Un scrub pentru fata este o parte importanta a rutinei de ingrijire a pielii.
Scrubul implica indepartarea celulelor moarte ale tenului printr-o substanta granulara. Cu cat exfolierea se efectueaza la un interval regulat de timp, cu atat mai mult se vor preveni porii incarcati si eruptiile cutanate. De asemenea, o exfoliere repetata pe termen lung va mari productia de colagen, ceea ce va duce la un ten stralucitor si vibrant.
Este important sa se aleaga un scrub facial cu ingrediente potrivite, care sa nu aiba potential iritant.
Cele mai potrivite ingrediente pentru un scrub fata care nu irita pielea sunt microgranulele din coaja de nuca, extractul de orez, extractul din frunze de aloe vera sau fulgii de ovaz si extractul din scoarta de neem. Ingredientele sunt bogate in vitaminele A, B, C si E, minerale precum magneziu sau zinc, dar si aminoacizi.
Aceste ingrediente stimuleaza procesul de regenerare celulara, iar vitaminele, mineralele si aminoacizii previn ridurile si estompeaza liniile fine. De asemenea, sunt recunoscute pentru indepartarea excesului de sebum si a impuritatilor de pe ten, diminuand riscul de aparitie a acneei. Frunzele de aloe vera au proprietati detoxifiante si antiseptice, iar extractul din scoarta de neem are proprietati antifungice si antibacteriene. Fulgii de ovaz si microgranulele din coaja de nuca sunt ideale pentru indepartarea celulelor moarte, fiind in acelasi timp blande cu tenul.
Beneficiile aduse de scrubul facial
Pentru ca aspectul general al pielii sa fie imbunatatit si pentru a rezolva problemele tenului, exfolierea trebuie facuta corect. De altfel, o exfoliere corecta aduce numeroase beneficii, iar in continuare vor fi prezentate 5 dintre cele mai importante.
Scrubul facial ajuta la micsorarea porilor
Porii mentin sanatatea pielii, insa la un moment dat acestia se incarca cu foarte mult sebum, celule moarte, dar si impuritati.
Fiind incarcati, vor fi foarte vizibili, iar tenul va arata inestetic. Cu ajutorul unui scrub facial, porii incarcati se vor curata. Exfolierea va mentine tenul curat si ii va oferi un aspect sanatos si foarte placut.Scrubul este inamicul numarul 1 al acneei
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Scrubul facial este o metoda foarte buna in ceea ce priveste combaterea acneei, dar si prevenirea ei. Acneea este rezultatul unor pori incarcati de sebum si impuritati. Daca tenul este curatat in profunzime, porii vor fi minimizati, iar cauzele acneei vor fi eliminate. Pe langa o exfoliere regulata, se recomanda si o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos. Acneea este o afectiune des intalnita si apare din cauza stresului sau a unor dezechilibre hormonale, dar poate aparea totusi si din cauza unor probleme interne.
Sporeste eficacitatea produselor de ingrijire faciala
Fara un scrub facial facut in prealabil, eficacitatea celorlalte produse de ingrijire a tenului va fi mai scazuta. Daca tenul prezinta multi pori incarcati cu sebum si impuritati, produsele cosmetice de ingrijire folosite nu vor putea sa patrunda complet in piele. De aceea este importanta exfolierea.
Cu ajutorul acesteia se curata foarte bine porii si se indeparteaza toate celulele moarte. In acest fel, toate cremele de hidratare folosite pot patrunde in profunzimea pielii, oferindu-i acesteia o ingrijire ca la carte.Scrubul reda pielii un aspect sanatos
Pentru un ten luminos si sanatos, cea mai buna varianta este realizarea unui scrub facial. Atunci cand se aplica machiajul pe un ten neexfoliat, acesta nu va avea un aspect tocmai placut. Chiar daca se folosesc diverse lotiuni de hidratare, nu este de ajuns. Tenul are adesea o textura poroasa, motiv pentru care necesita exfoliere periodica. Cu ajutorul scruburilor, pielea va deveni foarte fina si va fi placuta la atingere. Exfolierea tenului imbunatateste si circulatia periferica de la nivelul tenului.
Stimuleaza sinteza colagenului
Cu ajutorul exfolierii pielii se stimuleaza sinteza colagenului. Este foarte important ca saptamanal sa se faca doua scruburi faciale, astfel incat toate celulele moarte si impuritatile sa fie indepartate. Colagenul este substanta care ofera pielii elasticitate, rezistenta si fermitate. Odata cu inaintarea in varsta, productia de colagen nu va mai fi atat de mare, iar semnele imbatranirii incep sa apara. Scrubul facial este recomandat si persoanelor mai in varsta, care vor sa isi diminueze ridurile.