5 beneficii neașteptate ale cafelei de dimineață pentru sănătatea ta

5 beneficii neașteptate ale cafelei de dimineață pentru sănătatea ta

Cafeaua se numără printre cele mai consumate și îndrăgite băuturi de pe glob. Află din rândurile de mai jos 5 beneficii neașteptate ale cafelei de dimineață pentru sănătatea ta!

Cafeaua este cea mai populară băutură din întreaga lume, fiind o sursă importantă de vitamine, cafeină, minerale și antioxidanți.

Câtă cafea e indicat să bem în fiecare dimineață

Deși are un gust plin de savoare, cafeaua trebuie consumată cu limită. Astfel că, fiecare specialist va recomanda limitarea la 400 mg de cofeină pe zi, mai precis două cești de cafea cu tărie moderată. De asemenea, este important ca cele două cești să fie băute la un interval, pe tot parcursul zilei.

Dacă se consumă două cești de cafea din start dimineața, aceasta va oferi un aport mare de energie preț de câteva ore, însă va scădea rapid, după 3-4 ore, și se va instala, inevitabil, starea de oboseală.

Citește și: Ce alimente nu ai voie să consumi pe stomacul gol. „Sucul de citrice nu se bea pe stomacul gol”

5 beneficii neașteptate ale cafelei de dimineață pentru sănătatea ta [Sursa foto: freepik]

Beneficiile consumului de cafea la prima oră a zilei

Cafeaua oferă un impuls memoriei

Cafeaua are numeroase beneficii, printre care se numără și stimularea memoriei. Cu ajutorul unui studiu, cercetătorii au aflat că două cești de cafea sunt de ajuns pentru a oferi un impuls al memoriei pe termen scurt unei persoane, datorită efectului cofeinei asupra funcție superioare a creierului uman.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Cafeaua scade oboseala mentală

Majoritatea oamenilor au experimentat sau încă se luptă cu oboseala mentală. Cu ajutorul unei cafele, o persoană își poate restabili sănătatea mentală, deoarece cofeina micșorează starea de epuizare și stimulează organismul.

Cafeaua reduce stările depresive

De obicei, oamenii se simt mult mai bine psihic după ce consumă cafea, datorită faptului că aceasta acționează ca un antidepresiv ușor, și reușește să stimuleze neurotransmițătorii de stare de bine în creier. Mai mult decât atât, după un studiu s-a ajuns la concluzia că aceasta reduce și riscul de sinucidere.

Cafeaua vindecă durerile de cap

Cafeaua poate fi un aliat pe măsură pentru ameliorarea durerilor de cap. Cofeina este bogată în proprietăți care îngustează vasele sanguine și restricționează fluxul de sânge, ajungându-se, astfel, la reducerea durerilor de cap.

Cafeaua are capacitatea de a prelungi viața

Cafeaua nu poate prelungi viața unei persoane, însă, datorită unui studiu din anul 2017, publicat în Annals of Internal Medicine, s-a observat cum persoanele care beau cafea par să supraviețuiască mai mult față de cele care nu consumă cofeină. Mai mult decât atât, o cană zilnică de cafea poate scădea cu 12% riscul de deces, iar două-trei căni pot reduce riscul de mortalitate a unei persoane cu 18%.

Citește și: Câte linguri se adaugă la o cană de cafea. Secretul pentru o băutură mult mai aromata

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

5 beneficii neașteptate ale cafelei de dimineață pentru sănătatea ta [Sursa foto: freepik]

Cum să pregătești cea mai bună cafea

Există numeroase moduri în care se poate prepara o cafea delicioasă, plină de savoare, precum cafeaua făcută la espressor sau cu ajutorul unei prese franceze. Cu toate astea, multă lume preferă cafeaua tradițională, făcută la ibric care va oferi un aport mare de energie și va avea un gust senzațional.

Astfel, pentru prepararea unei cești de cafea, se pune în ibric o ceașcă cu apă, o linguriță de plină de cafea și o linguriță de zahar. De asemenea, cantitatea se mărește dacă ceașca este mai mare, mai precis, se poate adăuga două lingurițe de cafea. Mai apoi, se amestecă și se pune ibricul pe plită, la foc mediu. Atunci când cafeaua se umflă, ibricul se ia de pe foc și se adună cu ajutorul unei lingurițe caimacul format deasupra, iar mai apoi se toarnă în ceașcă. La final, se toarnă în cească cafeaua, care se bea fierbinte, alături de un pahar de apă. Pentru un gust deosebit, se poate adăuga la suprafața ceștii scorțișoară, migdale măcinate sau o picătura de esență de vanilie.

5 beneficii neașteptate ale cafelei de dimineață pentru sănătatea ta [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Impactul dietelor pe termen scurt asupra sănătății și pierderii în greutate. Specialiștii în nutriție investighează eficacitatea și consecințele dietelor pe termen scurt!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat