Omul cat traieste invata, spune o vorba din popor.
Tot timpul afli lucruri la care nici macar nu te-ai fi gandit. Iata 7 curiozitati socante despre alimente, intr-un top prezentat pe site-u Realbuzz.com.
1. Ciocolata, pe cale de disparitie- Iata o amenintare la care nu te-ai fi gandit. Avand in vedere faptul ca multi oameni au aflat de beneficiile consumului de ciocolata, din ce in ce mai multi o consuma. Mai mult, situatia din Coasta de Fildes, tara care detine cea mai mare pondere a producatorilor de cacao, ii determina pe fermieri sa treaca granite, si astfel s-a redus productia.
2. Cel mai scump aliment din lume este facut din saliva- De la caviar (oua de peste) la trufe (un fungus comestibil), se pare ca lumea are o slabiciune pentru substantele dubioase pe care da si bani multi. Supa de cuib de pasare este una dintre cele mai scumpe delicatese culinare chinezesti, si este facuta din cuib de randunica.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
3. Fructele si legumele au din ce in ce mai putin nutrient- Desi fructele si legumele sunt foarte bogate in antioxidanti, vitamine si minerale, se pare ca au mai putini nutrieni decat acum 50 de ani.
Cel putin asa spune un studio publicat in HortScience. De vina sunt noile metode de agricultura care “saracesc” solurile. Potrivit studiului respectiv, 8 portocale de acum contin cantitatea de vitamina A care odinioara se gasea intr-o singura portocala. De aceea este recomandat sa mananci cat mai multe fructe si legume si sa cumperi produse bio.4. Cafeaua boabe iti reinprospateaza respiratia- Cafeaua nu este primul lucru la care te gandesti atunci cand ai vrea o respiratie proaspata.
Totusi, daca ai mancat ceapa sau usturoi si vrei sa-ti “revii”, tot ce trebuie sa faci este sa mesteci cateva boabe de cafea. Pentru a-ti reinprospata respiratia la fel de bune sunt menta si patrunjelul.5. Ciocolata este la fel de sanatoasa ca un fruct- Vestea vine cam tarziu avand in vedere faptul ca s-a previzionat disparitia ei in 2014, insa studii recente releva faptul ca ciocolata contine la fel de multi antioxidanti ca “superfructele” precum rodia si afinele.
sursa: www.sfatulparintilor.ro