Stilul de viață agitat și timpul petrecut în fața ecranelor pot avea un impact negativ asupra ochilor.
Delicată și fragilă, pielea din jurul acestora este de 20 de ori mai subțire decât cea de pe restul feței. Pe măsură ce îmbătrânești, dar și din cauza factorilor de mediu, zona de sub ochi își pierde elasticitatea și începe să prezinte semne vizibile de îmbătrânire și oboseală, inclusiv pungi, cearcăne și linii fine.
Și toate știm că ochii umflați și cearcănele sunt inestetice. Din fericire, există modalități de a înfrunta aceste semnele ale stresului și îmbătrânirii. Scapă de cearcăne și de liniile fine încorporând produse și tehnicii de revigorare a pielii de sub ochi în rutina ta zilnică.
Alege produsele potrivite pentru curățarea și tratarea pielii
Un bun punct de plecare este să alegi produse de îngrijire a pielii potrivite, care te vor ajuta să lupți împotriva acestor semne. Deoarece zona de sub ochi este sensibilă, să o menții curată, lipsită de impurități și să îndepărtezi cu grijă machiajul sunt pași importanți care contribuie la prevenirea iritațiilor. Atunci când îți cureți tenul, asigură-te că folosești produse special concepute pentru a fi delicate cu zona ochilor.
Hidratarea este o altă modalitate esențială de a ajuta la estomparea cearcănelor și a ridurilor. Este important să optezi pentru o cremă specială pentru ochi. Atunci când încerci să alegi cea mai buna crema pentru cearcane potrivită nevoilor tale, ține cont de faptul că ingredientele cheie includ acidul hialuronic hidratant și iluminator, peptidele, vitaminele A și C și cafeina. Iar o cremă cu retinol poate ajuta și la menținerea texturii pielii pe termen lung.
Optează pentru o soluție rapidă când te machiezi
Dacă trebuie să ieși din casă și nu vrei ca lumea să te întrebe când ai dormit ultima dată, există o metodă sigură pentru a rezolva rapid problema: aplicarea unui anticearcan. Corectorul devine astfel o necesitate în rutina ta de machiaj. Dacă te confrunți cu hiperpigmentare în zona de sub ochi, încearcă un anticearcăn cu acoperire ridicată, mai cremos.
Dacă zona de sub ochi este uscată, cu riduri sau adâncită, încearcă un corector îmbogățit cu acid hialuronic, care ajută la crearea unui efect de umplere. Iar în cazul în care nu ești sigură ce se întâmplă cu pielea ta de sub ochi, încearcă un tip de corector bun la toate cu ingrediente precum vitamina C (pentru iluminare), cofeină (pentru dezumflare), acid hialuronic (pentru umplere) și peptide (pentru fortificarea pielii).
Creează-ți un program de somn mai bun
Toată lumea știe că un somn bun este esențial pentru sănătatea și bunăstarea generală. Dar cum rămâne cu cearcănele? Somnul este vital și pentru o piele sănătoasă, dar, uneori, este dificil să dormi suficient. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele foarte ocupate și stresate - ora de culcare începe să scape de sub control. Pentru a face lucrurile și mai dificile, cofeina și alcoolul pot interfera cu ciclul natural de somn.
Experții au demonstrat că aceste substanțe pot provoca apariția cearcănelor. O modalitate de a rezolva problema este să te asiguri că ai o rutină de somn bine stabilită și că dormi 7-8 ore în fiecare noapte. O altă recomandare a experților este să dormi pe spate, cu capul mai sus, astfel încât lichidul limfatic să nu se acumuleze atât de ușor peste noapte și să nu te mai trezești cu ochii umflați și cearcăne pronunțate. După cum se spune, este mai bine să previi decât să combați.
Gândește-te la opțiunile de îndepărtare permanentă a cearcănelor
Nu există o cale de a scăpa definitiv de cearcăne. Cu toate acestea, există unele opțiuni de tratament profesional care fac ca cearcănele să pară că au dispărut pentru totdeauna. Dacă produsele folosite acasă nu ajută, consultă-te cu medicul dermatolog cu privire la un peeling chimic în jurul ochilor. Peeling-urile chimice profesionale utilizează combinații mai puternice de acizi, cum ar fi cel lactic și glicolic, pentru a ajuta la dizolvarea pigmenților acumulați și a celulelor moarte. Astfel, obții o zonă de sub ochi mai luminoasă, mai netedă și ușor mai fermă.
Tratamentele cu laser pot ajuta, de asemenea, la eliminarea cearcănelor prin:
stimularea producției de colagen pentru a crește volumul și fermitatea pielii;
spargerea particulelor de pigment astfel încât organismul să le poată metaboliza;
refacerea stratului superior al pielii pentru a estompa hiperpigmentarea și a netezi liniile fine.
Dacă încerci să scapi de cearcăne, ai câteva produse și sfaturi de lifestyle cu care poți experimenta. Iar, dacă te simți copleșită, fă-ți o programare la un dermatolog care poate identifica cu precizie tratamentul care te va ajuta - mai ales dacă cearcănele apar brusc, sunt ceva nou și derutant.