5 alimente antiraceala care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie iarna asta

5 alimente antiraceala care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie iarna asta
5 alimente antiraceala care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie iarna asta

Multe dintre noi suntem predispuse la raceala motiv pentru care trebuie sa avem grija din timp pentru ca organismul nostru sa reziste virusilor. Worldclass a facut o lista cu alimentele ce nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie in sezonul rece.

Iaurt

Cel natural, cat mai simplu, contine numeroase bacterii necesare nu numai unui stomac sanatos. Iaurtul ajuta la producerea de leucocite, substante care lupta impotriva infectiilor. Consuma zilnic o portie de iaurt natural, in care poti adauga si cateva fructe de padure, iar raceala va sta tot mai departe de tine!

Ghimbir

Este una dintre minunile medicinii ayurvedice, pentru ca are o multime de proprietati.

Este antiseptic, expectorant, antiviral, antiinflamator – toate astea il transforma intr-o solutie perfecta antiraceli. in plus, daca ai alergii, afla ca este antifungic, antispasmodic si antiseptic. Pe scurt, foloseste-l cu incredere, ca sa treci de iarna cu bine. Consuma-l ras, in combinatie cu miere, in sucuri, in ceai sau in mancare!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Catina

Daca aveai impresia ca citricele sunt campioanele vitaminei C, atunci e timpul sa-ti schimbi parerea.

Catina are de 10 ori mai multa vitamina C, iar pe langa asta, mai are si vitaminele E, K, complexul B (B2, B6, B9, colina, inozitol), serotonina, minerale si... mai are rost sa continuam? Fa-ti o pasta din fructe de catina, cu miere, si te vei energiza instantaneu!

Rodie

Are de trei ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde, pe care probabil il consumai tocmai pentru cantitatea mare din aceste substante.

in plus, are vitamina C din plin, care te va ajuta sa scapi de raceli, si vitaminele A si E, de care ai nevoie pentru o piele sanatoasa, care din cauza frigului are de suferit.

Ceai de echinaceea

Lupta cu mare succes impotriva racelilor, deoarece are proprietati antivirale si antimicrobiale! Are un gust acrisor, placut, dar mai important de atat este ca daca il bei atunci cand ai racit deja, te pune rapid pe picioare.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Horoscop 29 septembrie 2024. O zodie are mai mult curaj

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

VIDEO Rebecca, în lacrimi după discuția cu Antoni. Patrick, Bianca și Julia încearcă să o liniștească. „Pentru mama, că ea nu merită toate astea.”

Povestea impresionantă a meșterului cioplitor care dă viață lemnului! Tradiția și credința se împletesc în atelierul sculptorului Ion Rodoș 

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies