4 Tratamente naturale pentru unghii rezistente, pe care le poți face acasă

4 Tratamente naturale pentru unghii rezistente, pe care le poți face acasă
4 Tratamente naturale pentru unghii rezistente, pe care le poți face acasă

Au apărut anumite probleme la nivelul unghiilor și nu mai sunt ca înainte? Iată câteva tratamente naturiste care te vor ajuta să scapi de aceste probleme.

Cauza cea mai întâlnită a petelor apărute pe unghii ține de deficiențele de zinc din organism, dar totodată și din cauza pigmenților pe care îi conține oja.

Tratamentul naturist pe care îl recomandăm noi, te va ajuta la diminuarea acestor pete și te vei putea bucura de unghii sănătoase. Vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu, apă oxigenată și ulei de măsline, migdale sau argan.

Pune într-un bol o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de apă oxigenată, amestecă și pune conținutul pe unghii. Timp de aproximativ 5-10 minute, lasă-l să acționeze, apoi clătește cu apă călduță unghiile și aplică uleiul de măsline, migdale sau de argan, depinde de ceea ce vei avea. Astfel, unghiile tale vor scăpa de pete și vor fi hidratate. 

Tratament naturist pentru unghii cu pete

tratament pentru unghiile exfoliate

Citeste si: Uleiul de ricin si beneficiile sale pentru frumusete

Tratament pentru unghii fragile

În cazul unghiilor fragile, poți utiliza lacul de unghii de usturoi. Astfel, vei beneficia de unghii rezistente și hidratate. Dar noi îți recomandăm un tratament naturist pe care-l poți face chiar la tine acasă.

Acest tratament îți va ajuta unghiile să nu mai fie fragile și să dureze mai mult timp, fără să se rupă. Vei avea nevoie de usturoi și apă. Taie câțiva căței de usturoi, așază-i într-un bol peste care vei turna apă și lasă-l să stea puțin timp. Apoi înmoaie unghiile în respectiva apă, timp de 10 minute. După acest interval de timp, scoate unghiile și le poți lăsa în aer liber, fără să le ștergi.

Astfel, proprietățile acestui ingredient se va îmbunătății.

Un alt tratament poate să fie realizat folosind doar trei ingrediente. Amestecă ulei de măsline călduț, cu un gălbenuș de ou și o lingură de miere. Compoziția se lasă 10 minute pe unghii, iar apoi poți spăla mâinile cu apă caldă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

tratament pentru unghiile cu pete

Citeste si: DESCOPERĂ: 5 modele de unghii simple pe care le poți face acasă

Tratament pentru unghii galbene

Oja pe care o folosești îți poate dăuna din cauza faptului că are în compoziția ei substanțe chimice care pot duce la îngălbenirea unghiilor. Dacă vrei să scapi de acest lucru și vrei să-ți recapeți culoarea naturală a unghiei, poți urma acest tratament. 

Te va ajuta să te bucuri astfel de culoarea dorită a unghiilor și de sănătatea acestora. Tot ce trebuie să ai este apă oxigenată și o perie. Timp de aproximativ 5 minute, înmoaie unghiile în apa oxigenată dintr-un bol. După trecerea acestui timp, scoate unghiile și curăță-le suprafața folosind o perie.

În cazul în care nu ai apă oxigenată prin casă, poți încerca acest tratament și cu bicarbonat de sodiu.

Poți amesteca 3-4 linguri de bicarbonat cu apă, astfel încât să se formeze consistența unei paste. Timp de câteva minute, ține unghiile în această pastă, apoi scoate-le și clătește-le. Vei reveni la unghiile tale naturale și mult mai sănătoase.  

tratament pentru unghiile galbene

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Ce beneficii are uleiul de argan pentru păr și piele

Tratament pentru unghii exfoliate

Dacă unghiile tale au ajuns să se exfolieze, înseamnă că s-au deshidratat și și-au schimbat astfel compoziția. Acest lucru se întâmplă din cauza produselor de curățat din casă, pe care le folosim, din cauza faptului că au în compoziția lor chimicale dăunătoare.

Iată un tratament naturist care îți va ajuta unghiile să se regenereze. Vei avea nevoie de ulei de măsline și o jumătate de lămâie. Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci două linguri de ulei de măsline, cu zeama de la jumătatea de lămâie și să pui conținutul pe foc. În acest conținut, luat de pe foc, unghiile se încălzesc și se înmoaie, lăsând să acționeze până lichidul se răcește. Tratamentul se poate aplica în fiecare seară timp de două săptămâni, pentru a beneficia de rezultatele dorite.

Dacă vi se pare complicat acest tratament, puteți folosi un altul. Există fiole care conțin Vitamina A uleioasă. În fiecare seară înainte de culcare, masați unghiile cu acest ulei.

tratament pentru unghiile fragile

Citeste si: Află tot despre tratamentul cu keratină!



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum sa tratezi unghiile fragile, care se exfoliaza

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies