4 secrete care te ajută să ai succes în viață

4 secrete care te ajută să ai succes în viață
4 secrete care te ajută să ai succes în viață

Succesul poate fi atins de oricine, cu ajutorul unui mindset corespunzător, cu muncă și cu ambiție. Află secretele pentru a avea succes în viață și pentru a-ți atinge cele mai mărețe scopuri.

Păstrează-ți calmul și sănătatea psihică 

Totul pornește de la psihicul tău: orice acțiune este generată de un gând, orice emoție apare ca urmare a unui gând. Oamenii au în jur de 48 de gânduri pe minut, așa că este foarte important să ai un psihic sănătos. Mintea ta este căpitanul corpului și te poate duce departe în viață dacă ai grijă de ea.  

Ce poți să faci pentru un psihic sănătos este să dormi suficient, să elimini gândurile negative, să recurgi la meditație, să trăiești într-un mediu relaxant. E bine să-ți creezi un spațiu plăcut, încărcat pozitiv acasă, până la urmă, acesta este „sanctuarul” tău. Amenajarea casei tale într-un mod feng shui este o strategie sigură, care îți va aduce o stare de bine. Diverse modele de decorațiuni precum statueta Buddha, potcoava norocoasă sau zeița bogăției Lakshmi pot avea un impact pozitiv semnificativ în acest sens. Obiectele feng shui te pot ajuta să atragi armonia, abundența și norocul în casa ta. Deși par detalii, acestea pot contribui la reușitele tale.   

Succesul este relativ  

Ce înseamnă succesul? Acesta nu este întotdeauna egal cu banii sau faima. Poți lua exemplul lui Larry Sanger, fondatorul Wikipedia, sau al lui Salman Khan, fondatorul Khan Academy, care se bazează mai ales pe donații. 

Succesul poate avea o definiție diferită de la o persoană la alta. Așa că este important să te gândești ce împlinire personală sau profesională înseamnă, de fapt, pentru tine succes. E important astfel să îți stabilești prioritățile pentru a ști exact ce îți dorești.  

Un IQ ridicat nu este o condiție pentru a avea succes 

Chiar dacă majoritatea persoanelor cred că succesul este pentru persoanele cu IQ crescut, acest lucru este doar un mit. Explicația este simplă: cei care știu că nu au o inteligență extraordinară vor lupta mai mult pentru a-și atinge scopul, în timp ce persoanele cu un IQ mare vor fi mai relaxate și vor depune mai puțin efort pentru a avea succes. Acest lucru a fost observat de un psiholog american după ce a studiat mai mulți jucători de șah, potrivit Science of People.  El a remarcat că marii campioni la șah erau cei cu o inteligență medie, și nu geniile. Așadar, munca din greu și ambiția sunt un indicator important pentru succes.  

Acceptă eșecurile 

Nimic în viață nu este ușor, mai ales scopurile mărețe. Un mindset de succes include și posibilele eșecuri. E bine să te gândești la eșecuri ca la o oportunitate de a învăța și de a progresa. Cel mai important este cum reacționezi atunci când ceva nu iese cum ți-ai dorit. Dacă te concentrezi prea mult pe eșec, o să te încarci de negativitate, lucru care te va trage înapoi în drumul tău spre succes.  

Simplul fapt că știi că ai putea eșua îți mărește șansele de succes pentru că temerea de eșec te va motiva să muncești mai mult și să obții soluții mai creative atunci când apar obstacole.  

 

Așadar, succesul este o stare de spirit pe care o atingi și este disponibilă oricui dorește să o obțină atâta timp cât depune efortul necesar în acest sens. Obiectele feng shui aduc armonia în viața ta astfel încât să te poți concentra pe obiectivele tale, însă ai nevoie și de un mindset potrivit. 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies