5 condimente care te ajuta sa slabesti

5 condimente care te ajuta sa slabesti
5 condimente care te ajuta sa slabesti

Mixurile potrivite te pot ajuta sa pierzi kilograme chiar in timp ce mananci. Iata ce trebuie sa ai mereu in bucatarie.

Scortisoara

Originara din India, China si Asia de Sud-Est, scortisoara este recunoscuta pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului. Aceasta are proprietatea unica de a imita rolul insulinei, substanta responsabila de mentinerea nivelului optim de zahar din sange. Un nivel de zahar ridicat in sange duce la aparitia grasimii in exces, ingreunand procesul de slabire sau de mentinere a unei greutati normale. Acest condiment ajuta ca excesul de grasime sa nu apara.

Consumul de scortisoara duce si la o reactie metabolica de procesare sanatoasa a carbohidratilor. Astfel, viteza metabolismului creste si corpul are mai multe calorii. De asemenea, gustul dulce al scortisoarei induce senzatia de satietate pentru mai mult timp, informeaza WorldClass.

Piper negru

Unul dintre cele mai cumparate condimente la nivel mondial, piperul negru este si el un bun ajutor in pierderea greutatii corporale.

Regleaza nivelul zaharului din sange si este un bun antioxidant si antiinflamator. Are un continut ridicat de nutrimente si vitamine, precum A, B, C, fier, zinc, calciu sau magneziu. Totodata, ajuta la absorbtia mai rapida a acestora din urma si suprima acumularea grasimii in corp.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Usturoi

Pe langa nenumaratele efecte benefice asupra sanatatii, dieta cu usturoi este foarte eficienta si in cazul slabitului.

si usturoiul ajuta la arderea grasimilor, scade nivelul de glucoza din sange si de antioxidare. La acestea se mai adauga si calitatile de detoxifiere a organismului. Daca vrei efecte maxime, consuma-l crud, pentru ca prin preparare termica isi pierde din beneficii. Daca te deranjeaza gustul lui, poti sa il tai felii si sa il inghiti cu apa calda sau poti apela la suplimentele alimentare care il contin.

Ghimbir

Savoarea ghimbirului este inconfundabila.

Aceasta radacina parfumeaza si schimba gustul oricarui preparat culinar. Printre numeroasele efecte benefice pe care le are asupra organismului, ghimbirul este remarcabil ca antioxidant. Fiind bogat in cupru, regleaza pofta de zahar pe care corpul o simte, satisfacand doua dintre nevoile organismului, pe cea de hrana si pe cea de desert. Efectele asupra digestiei nu sunt nici ele de neglijat, ghimbirul scazand nivelul de aciditate din stomac.

Chimen

Chimenul este un adevarat stimulent in arderea grasimilor si a caloriilor.

Eficienta lui se datoreaza puterii cu care creste viteza metabolismului, iar consumul de chimen in mod regulat imbunatateste procesul digestiv si creste imunitatea. Aroma lui puternica ofera un control mai bun asupra cantitatii de alimente pe care o consumi. Chimenul actioneaza ca un aliat impotriva poftei de mancare si stimuleaza foarte bine metabolismul.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Horoscop 27 septembrie 2024. O zodie este destul de agitată astăzi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

EDITORIAL: Orice secundă e prețioasă...

Tânără în vârstă de 14 ani, însărcinată în șase luni, și un bărbat de 68 de ani, atacați de un urs, în județul Brașov. Care este starea de sănătate a celor două victime

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies