5 culori potrivite pentru smokey eyes. Cum să-ți faci un machiaj de top în 6 pași simpli

5 culori potrivite pentru smokey eyes. Cum să-ți faci un machiaj de top în 6 pași simpli
5 culori potrivite pentru smokey eyes

Smokey eyes se numără printre cele mai adorate tipuri de machiaj al ochilor pentru femei. Află din rândurile de mai jos 5 culori potrivite pentru smokey eyes!

Machiajul smokey eyes a intrat în tendințe încă din perioada anilor 1920 și 1930, fiind des folosit în filmele de la Hollywood din acea perioadă. Astfel, dacă îți dorești un look sofisticat, smokey eyes este alegerea perfectă!

Culori potrivite pentru smokey eyes

5 culori potrivite pentru smokey eyes[Sursa foto: freepik]

Dacă îți dorești să a un smokey eye cu cele mai populare nuanțe, poți folosi culori de tranziție roz, violet deschis, alb, albastru sau chiar verde. În mod obișnuit, cele mai folosite nuanțe sunt mari și gri deschis, fiind nelipsite din paletele

de machiaj. Cu toate astea, culorile deschise și sclipiciul au devenit folosite pe scară largă în zilele noastre. Cu ajutorul unui smokey eyes, poți obține un look îndrăzneț cu o nuanță care se regăsește chiar pe culoarea rochii de seară, deoarece totul este permis, nu există o regulă.

Citește și: Cum se poate realiza un machiaj de seară din machiajul de zi

5 culori potrivite pentru smokey eyes[Sursa foto: Unsplash]

Ghid pentru un machiaj smokey eyes

Așadar, pentru a obține un look cât mai sofisticat și bine aplicat în zona ochilor, poți urma câțiva pași simpli pentru realizarea unui smokey eyes.

Pasul 1: Pregătirea corespunzătoare a tenului

Primul pas, și cel mai important dintre toate, este curățarea și hidratarea corespunzătoare a tenului, iar mai apoi aplicarea unei creme hidratante.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Pasul 2: Aplicarea fondului de ten și al anticearcănului

Mai apoi, se începe aplicarea fondului de ten și al anticearcănului. De asemenea, este necesar de știut faptul că anticearcănul joacă un rol important în realizarea machiajului smokey eyes, deoarece machiajul respectiv evidențieze atât ochii, cât și prezența zonelor întunecate de sub ei.

Pasul 3: Trasarea conturului ochilor

Pasul următor constă în trasarea conturului ochilor atât pe pleoapa inferioară, cât și pe cea superioară, cât mai aproape de gene. Dacă vă confruntați cu ochii mici, pe pleoapa de jos este necesar să trasați linia de la jumătate spre exterior. Astfel, trebuie ridicată linia spre pliul ochiului, pentru a colora întreaga pleoapă de sus. De asemenea, trebuie insistat la margini, pentru a difuza culoarea în sus foarte puțin.

Citește și: 5 idei de machiaj de primăvară pentru a-ți scoate în evidență frumusețea naturală

5 culori potrivite pentru smokey eyes[Sursa foto: Freepik]

Pasul 4: Aplicarea fardului negru 

Se utilizează fardul negru începând cu linia genelor, și mai apoi continuând pe pleoapa mobilă, folosindu-vă de o pensulă lată. Mai apoi, se tamponează ridicând fardul cu pliul ochiului într-o formă circulară, peste marginea realizată anterior cu creionul.

Un alt aspect important este conturarea liniei genelor, pentru a accentua nuanța de negru de la bază. Așadar, pentru a te bucura de un efect spectaculos de smokey, trebuie să ștergi conturul de pe pleoapa de jos.

Pasul 5: Aplicarea celorlalte nuanțe

În al cincilea pas este necesară aplicarea fardului de nuanță maro pentru conturul negru pe pleoapa inferioară. Mai apoi, nuanțele se unesc în colțul exterior, la intersecția cu pleoapa superioară.

De asemenea, pentru a avea un efect de senzație, se folosește o culoare deschisă, precum bej sau alb-crem, care se aplică sub sprâncene spre marginile maronii. Doamnele și domnișoarele aleg să aplice și o nuanță deschisă la colțul ochilor, pentru mai multă luminozitate.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pasul 6: Aplicarea rimelului și rujului

În final, se aplică rimelul și un ruj adecvat machiajului și ținutei.

Exemple de machiaje smokey eyes

Machiajul smokey eyes variază foarte mult datorită nuanței culorii ochilor. Pentru machiajul smokey eyes pentru ochii negri și căprui se pot folosi culorile complementare, pentru a evidenția ochii, mai precis negru, maro, bleumarin, mov, gri și bleumarin. Mai apoi, pentru ochii albaștri se pot utiliza nuanțe naturale precum roz, auriu, nude, cupru sau ciocolatiu. Ultimul dar nu cel din urmă, pentru machiajul smokey eyes pentru ochii verzi se folosesc nuanțe derivate precum verde, turcoaz, culoarea verde lime sau muștar kaki. De asemenea, pentru acești ochi, cele mai potrivite texturi sunt cele sidefate.

5 culori potrivite pentru smokey eyes[Sursa foto: freepik]

Ce purtăm la machiaj smokey eyes

Avantajul machiajului smokey eyes este că poate fi realizat pentru orice fel de ținută elegantă de seară. Spre exemplu, pentru o întâlnire cu persoana iubită, femeile pot opta pentru o rochie sofisticată neagră, accesorizată cu nuanțe argintii sau aurii, deoarece totul depinde de culorile alese pentru machiaj.

5 culori potrivite pentru smokey eyes[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

5 idei de machiaj de primăvară pentru a-ți scoate în evidență frumusețea naturală

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies