Make-up-ul este una dintre modalitățile prin care tot mai multe persoane reușesc să se exprime și să-și creeze un stil personal autentic.
De asemenea, produsele de make-up pot acoperi anumite imperfecțiuni care apar odată cu probleme specifice de sănătate sau cu înaintarea în vârstă.
Folosirea și aplicarea corectă a make-up-ului implică o atenție sporită la reacțiile adverse pe care le poate avea pielea la contactul cu produsele de beauty. În special când vine vorba de zona ochilor, o rutină corectă și alegerea ingredientelor potrivite sunt esențiale.
Iată câteva sfaturi importante care te vor ajuta să adopți obiceiuri corecte:
Curăță cu atenție tenul și mâinile
Unul dintre cei mai importanți pași înainte și după aplicarea produselor de machiaj este curățarea tenului și a mâinilor de asemenea. Demachierea corectă în zona ochilor are rolul de a îndepărta particulele de praf, murdărie și machiaj.
De la mascara, la dermatograf sau fard, toate acestea se îndepărtează cu ajutorul unei dischete demachiante delicate.
Este important să testezi diverse produse pentru demachiere, până când le găsești pe cele potrivite pentru tine.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Curăță și dezinfectează ustensilele pentru make-up
Aplicarea produselor de machiaj se face cu ajutorul pensulelor sau a unor accesorii precum bureții pentru fondul de ten.
Dacă folosești ustensile murdare pentru a aplica make-up-ul, riști ca bacteriile să fie împrăștiate pe ten și chiar să ajungă în interiorul ochiilor. De acolo, acestea pot provoca infecții serioase precum conjunctivita.
Nu folosi la comun produse de make-up
O modalitate simplă prin care se pot răspândi bacteriile și infecțiile este prin folosirea produselor sau ustensilelor de machiaj ale altor persoane. Indiferent că este vorba despre prieteni, părinți sau surori, nu împărți niciodată machiajul cu alte persoane.
Acest sfat se aplică atât pentru rujuri, balsam de buze, blush, cât și pentru farduri pentru ochi. În aceste cazuri apare riscul de a dezvolta infecții transmise prin machiaj, chiar dacă cealaltă persoană nu prezintă simptome.
Verifică termenul de valabilitate al produselor
Adesea poți fi tentată să folosești produse de make-up cu termenul de valabilitate cu mult peste perioada limită. Acest lucru se poate întâmpla chiar fără să-ți dai seama. Caută pe ambalajele produselor simbolul care seamănă cu o cutie de cremă deschisă și acordă atenție numărului de pe acesta.
Poți observa următorii termeni pe majoritatea ambalajelor: „3M”, „6M”, „9M” sau „12M”. Acestea reprezintă numărul de luni în care poți folosi produsele în siguranță, odată cu deschiderea acestora. Odată ce perioada este depășită, poți considera produsul expirat.
În cazul anumitor produse, specialiștii recomandă să fie înlocuite mai des. De exemplu, mascara trebuie înlocuită o dată la 3-6 luni, pentru a evita crearea unui mediu care încurajează apariția bacteriilor.
Un aspect pe care trebuie să-l ai în vedere mereu este atenția la semnalele transmise de organismul tău. Dacă pielea devine iritată după contactul cu un anumit tip de produs, nu îl mai folosi sau fă o pauză mai lungă.
Grija pentru tenul tău te va ajuta să te bucuri de piele sănătoasă, luminoasă și mereu tânără, dar și să eviți afecțiuni ale ochilor cauzate de ingrediente iritante din compoziția produselor de beauty.