Salatele de crudități sunt cunoscute pentru efectele miraculoase pe care le au atunci când vine vorba despre slăbit. Însă știați care sunt dressing-urile pe care le puteți adăuga?
Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre rețetele de crudități, care vă pot ajuta la procesul de slăbire.
Salate de crudități pentru slăbit
Salată de sfeclă roșie
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 150 g de sfeclă roșie (fiartă), 2-3 cepe verzi, o legătură de mărar, ulei de măsline, zeamă de lămâie, 3 linguri de nuci sau migdale (tocate) și 20 de bucăți de stafide.
Sfecla roșie este un aliment bogat în fibre, sărac în calorii și reprezintă o sursă numai bună de antioxidanți, vitamina A, B6 și B9, dar și de vitamina C, potasiu și magneziu.
Salată cu mere și ton
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: un măr mare (tăiat în felii), o conservă de ton bucăți (în suc propriu), o mână de frunze de rucola, câteva nuci mărunțite, câteva stafide, iar pentru dressing: ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper.
Această salată cu mere și ton este numai bună dacă vă doriți să pierdeți în greutate, datorită faptului că oferă organismului nostru o cantitate semnificativă de substanțe nutritive esențiale corpului nostru.
Citeste si: Cu ce se mânâncă GRANOLA. Specialiștii în nutriție au o părere extrem de bună despre acest mic dejun
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Salată simplă de castraveți
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 2 castraveți mici (curățați de coajă), 2 cepe roșii, o lingură de oțet de mere și cidru și o linguriță de muștar.
Tot ce trebuie să faceți este să preparați separat sosul din muștar și oțet, la care adăugați puțină sare și piper (după gust). Apoi veți tăia felii foarte subțiri castraveții și îi veți răzui pe răzătoarea mare. Toate ingredientele se amestecă și se consumă alături de biscuiți integrali sau toast. Castraveții sunt cunoscuți pentru faptul că sunt un diuretic natural, care ne ajută la hidratare și la reducerea presiunii arteriale. Prin urmare, o astfel de salată cu castraveți și oțet, ne curăță sistemul intestinal și ne scapă și de pofta de mâncare, motiv pentru care este consumată în special de persoanele care doresc să scape de câteva kilograme în plus.
Salată cu mere și morcovi
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: un măr mare (tăiat în feliuțe), trei sferturi de căpățână de varză albă (tăiată mărunt), un morcov (dat pe răzătoarea mare), 2 lingurițe de semințe de floarea soarelui, câteva stafide, pentru dressing: suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper și 3-4 bucăți de miez de nucă.
Această salată cu mere și morcovi face adevărate minuni pentru corpul nostru. Astfel, te va ajuta să slăbești mai rapid și să scapi de kilogramele nedorite.
Citeste si: Cu ce se mănâncă ANANASUL. "Este "alimentul minune" în curele de slăbire care ajută la arderea grăsimilor"
Idei geniale de sosuri pentru salate
Sos cu avocado şi hrean – Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: avocado bine copt, care trebuie pisat cu furculiţa, pe care îl veți amesteca cu hreanul răzuit, sarea, piperul, zeama de la o lămâie, uleiul de măsline şi puţină apă. Apa se adaugă dacă vă doriți ca dressing-ul să fie mai lichid. În cazul în care nu vă place hreanul, îl puteți înlocui cu avocado, pentru un dressing mai cremos, pe care îl veți amesteca cu verdeţuri, condimente sau legumele preferate.
Sos cu muştar – Veți avea nevoie de ingredientul de bază al acestui sos, muştarul, pe care îl veți amesteca cu uleiul de măsline, zeama de la o lămâie, sarea, piperul şi dacă vă doriți, puteți adăuga și puţină miere de albine.
Sos cu caju – pentru acest sos, tot ce trebuie să faceți pentru început este să lăsaţi nucile de caju la înmuiat în apă, timp de aproximativ 4-5 ore. Apoi le veți amesteca în blender cu puţin oţet şi suc de portocale. Totodată, puteți combina pasta de caju cu alte condimente preferate, astfel încât să rezulte tot un sos cremos, numai bun de adăugat într-o salată.
Citeste si: Piept de rață după rețeta lui CĂTĂLIN SCĂRLATESCU
Sos de pătrunjel – tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a pisa câteva frunze proaspete de pătrunjel în mojar, alături de un căţel de usturoi, peste care veți mai adăuga și ulei de măsline, zeama de la o lămâie, parmezan şi câteva seminţe de pin prăjite.
Sos cu iaurt, chilli şi lămâie – tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a amesteca iaurtul cu chilli, zeama de la o lămâie, piperul şi sarea de mare. În cazul în care vă doriți, puteți adăuga și câteva felii de castravete, pe care să le tocați mărunt, la care să mai adăugați şi puţină mentă proaspătă.
Sos cu pastă de susan, lămâie şi mărar – tot ce trebuie să faceți este să amestecați pasta de susan (tahina) cu fulgi de drojdie inactivă, zeama de la o lămâie, sarea de mare, ceapa roşie pe care ați tocat-o mărunt şi puțin mărar proaspăt, de asemenea, tocat.