Află din rândurile următoare care sunt alimentele care îți cresc nivelul de estrogen din organism.
Estrogenul este un hormon foarte important pentru femei. Acesta se găsește în corpul femeilor și ajută la dezvoltarea și sporirea calității organismului femeilor. Estrogenul se găsește și la bărbați, doar că în cantități mai mici decât la femei, fiind considerat un hormon al feminității.
Estrogenul este responsabil de lipsa părului facial, dezvoltarea sânilor, dar și a pelvisului. Mai mult decât atât, estrogenul nu are legătură doar cu dezvoltarea organismului, acesta fiind strict legat și de modul în care gândești, influențează gândirea, caracterele sexuale, dorințele, dar și modul în care metabolizezi aceste lucruri.
Nivelul crescut de estrogen poate avea însă multiple efecte negative asupra organismului. În cazul femeilor aflate la menopauză, vorbim însă de un nivel scăzut al estrogenului. Acesta poate cauza osteoporoză, stări de oboseală și chiar depresie. De aceea, este foarte important să avem un nivel corespunzător de estrogen și să evităm fluctuațiile de acest fel.
În cazul persoanelor care se confruntă cu un nivel scăzut de estrogen există o serie de alimente pe care le pot consuma astfel încât să regleze acest deficit:
Alimente care cresc nivelul estrogenului
Semințele de in
Semințele de in sunt primele în lista alimentelor care conțin fitoestrogeni (hormoni vegetași ce imită estrogenul și semnalizează corpului că nu mai este nevoie să producă estrogen suplimentar).
Mai mult decât atât, semințele de in conțin și fibre dietetice din belșug, precum și acizi grași Omega 3, care reduc nivelul de colesterol din organism. Acestea se pot consuma în salate, iaurturi sau în alte mâncăruri de la micul dejun.O sută de grame de semințe de in conțin până la 380 de micrograme de fitoestrogeni.
Semințele de susan
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Aceste semințe sunt bogate în lignani, un tip de hormoni care echilibrează nivelul de estrogen din organismul femeii.
Semințele de susan se pot presăra pe diferite preparate de patiserie sau se pot consuma sub formă de pastă adăugată în humus. De asemenea, se poate adăuga și în salate, supe sau iaurturi.
Soia
Citește si: 4 Feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului
Produsele pe bază de soia conțin o cantitate mare de fitoestrogeni, mai exact 103 micrograme pe 100 de grame. Soia este adesea întâlnită în tofu, lapte, iaurt sau chiar carne. Astfel, este un aliment foarte cunoscut și care se poate consuma în diferite moduri, înlocuind cu succes produsele de origine animală. De asemenea, boabele de soia uscate pot fi fierte și utilizate ca fasolea uscată.
Usturoiul
Citește si: Când trebuie adăugat usturoiul în preparate
Usturoiul este un aliment de bază pentru un număr mare de persoane. Cei care nu se împacă bine cu acest aliment trebuie să știe că usturoiul are o mulțime de beneficii asupra sănătății. Printre acestea, se numără și nivelul crescut de estrogen. 100 de grame de usturoi conține o cantitate de 603,3 mg de fitoestrogen.
Nucile
Citește si: Cura de detoxifiere toamna. Principii generale, beneficii, idei de meniu sănătos
Nucile sunt alimente care ne oferă o mulțime de beneficii, pe lângă nivelul crescut de estrogen. Acestea conțin și acizi grași Omega 3, dar și proteine. De asemenea, nucile pot fi consumate în nenumărate forme, atât în diverse preparate, cât și simple ca o gustare. Indiferent de cum consumăm nucile, este foarte important să nu le consumăm în cantități mari. Specialiștii în domeniu recomandă să nu consumăm mai mult de 30 de grame de nuci pe zi deoarece acestea au foarte multe calorii.
Alte metode prin care îți poți crește nivelul estrogenului
Citește si: Ce este fibromul uterin. Cauze, simptome și tratament. „Două milioane de femei au fibrom uterin”
Pe lângă consumul de alimente bogate în estrogen, specialiștii le recomandă celor care vor să-și crească nivelul estrogenului în organism să adopte un stil de viață sănătos. Stresul, sportul și odihna sunt factori importanți care influențează nivelul de estrogen din organism. Astfel, este foarte important să evitați stresul, să vă odihniți corespunzător și să faceți mișcare în fiecare zi. Pe lângă multiplele beneficii pe care le veți observa asupra organismului, nici nu vă veți confrunta cu fluctuații de estrogen.