4 sfaturi pentru a începe toamna cu stil

4 sfaturi pentru a începe toamna cu stil
4 sfaturi pentru a începe toamna cu stil

Nu mai este mult până la instalarea unui nou sezon, ceea ce înseamnă modificări în stilul de viață, de la ținute la alimentație și timp mai mult petrecut acasă, în zilele în care vremea nu pare a fi foarte prietenoasă. Și, mai presus de toate, poate să fie o bună ocazie de a avea mai multă grijă de tine prin activități care să te ajute să elimini stresul.

Continuă să faci activități fizice la exterior

Profită de toate zilele frumoase de toamnă pentru a face activități fizice la exterior. Fă plimbări lungi în parc, un traseu de drumeție sau orice activitate fizică îți face plăcere. Important este să faci acest lucru regulat, pentru a te menține într-o bună formă fizică. Astfel, vei reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului, din organism, precum și ritmul cardiac, ameliorând starea psihică, datorită producției crescute de serotonină, hormonul fericirii. De asemenea, razele soarelui te vor ajuta să-ți menții la cote optime stocul de vitamina D din organism.

Înnoiește-ți garderoba cu haine comode, dar cu stil

Trecerea la un nou anotimp este echivalentă și cu schimbarea garderobei. Alocă-ți o zi pentru a-ți sorta hainele pentru noua ta garderobă de toamnă, care ar trebui să includă multe piese de tranziție. Păstrează hainele pe care le poți purta tot timpul anului, de exemplu, jeanși, tricouri și

rochii subțiri, dar adaugă și piese pentru zilele mai răcoroase de toamnă, de exemplu, cardigane, o geacă din piele, un trenci. Profită de noul sezon pentru a-ți completa garderoba cu câteva piese confortabile, dar stilate, precum o pereche de pantofi sport Michael Kors, potrivită pentru ținute casual, de zi cu zi, și o pereche de ghete ori un hanorac Valentino într-o culoare pe care poate nu o porți de obicei, de exemplu, roz.

Fă o tartă cu mere

Gătitul este o activitate care poate elimina stresul. Potrivit unor studii, orice activitate creativă, inclusiv gătitul, poate contribui la creșterea nivelului de energie al persoanei care o practică și induce o stare de bună dispoziție. Profită de după-amiezele ploioase pentru a crea un desert tipic de toamnă, precum plăcinta cu mere sau o prăjitură cu nuci crocante.

 

Mergi mai departe de atât și invită-ți prietenele să o deguste, alături de o cafea bună sau, de ce nu, un cocktail interesant. Veți petrece clipe minunate împreună, veți avea ocazia de a vă relaxa și de a vă simți iubite, de a vă distra și interacționa social.

 

Alimentația este și o modalitate de a contracara simptomele asteniei, o tulburare care se poate instala toamna. Mergi la piață și fă aprovizionarea cu fructe și legume de toamnă și integrează-le în preparate pline de vitamine și de minerale.

Curăță-ți și organizează-ți locuința și biroul

Dacă apartamentul sau biroul tău este dezordonat, acest lucru îți poate afecta starea psihică, te poate face să te simți mai stresată, anxioasă și copleșită. Trecerea la un nou sezon poate fi o bună ocazie de a elimina dezordinea din locuință și de a te organiza mai bine. Deși poate ți se va părea o activitate obositoare, vei vedea că aceasta îți va induce un sentiment de calm și bună dispoziție.

 

Poți profita de această ocazie pentru a-ți crea un colț ultra confortabil, care să fie doar al tău, cu perne și pături moi, în culori de toamnă, cu lumânări cu aromele preferate și o veioză cu lumină blândă. Poate fi locul perfect în care să te cuibărești, cu cartea sau filmul preferat și o băutură caldă și delicioasă. Starea ta psihică nu va avea decât de câștigat, pentru că te vei simți mai bine, mai relaxată, dar și nivelul tău de motivație va crește.

 

Cu culorile sale calde și temperaturile în scădere, toamna este un anotimp perfect pentru a aduce mai multă relaxare în viața ta. Ideile de mai sus te vor ajuta să te simți mai bine și să ai mai multă grijă de tine.

Sursa foto: Freepik



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies