5 efecte mai puțin cunoscute ale stresului și trucuri utile pentru eliminarea lui

5 efecte mai puțin cunoscute ale stresului și trucuri utile pentru eliminarea lui
5 efecte mai puțin cunoscute ale stresului și trucuri utile pentru eliminarea lui

Stresul face parte din viața noastră și vine în perioadele aglomerate la locul de muncă sau atunci când avem probleme în plan personal.

Orice persoană, oricât de pozitivă ar fi, va trece la un moment dat prin situaţii de stres. Important este să le conștientizăm și să luăm măsuri pentru a le depăși, pentru că, pe termen lung, aceste stări ne pot provoca probleme mari de sănătate și emoționale.

 

Stresul se manifestă diferit la fiecare persoană, iar la unii dintre noi, efectele sunt mai greu de recunoscut sau sunt specifice și altor afecțiuni. În general, în perioadele dificile, cu un nivel ridicat de stres, ne pierdem concentrarea și controlul, suferim de dureri de cap, avem stări de nervozitate și anxietate și simțim permanent oboseală.

 

Dar iată care sunt 5 efecte mai puțin cunoscute ale stresului:

 

● tensiune musculară

● probleme digestive

● dureri generale

● boli și infecții frecvente

● dificultăți de somn

 

Trucuri utile pentru eliminarea stresului:

 

Masajul de relaxare

 

Masajul face minuni în orice situație, iar când ești stresată, o sesiune de masaj de relaxare face minuni. Vei vedea cum dispar ca prin minune toate efectele știute și cele neștiute și după o oră te vei simți altă persoană, cu chef de viață. Da, e complicat să îți programezi o ședință de masaj exact atunci când ai mai multă nevoie și de aceea o idee excelentă ar fi să ai acasă propriul fotoliu de masaj, la care să apelezi oricând dorești. Vei descoperi că există echipamente profesionale, cu o estetică deosebită, care se vor potrivi cu orice interior, iar din aceste tabele poți să afli ce caracteristici au, ce dimensiuni și orice altă informație care ți-ar putea fi de folos.

 

Sport și mișcare în aer liber

 

 

Multe dintre voi au senzația că sportul te ajută să îți păstrezi greutatea, să ai un corp frumos și armonios și să-ți menții o stare bună de sănătate. Însă sportul face minuni și atunci când ești stresată, mai ales dacă îl faci în aer liber. În timpul exercițiilor fizice, de orice tip ar fi ele, se eliberează în organism endorfine, numite și „moleculele fericirii”, hormoni capabili să îndepărteze stresul și să inducă starea de bine și de relaxare, potrivit unui studiu publicat de National Library of Medicine.

 

Băi calde

 

O baie caldă în care să adaugi uleiuri esențiale de lavandă, eucalipt sau valeriană va avea efecte miraculoase. Aburii emanați îți vor detensiona creierul și mușchii și vei ajunge într-o stare de relaxare. În general, apa caldă ne ajută să ne detensionăm și probabil că ai constatat și tu că și după un duș scurt te simți mai bine. Însă dacă îți faci timp să stai în cadă timp de 30 de minute sau chiar mai mult, eventual să asculți o muzică liniștitoare în acest interval, lucrurile se vor schimba complet.

 

Somn

 

Oboseala accentuează stările de stres și tocmai de aceea primul sfat pe care îl vei primi de la orice specialist este să îți respecți programul de somn. Un adult are nevoie în

general de 6-8 ore de somn pe noapte ca să poată funcționa la parametri normali. Chiar dacă ai o perioadă mai aglomerată, renunță la alte activități, dar respectă-ți programul de somn, pentru că odihna este vitală.

 

Foto: Unsplash



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Andreea Esca a vorbit despre momentul când a rămas însărcinată și care este relația cu cei doi copii în prezent. „Cred că din educația vremurilor respective.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies