5 electrocasnice care îți pot ușura viața în bucătărie

5 electrocasnice care îți pot ușura viața în bucătărie
5 electrocasnice care îți pot ușura viața în bucătărie

Bucătăria modernă a devenit un loc în care electrocasnicele sunt esențiale, acestea simplificând foarte mult procesul de gătit și asigurând preparate de calitate

Cu toate opțiunile disponibile pe piață, alegerea electrocasnicelor potrivit poate fi o reală provocare. La prima vedere toate par atractive, însă dacă nu ai o bucătărie uriașă, s-ar putea să nu ai suficient spațiu și pentru roboți complecși, cuptoare electrice, aparate de făcut popcorn sau diverse alte dispozitive care te cuceresc prin reclame bine făcute sau care te conving în momentul în care intri într-un magazin electrocasnice.

Iată câteva electrocasnice esențiale care îți pot ușura viața în bucătărie

Dacă vrei să gătești rapid și să te bucuri de mâncare sănătoasă, există câteva electrocasnice pe care trebuie să le ai la îndemână:

Un cântar electronic de bucătărie. Cu ajutorul lui, poți măsura cu precizie cantitățile de ingrediente necesare pentru rețetele tale preferate. Nu doar că economisești timp, dar obții și rezultatele pe care le dorești de la preparatele tale. Alege un model exact, cu funcții variate, cum ar conversia între unități de măsură.

Un air fryer. Air fryer-ul este un dispozitiv versatil care utilizează aerul cald pentru a prăji alimentele fără ulei sau cu o cantitate minimă de ulei. Cu ajutorul său, poți prepara cartofi prăjiți crocanți, aripi de pui suculente sau chiar deserturi delicioase, toate cu un conținut redus de grăsimi. Air fryer-ul este o alegere excelentă pentru cei care doresc să mănânce mai sănătos și să se bucure de gusturi delicioase și deși poate fi destul de voluminos, ar trebui să își găsească locul în bucătăria ta.

Un aparat de sigilat. Un aparat de sigilat și vidat te poate ajuta să păstrezi alimentele pentru mai mult timp și să economisești spațiu în frigider și congelator. Acest dispozitiv elimină aerul din pachetele de alimente, prevenind astfel oxidarea și dezvoltarea bacteriilor. Poți utiliza un aparat de sigilat și vidat pentru a păstra carne, legume și alte alimente în condiții optime, evitând risipa. 

Un tocător electric (Chopper). Cu lamele sale ascuțite, acest dispozitiv poate toca rapid și uniform legume, fructe sau carne. Este perfect pentru pregătirea rapidă a ingredientelor pentru salate, supe sau diverse feluri de mâncare. Cu un chopper de calitate, vei economisi timp și efort în bucătărie, făcând gătitul mai eficient.

Un deshidrator alimentar. Deshidratorul alimentar este un dispozitiv ce îți permite să conservi mult mai ușor alimentele proaspete. Poți să deshidratezi fructe, legume, carne sau chiar ierburi aromatice pentru condimentarea mâncărurilor.

Electrocasnicele pot face activitatea din bucătărie mult mai ușoară și mai plăcută. Dacă îți place să gătești, este bine să cauți să achiziționezi acele aparate care te pot ajuta să economisești timp, să te bucuri de alimente mai sănătoase și mai gustoase și să elimini efort. 

Înainte de a achiziționa un electrocasnic de bucătărie, este bine să îți pui o singură întrebare: îl voi folosi și peste o lună, două sau trei? Din păcate, multe dintre electrocasnicele cumpărate ajung într-un sertar și ulterior, fie sunt vândute, fie sunt aruncate. Caută să le cumperi doar pe cele pe care le vei folosi frecvent!



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies