Suntem învatati de mici sa spalam mancarea înainte sa o consumam, deoarece asa putem sa ne protejam sanatatea. Apa înlatura toate bacteriile si microbii de pe fructele si legumele noastre preferate si astfel suntem siguri ca nu avem probleme digestive si ca nu ne lasam organismul prada virusurilor.
Carne proaspata
Desi ai crede ca trebuie sa speli puiul sau orice alt tip de carne proaspata pentru a înlatura bacteriile si pentru a te proteja de boli, adevarul este exact opusul. În cazul unei astfel de carni, apa poate sa faca mai mult rau. Aceasta raspandeste bacteriile în toata bucataria, chiar si pe suprafata corpului tau. Atunci cand vei pregati alte mancaruri pe aceeasi suprafata, o vei contamina cu microbii de la carnea spalata.
Salata la punga
Potrivit sursei citate mai sus, majoritatea salatelor la punga sunt deja spalate înainte de ambalare. Aceste produse sunt bune de mancat asa cum sunt, fara alta spalare. Clatirea acestora acasa creste riscul de contaminare cu bacteriile care se afla la tine în bucatarie, conform foodsafety.gov.
Oua
United States Department of Agriculture nu recomanda sa speli ouale dupa ce le cumperi de la magazin. Acestea sunt deja spalate cu o tehnica speciala înainte de ambalare, iar spalarea lor acasa doar creste riscul de contaminare al caminului tau. Ouale sunt curatate din fabrica, iar pe suprafata acestora este aplicat un strat de ulei mineral, care sa le ofere protectie.
Citeste continuarea aici.