România are de oferit atât turiștilor autohtoni cât și celor veniți de peste hotare foarte multe zone frumoase, care merită vizitate pe tot parcursul anului. Iarna, ai posibilitatea de a merge într-o stațiune montană, unde poți schia sau te poți relaxa la o cabană. Vara poți merge la mare, în timp ce toamna și primăvara sunt perioadele ideale pentru a te plimba prin orașe precum Cluj, Iași, Timișoara sau București.
Iată cele mai interesante cinci activități pe care le poți face în Delta Dunării!
Admiră răsăritul și apusul
Așa cum răsăritul și apusul soarelui sunt spectaculoase dacă te afli la malul mării, și Delta Dunării oferă șansa turiștilor să savureze din plin imaginile spectaculoase care se nasc în aceste momente ale zilei. Mai ales în timpul primăverii și al verii, răsăritul este absolut fantastic, pentru că simți că odată cu apariția luminii, se trezesc la viață toate ființele pe care Delta le găzduiește.
Păsările cântă, apele se mișcă și roua dimineții face frunzele copacilor să strălucească. La apus, retragerea soarelui de pe cer pare să fie semnalul tuturor să revină la adăpost. Pescarii se întorc acasă, păsările dau și ele ultimele ture de văzduh, iar sunetele pe care le poți auzi sunt încântătoare.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mergi în expediții cu barca
Cea mai bună perioadă pentru plimbări cu barca în Delta Dunării este primăvara. În acest anotimp, debitul Dunării crește, lucru ce se resimte și în Deltă. Se mărește nivelul apei și devin navigabile foarte mult canale pe care vara, când este secetă, nu le poți accesa. Există barcagii care te vor plimba cu multă atenție, iar în traseul tău vei putea admira nuferi, iriși și pelicani.
Mănâncă pește
Peștele din Delta Dunării reprezintă o variantă de hrană pe care nu o poți rata, dacă ajungi în aceste locuri. Oamenii din regiune s-au hrănit cu pește preț de foarte mulți ani și au dezvoltat o cultură deosebită în jurul acestui preparat.
Pescuiește
Chiar dacă pescuitul nu este neapărat o activitate pe placul femeilor, varianta nu este deloc una de neglijat.
Atunci când pescuiești, te poți bucura de odihnă și relaxare în liniște, dar poți să te și concentrezi foarte bine la ceea ce ai de făcut. Atenția acordată procesului de pescuit este considerată de foarte mulți pasionați drept o formă de terapie și de deconectare de la stresul cotidian. Desigur, nu este necesar să iei prada acasă, ci poți elibera peștii imediat după ce i-ai prins.Mergi în Pădurea Letea
De departe, cel mai celebru loc din Deltă este Pădurea Letea. Aceasta este considerată rezervație naturală și prezintă o biodiversitate impresionantă. Poți vedea cai sălbatici, pelicani și specii rare de plante precum lianele. De asemenea, Pădurea Letea este printre singurele din România cu nisip, iar peisajele sunt fantastice.
Așadar, dacă mergi în Delta Dunării, vei găsi suficient de multe activități pe care le poți face pentru a te bucura la maximum de frumusețea acestei zone.