5 beneficii ale uleiului de ricin pentru față

Beneficii ulei de ricin
Beneficii ulei de ricin

Tu știai care sunt beneficiile uleiului de ricin pentru față? Iată cum te poate ajuta acesta.

Cu siguranță ați folosit măcar o singură dată uleiul de ricin pentru masajul scalpului, însă cu siguranță nu știați de beneficiile acestuia pentru față și piele. Uleiul de ricin este utilizat pe scară largă în produsele comerciale de îngrijirea pielii, iar după numeroase cercetări, au apărut dovezi care ar putea contribui la sănătatea pielii, dacă acesta este folosit în mod corespunzător. Uleiul de ricin este un ulei vegetal extras din semințele plantei Ricinus Communis, iar în momentul în care ricina este îndepărtată din ulei începe să devină procesată.

Uleiul de ricin este prelucrat și este sigur pentru utilizare, fiind folosit de secole în terapiile tradiționale.

Hidratează pielea

Citește și: Ce alimente conțin proteine și de ce sunt importante pentru femei

Beneficii ulei de ricin
Beneficii ulei de ricin[Sursa foto: freepik]

Citește și: 6 moduri simple de a folosi uleiul de arbore de ceai pentru a elimina punctele negre

Există numeroase beneficii ale uleiului de ricin pentru păr, sprâncene, însă este dovedit faptul că este benefic și pentru piele, datorită conținutului ridicat de acizi grași și capacității de a fi aplicat pe pielea feței. Uleiul de ricin îmbunătățește netezimea pielii, printr-o hidratare profundă și curățare, astfel că încurajează o creștere a porilor sănătoși și a țesutului pielii. Acest ulei este o alegere excelentă pentru persoanele care se confruntă cu o piele uscată și își doresc un mod natural pentru a-și hidrata pielea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Are beneficii antibacteriene

Beneficii ulei de ricin
Beneficii ulei de ricin[Sursa foto: freepik]

În cazul în care nu știai, extractele proteice din semințele de ricin s-au dovedit a avea beneficii antibacteriene și ajută la reducerea bacteriilor cauzatoare de acnee. Astfel, uleiul de ricin poate fi folosit foarte ușor pentru a-ți curăța într-un mod natural fața.

Ajută la reducerea infecției fungice

Beneficii ulei de ricin
Beneficii ulei de ricin[Sursa foto: freepik]

Un alt beneficiu pe care îl are uleiul de ricin este acela de a reduce infecția fungică, numită Candida Albicans. Această ciupercă poate provoca infecții orale, cum ar fi infecția de la unghii sau anumite erupții cutanate, mâncărimi și roșeață.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Poate calma pielea inflamată

Beneficii ulei de ricin
Beneficii ulei de ricin[Sursa foto: freepik]

În anumite situații, atunci când pielea ta se confrunta cu o erupție, trebuie să știi că uleiul de ricin are proprietăți antiinflamatorii și analgezice, datorită proprietăților acidului ricinoleic aflat în compoziția sa.  Totodată, gestionează durerea cauzată de aceasta, astfel că poți scăpa rapid de problemă.

Poate ajuta la reducerea arsurilor solare

Beneficii ulei de ricin
Beneficii ulei de ricin[Sursa foto: freepik]

Uleiul de ricin  poate fi folosit și de persoanele care au uitat să se mai ridice de la plajă, deoarece calmează arsurile solare, având proprietăți hidratante și antiinflamatorii. În cazul în care te confrunți cu arsuri solare din diferite motive, poți apela cu încredere la uleiul de ricin. Uleiul de ricin este adesea considerat un remediu potențial pentru erupțiile cutanate, însă eficacitatea acestuia depinde de la o persoană la alta și de tipul cauzei care a dus la această erupție.

În cazul în care vă confruntați cu erupții cutanate severe sau persistente, cel mai bine ar fi să vă adresați unui medic, iar în urma unui consult de specialitate să primiți tratamentul de care aveți nevoie. Uleiul de ricin este foarte ușor de folosit, deoarece îl puteți introduce în măștile de față și-l puteți aplica direct pe piele, în momentul în care înmuiați o dischetă demachiantă, apoi o tamponați ușor pe toată fața și pe gât, după care masați timp de 3-5 minute. Acum știi secretul pentru o față mai hidratată chiar la tine acasă, așa că nu ezita să încerci și tu acest truc. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Care este diferența dintre ruj și gloss. Alege cu înțelepciune pentru un zâmbet plin de glamour!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies