Arderea caloriilor poate deveni dificilă în anumite momente, pentru majoritatea persoanelor. Însă știați că există anumite trucuri care vă pot ajuta în acest demers?
Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre trucurile pe care le puteți urma pentru a arde mai multe calorii. În plus, descoperiți și cum puteți calcula mai exact, numărul de calorii pe care ar trebui să îl ardeți zilnic.
Trucuri prin care poți arde mai multe calorii
Încearcă exercițiile de forță
Aceasta este una dintre cele mai bune metode prin care puteți să vă stimulați metabolismul. Odată ce veți începe să faceți mai multă mișcare, veți arde automat și mai multe calorii. Iar dacă veți face și inclusiv exerciții de forță, vă veți crește și masa musculară. De reținut este faptul că, cu cât veți avea mai multă fibră musculară, cu atât veți arde mai multe calorii, chiar și pe timpul nopții.
Consumă mai multe grăsimi sănătoase
O a doua modalitate care conduce la stimularea metabolismul, ține de consumul a mai multor grăsimi benefice organismului. Medicii sunt cei care susțin faptul că organismul consumă mai multă energie, în momentul în care digeră, descompune și stochează grăsimi.
De exemplu, atunci când consumăm avocado (100 de calorii), energia care ajunge în sânge și la nivelul celulelor nu mai este tot de 100 de calorii, ci se va transforma în aproximativ 60-70 de calorii. Acest
lucru se întâmplă din cauza faptul că organismul consumă energie pentru a digera grăsimea. Pe lângă avocado, alte alimente care conțin grăsimi sănătoase sunt și somonul, nucile, semințele, uleiul de măsline, uleiul de in și multe alte astfel de alimente.Citeste si: Cum poți scăpa de kilogramele în plus adoptând dieta cu dulciuri
Mănâncă alimente bogate în proteine
Consumul de proteine deține și el partea sa de beneficii pe care le aduce organismului. Mai exact, este benefic în stimularea metabolismului. Exact ca în cazul grăsimilor sănătoase, și proteinele sunt la fel de greu de digerat, prin urmare vor necesita un consum mai mare de energie, pentru a se descompuse și a se stoca așa cum ar trebui. Printre alimentele care reprezintă surse numai bune de proteine se numără și ouăle, peștele, carnea slabă de pui, leguminoasele (fasole, mazăre, linte), iaurt, nuci și semințe.
Redu consumul de zahăr
În comparație cu proteinele și grăsimile sănătoase, atunci când vine vorba despre cantitatea de energie depusă de organism, pentru a putea descompune și procesa zahărul, este una cu adevărat redusă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
De exemplu, banana conține aproximativ 100 de calorii, iar aproape toate aceste calorii vor ajunge în sânge și în celule.
Citeste si: Cum poți scăpa de kilogramele în plus adoptând dieta cu dulciuri
Cum calculezi câte calorii trebuie să arzi în fiecare zi
Pentru ca fiecare persoană în parte să afle cam câte calorii trebuie să consume în momentul în care se apucă de o anumită dietă și pentru a avea parte de rezultatele dorite, primul pas pe care ar trebui să îl facă este să își calculeze „rata metabolică de bază”.
Rata metabolică de bază este cea care reprezintă cantitatea de energie pe care o consumăm în starea de repaus. Pe scurt, este energia depusă în timp ce sistemul digestiv nu e activ.
În fiecare zi, corpul nostru are nevoie de energie, pentru a respira, pompa sânge, regla temperatura internă, construi noi celule, susține activitățile cerebrale și multe altele. Practic, avem nevoie de energie pentru orice.
Pentru a calcula câte calorii trebuie să ardem în fiecare zi, pentru a ajunge la starea fizică dorită, ar trebui să măsurăm și să analizăm raportul dintre oxigen și dioxid de carbon după un post de 12 ore și somn de 8 ore, în mod normal, conform specialiștilor.
Însă din cauza faptului că nu deținem astfel de lucruri, putem afla și prin intermediul formulelor de calcul următoare:
Pentru Bărbați:
RMB= 10 x Greutate (kg)+ 6.25 x Înălțime (cm) – 5 x Vârstă (ani)+ 5
Pentru Femei:
RMB= 10 x Greutate (kg)+ 6.25 x Înălțime (cm) – 5 x Vârstă (ani) – 161
Citeste si: De ce nu slăbești deși ești în deficit caloric. 5 motive pentru care nu reușești să dai kilogramele jos