4 semne că este timpul să-ți părăsești partenerul. Semnele subtile ale sfârșitului!

semne ca relatia este pe sfarsite
4 semne că este timpul să-ți părăsești partenerul

În ciuda faptului că poate relația în care vă aflați este de lungă durată sau de scurtă durată, apar la un moment dat anumite semnale pe care ar trebui să le luați în seamă. Însă știați care sunt acestea? 

Aflați din rândurile următoare care sunt cele 4 semne de luat în seamă, atunci când vine vorba despre momentul oportun de să părăsiți relația în care sunteți.

 

Lipsa totală de respect

În primul și în primul rand, odată de partenerul de viață nu vă mai respectă din niciun punct de vedere, acesta este cel mai important semnal care vă transmite că trebuie să puneți punct relației.

Deși există nenumărate persoane care aleg să privească respectul în ansamblu, legat fiind în special de istoria pe care o împărtășiți ca parteneri, în cazul în care relația este deja de lungă durată, totul fiind încă prezent între voi, poate că în unele momente ar trebui să vă axați și pe respectul de moment. În ciuda faptului că poate în anumite momente, partenerul de viață vă tratează cu bunătate, pot exista și anumite momente în care pur și simplu să nu îi pese de opinia pe care o aveți sau de modul în care alegi să vezi anumite lucruri, poate chiar
diferit de modul său de a vedea acele lucruri. De asemenea, lipsa de respect poate reprezenta și momentul în care acesta te provoacă în mod conștient, în ceea ce privește expunerea perspectivei sau a mentalității tale. Bineînțeles că este inclus în lipsa totală de respect și limbajul vulgar folosit de către acesta, la adresa ta, maltratarea verbală, fizică sau mentală, disprețul oferit etc. Pe scurt, ar trebui să acordați o atenție sporită la aceste aspecte enumerate și nu numai, pentru a nu rămâne într-o relație, doar de dragul amintirilor dintre voi.

Citește și: 10 fraze din gaslighting la care să fii atentă

cum recunosti o relatie toxica
4 semne că este timpul să-ți părăsești partenerul[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Cum să ierți după infidelitate

Indiferența

Un alt aspect de luat în seamă, atunci când vine vorba despre părăsirea unei relații, tine și de indiferență.

Deseori, relațiile care duc către despărțire, pot întotdeauna să fie reparate, însă acest lucru se poate face doar dacă ambele părți, respectiv parteneri, contribuie într-un mod sau altul la acest lucru. În caz contrar, dacă intervine indiferența din partea unuia dintre parteneri, din start relația se va repara mult mai greu, dacă se va mai repara. De exemplu, în momentul în care partenerul luptă pentru relația voastră, pentru tine, acesta își va da întotdeauna interesul ca ție să îți fie bine, să repare, în cazul în care a greșit cu ceva, bineînțeles, cu fapte, nu doar cu vorbe, îți va spune
când îl deranjează un anumit aspect etc. Cu toate acestea, lucrurile se vor schimba în momentul în care, de exemplu, i-ai greșit acestuia de prea multe ori, încât, apare indiferența din partea sa, iar orice ți-ai dori să mai faci pentru a repara relația, nu se va mai putea face, pentru că, de cele mai multe ori, este deja prea târziu.

cum sa renunti la un partener toxic
4 semne că este timpul să-ți părăsești partenerul[Sursa foto: freepik]

Te învinovățește pentru tot

De asemenea, și perioada în care observi că orice s-ar întâmpla în relația voastră, partenerul este cel care alege să te învinovățească doar pe tine pentru tot. Indiferent de ceea ce faceți sau spuneți, totul va fi greșit, iar vina va cădea asupra ta. În spatele acestei învinovățiri venite asupra ta, există și un motiv. Se pare că, din cauza faptului că pe întreagă durată a relației, ai fost întotdeauna o persoană bună, înțelegătoare, ai lăsat de la tine, ți-ai asumat vina pentru anumite aspecte, deși poate că nici măcar nu erai tu de vină,

toate acestea și nu numai, puse cap la cap, l-au determinat pe partenerul tău să te învinovățească, mai devreme sau mai târziu, în relația pe care o aveți, cu foarte mare ușurință. Odată ce va începe să o facă din ce în ce mai des, tu vei și începe să îl crezi, ceea ce te va determina să îți pierzi încrederea în sine, te va afecta ca persoana și în general. Prin urmare, ar trebui să acordați mai multă atenție momentelor în care acesta începe un conflict, dacă își asumă responsabilitatea pentru faptele sale sau nu, daca își cer iertare când greșesc și așa mai departe.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

relatie toxica
4 semne că este timpul să-ți părăsești partenerul[Sursa foto: freepik]

Te evită complet

Nu în ultimul rand, deja în clipa în care partenerul de viață începe să te evite din ce în ce mai des, cu siguranță relația nu duce către o direcție bună. Poate că acesta nu va mai dori să poarte conversații cu tine, despre nimic concret, astfel încât, în momentul în care îți vei dori să rezolvi un conflict dintre voi, nu vei mai putea, pentru că partenerul nu își va dori să rezolve conflictul în egală măsură cu tine și vă începe, în cele din urmă, să te evite din ce în ce mai mult. Acela este momentul în care tu vei simți că te lovești de un zid, de fiecare dată când vei dori să îi comunici ceva, însă răspunsul său nu va fi unul pe care îl aștepți tu, de fapt. Este cunoscut deja faptul că întotdeauna comunicarea a fost, este și va rămâne cheia unei relații sănătoase și de lungă durată. Vei dori să îi împărtășești partenerului de viață cum te simți, care sunt gândurile tale etc., moment în care, în egală măsură, îți dorești să te audă și să te înțeleagă, să depună un minim de efort pentru a-ți arăta că le pasă cu adevărat.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

relatie toxica semne
4 semne că este timpul să-ți părăsești partenerul[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum să ierți după infidelitate

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies