-o mărunt și căliți-o în puțin ulei. Când devine sticloasă, adăugați puțină apă și mai lăsați pe foc două minute. După aceea, adăugați mazărea, care poate fi și congelată, puneți și cartofii tăiați cubulețe, turnați apă, cât să acopere mazărea, adăugați sare și piper și lăsați să fiarbă pentru aproximativ 25 de minute.
La final, adăugați bulionul, după gust și după culoare, și mai lăsați
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
2. Mâncare de cartofi
Ingrediente:
- două cepe
- un kg de cartofi
- un ardei gras
- sare
- piper
- ulei
- bulion
- foi de dafin
- pătrunjel
Mod
Curățați ceapa, tocați-o mărunt și căliți-o în ulei. Când a devenit sticloasă, puneți puțină apă și lăsați-o să fiarbă puțin. Adăugați și ardeiul tocat mărunt și amestecați, să nu se lipească. Apoi puneți cartofii, tocați cubulețe, adăugați apă, cât să fie acoperite legumele, sare, piper și foi de dafin și lăsați să fiarbă pentru aproximativ 25 de minute. Cu puțin timp înainte să fie gata, adăugați și bulionul și mai lăsați să fiarbă puțin. La final, când ați dat oala jos de pe foc, puneți și pătrunjel tocat mărunt.
Mâncare delicioasă de post
Nu doar cartofii și mazărea sau tocănițele, în general, trebuie să fie în prim plan atunci când gătiți de post. Puneți-vă imaginația la contribuție și preparați mâncăruri delicioase pentru cei dragi.
3. Paste cu sos de roșii
Ingrediente:
- 200 gr paste
- puțin ulei de măsline
- câteva măsline
- sare
- piper
- usturoi
- busuioc
- câteva ciuperci
- o jumătate de ceapă
- sos de roșii
Mod de preparare:
Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Separat, într-o tigaie, puneți puțin ulei de măsline și căliți ceapa tocată mărunt. Apoi, adăugați și usturoiul tocat mărunt, dar și ciupercile și lăsați-le pe foc pentru câteva minute, în timp ce amestecați. După aceea, adăugați sosul de roșii, sarea și busuiocul. Puneți și măslinele, fără sâmburi, puțină apă și lăsați să fiarbă pentru câteva minute. Pastele se scurg bine de apă și se adaugă peste sos. Amestecați bine, ca să se încorporeze totul.
4. Orez cu prune
Ingrediente:
- 250 g prune uscate
- o jumătate de ceașcă de orez
- două linguri zahăr
- o lingură margarină
Mod de preparare:
Spălați foarte bine prunele și puneți-le la fiert. Într-o cratiță separată caramelizați zahărul, dar aveți grijă să nu se ardă. Peste zahăr adăugați după aceea apa în care au fiert prunele. Orezul se prăjește în margarină și apoi se stinge cu jumătate din cantitatea de zahăr caramelizat. După aceea, adăugați prunele, amestecați bine și băgați la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. La final, orezul trebuie să fie moale. După ce se răcește puțin, turnați deasupra restul siropului de zahăr.