Tu știai care sunt beneficiile uleiului de ricin pentru față? Iată cum te poate ajuta acesta.
Cu siguranță ați folosit măcar o singură dată uleiul de ricin pentru masajul scalpului, însă cu siguranță nu știați de beneficiile acestuia pentru față și piele. Uleiul de ricin este utilizat pe scară largă în produsele comerciale de îngrijirea pielii, iar după numeroase cercetări, au apărut dovezi care ar putea contribui la sănătatea pielii, dacă acesta este folosit în mod corespunzător. Uleiul de ricin este un ulei vegetal extras din semințele plantei Ricinus Communis, iar în momentul în care ricina este îndepărtată din ulei începe să devină procesată.
Hidratează pielea
Citește și: Ce alimente conțin proteine și de ce sunt importante pentru femei
Citește și: 6 moduri simple de a folosi uleiul de arbore de ceai pentru a elimina punctele negre
Există numeroase beneficii ale uleiului de ricin pentru păr, sprâncene, însă este dovedit faptul că este benefic și pentru piele, datorită conținutului ridicat de acizi grași și capacității de a fi aplicat pe pielea feței. Uleiul de ricin îmbunătățește netezimea pielii, printr-o hidratare profundă și curățare, astfel că încurajează o creștere a porilor sănătoși și a țesutului pielii. Acest ulei este o alegere excelentă pentru persoanele care se confruntă cu o piele uscată și își doresc un mod natural pentru a-și hidrata pielea.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Are beneficii antibacteriene
În cazul în care nu știai, extractele proteice din semințele de ricin s-au dovedit a avea beneficii antibacteriene și ajută la reducerea bacteriilor cauzatoare de acnee. Astfel, uleiul de ricin poate fi folosit foarte ușor pentru a-ți curăța într-un mod natural fața.
Ajută la reducerea infecției fungice
Un alt beneficiu pe care îl are uleiul de ricin este acela de a reduce infecția fungică, numită Candida Albicans. Această ciupercă poate provoca infecții orale, cum ar fi infecția de la unghii sau anumite erupții cutanate, mâncărimi și roșeață.
Poate calma pielea inflamată
În anumite situații, atunci când pielea ta se confrunta cu o erupție, trebuie să știi că uleiul de ricin are proprietăți antiinflamatorii și analgezice, datorită proprietăților acidului ricinoleic aflat în compoziția sa. Totodată, gestionează durerea cauzată de aceasta, astfel că poți scăpa rapid de problemă.
Poate ajuta la reducerea arsurilor solare
Uleiul de ricin poate fi folosit și de persoanele care au uitat să se mai ridice de la plajă, deoarece calmează arsurile solare, având proprietăți hidratante și antiinflamatorii. În cazul în care te confrunți cu arsuri solare din diferite motive, poți apela cu încredere la uleiul de ricin. Uleiul de ricin este adesea considerat un remediu potențial pentru erupțiile cutanate, însă eficacitatea acestuia depinde de la o persoană la alta și de tipul cauzei care a dus la această erupție.
În cazul în care vă confruntați cu erupții cutanate severe sau persistente, cel mai bine ar fi să vă adresați unui medic, iar în urma unui consult de specialitate să primiți tratamentul de care aveți nevoie. Uleiul de ricin este foarte ușor de folosit, deoarece îl puteți introduce în măștile de față și-l puteți aplica direct pe piele, în momentul în care înmuiați o dischetă demachiantă, apoi o tamponați ușor pe toată fața și pe gât, după care masați timp de 3-5 minute. Acum știi secretul pentru o față mai hidratată chiar la tine acasă, așa că nu ezita să încerci și tu acest truc. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.