Dressingurile pentru salatele de legume sunt delicioase și se prepară imediat. Iată cele mai bune 4 astfel de rețete, care o să vă ajute să consumați mai des salate.
Dressingurile pot transforma o banală salată de legume într-o masă absolut delicioasă. Cu ajutorul acestora, veți reuși să consumați mai multe salate sănătoase.
Cele mai bune dressinguri pentru salate
De câte ori nu v-ați propus să mâncați mai sănătos și ați abandonat pe drum această idee? Atunci când vreți să consumați alimente mai sărace în calorii și mai benefice pentru organism, legumele nu au cum să lipsească din meniu.
Salatele reprezintă o variantă perfectă atât pentru prânz, cât și pentru cină. Dar legumele crude parcă nu sunt atât de atractive, nu? Ei bine, ca să reușiți să mâncați mai des salate, stropiți-le și cu un dressing delicios .
Asta nu înseamnă că trebuie să măriți numărul de calorii sau să folosiți sosuri prea grase, ci doar să vă jucați puțin cu ingredientele, pentru o savoare specială.
Noi v-am pregătit 4 idei de dressinguri, care se fac ușor și sunt sănătoase.
1. Dressing Caesar
Citeste si: CITEȘTE: Cum se gătește chili con carne, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: CITEȘTE: Rețetă de Gulaș unguresc. Mod de preparare și ingrediente
Ingrediente Dressing Caesar:
- un cățel de usturoi
- 4 linguri de ulei de măsline
- o lingură de oțet
- două linguri de muștar
- sucul de la o jumătate de lămâie
- o jumătate de lingură de sos worcestershire
- 5 linguri de maioneză de casă
- o linguriță de oregano
Într-un bol, puneți toate aceste ingrediente și amestecați-le foarte bine, pentru a obține un sos cremos și omogen. Puteți înlocui maioneza cu iaurt grecesc mai gras, ca să preparați un dressing cu mai puține calorii.
2. Dressing de iaurt
Citeste si: NOTEAZĂ: Salate simple pentru slăbit. 3 rețete care te ajută să mănânci pe săturate cu puține calorii!
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierb fructele de mare
Ingrediente Dressing de iaurt
- zeama unei lămâi
- o linguriță de zahăr
- 2 căței de usturoi
- 125 g iaurt grecesc
- o lingură de ulei de măsline
- pătrunjel
- sare
- piper
Amestecați bine toate ingredientele și turnați sosul peste salata dumneavoastră de legume.
Dressingul Vinaigrette, vedeta salatelor de legume
Citeste si: NOTEAZĂ: Care este garnitura potrivită pentru chiftele
Citeste si: DESCOPERĂ: Cum sau cu ce se mănâncă creveții
Unul dintre cele mai apreciate dressinguri pentru salate este, fără îndoială, sosul Vinaigrette. Rețeta de bază include 3 părți de ulei la o parte de oțet. Totuși, puteți folosi oțet la jumătate din cantitatea de ulei.
Ideal este să folosiți ulei de măsline extravirgin și oțet de vin alb sau oțet balsamic. Puteți adăuga și zeamă de lămâie, de lime sau chiar de portocale.
Iată două rețete de dressing Vinaigrette, care o să vă încânte de la prima degustare.
1. Vinaigrette clasic
Ingrediente Vinaigrette clasic
- 50 ml de oțet
- 100 ml ulei de măsline extravirgin
- o lingură de apă
- o lingură de muștar
- o jumătate de linguriță de pudră de usturoi
- o linguriță de condimente italiene pentru salate
- sare
- piper
Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați-le. Dacă nu vă place pudra de usturoi, o puteți scoate din sos.
2. Vinaigrette cu miere și muștar
Ingrediente Vinaigrette cu miere și muștar
- 90 g miere
- 90 g muștar
- 120 ml ulei de măsline extravirgin
- 60 ml otet
- o jumătate de linguriță de busuioc uscat
- o jumătate de linguriță de pudră de usturoi
- sucul unei lămâi
Acest dressing este dulceag, datorită mierii. Pentru a-l prepara, procedați ca și în cazul dressingului Vinaigrette clasic.