Cand temperaturile sunt scazute, corpul nostru face eforturi pentru a-si pastra caldura. Astfel, consumul de energie al organismului creste, nevoile sale nutritionale devenind mai acute.
Rodii
Cel mai probabil consumi rodiile sub forma de suc proaspat, aceasta fiind varianta cea mai populara. Iar acest obicei face minuni pentru sanatatea ta in sezonul rece!
Legume cu frunze verzi
Legumele cu frunzele verde inchis, precum varza kale si spanacul, iti vor mentine sanatatea pe timpul iernii, atunci cand nu ai prea multe optiuni de diversificare alimentara.
Citrice
Lamaile, limetele, grapefruitul si portocalele sunt atat de suculente in sezonul rece! Citricele sunt bogate in vitamina C, o singura portocala putandu-ti asigura necesarul zilnic
Cartofi
Contrar credintei comune ca nu aduc beneficii sanatatii, cartofii sunt bogati in vitaminele C si B6 si surse importante de acid folic.
Dovleac
Exista mai multe varietati de dovleac disponibile in sezonul rece, cu forme lunguiete sau mai robuste, de culoare galbena, portocalie sau mai verzuie. Indiferent ce tip de dovleac vei alege, acesta va face minuni pentru sanatatea ta.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro