Studiind cercetarile recente de specialitate pe tema legaturii dintre mancare si fertilitate, iata 5 alimente populare, la indemana si cu efect fabulos asupra cresterii sansei de a ramane insarcinata pe care este indicat sa nu le ratezi din alimentatia ta zilnica.
1. Produsele lactate integrale
Femeile care consuma produse lactate integrale, inclusiv inghetata, mai mult de o data pe zi, au cu 25% mai mari sanse de fertilitate decat cele care consuma aceste alimente o data pe saptamana, spune studiul realizat de Universitatea Harvard.
Acelasi studiu arata ca femeile care mananca zilnic doua portii de lactate degresate sunt cu 85% mai infertile din cauza tulburarilor de ovulatie
decat cele care consuma acest tip de produs o data pe saptamana.
Recomandarea specialistilor este ca totusi femeile sa diminueze cantitatea de lactate integrale dupa ce au ramas gravide, din cauza cantitatii de grasime continuta de ele.
2. Scoici si stridii (si alte alimente bogate in zinc)
Se tot spune ca scoicile sunt un afrodisiac puternic, insa poate din cauza faptului ca sunt asa de bune la a concepe
copii. Aceste moluste de mare sunt un pachetel plin ochi cu zinc, un mineral crucial pentru a asigura o sperma sanatoasa si o dezvoltare buna a ovulului. Daca nu iti plac aceste produse, incearca sa consumi zilnic nuci, oua si boabe de fasole, la fel de bogate in zinc.