5 factori externi care îți afectează tenul

factori externi care afecteaza tenul
Factori externi care afectează tenul

Orice femeie își dorește să arate incredibil, însă acest lucru nu ține doar de coafat, machiaj și haine. Pentru un aspect perfect, este nevoie ca tenul să fie sănătos și curat. Din nefericire, multe persoane se confruntă cu imperfecțiuni la nivelul pielii, iar acest aspect se datorează și factorilor externi ce ne afectează tenul.

 

Orice femeie își dorește să arate incredibil, însă acest lucru nu ține doar de coafat, machiaj și haine. Pentru un aspect perfect, este nevoie ca tenul să fie sănătos și curat. Din nefericire, multe persoane se confruntă cu imperfecțiuni la nivelul pielii, iar acest aspect se datorează și factorilor externi ce ne afectează tenul.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt factorii externi ce au un impact negativ asupra tenului tău, dar și modalități prin care îl poți proteja, astfel încât să te bucuri de un ten luminos și frumos!

Ce factori externi îți afectează tenul

Citește și: Petele pigmentare. Ghid complet pentru combaterea și eliminarea lor

cum sa protejezi pielea
Cum să îți protejezi pielea[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să-ți păstrezi tinerețea tenului. Vrei un ten perfect, indiferent de vârstă?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Rutina zilnică și produsele pe care le folosim joacă un rol esențial în aspectul pielii noastre. Cu toate acestea, mediul înconjurător poate să ne afecteze pielea și de aceea trebuie să fim atenți la micile obiceiuri pe care le avem. Iată câțiva dintre factorii externi care îți afectează tenul:

Soarele

factori de risc pentru piele
Factori de risc pentru piele[Sursa foto: Freepik]

În ultima perioadă, tot mai mulți specialiști au explicat cât de nociv este soarele pentru piele.

Razele UV sunt responsabile pentru petele pigmentare, dar și pentru ridurile de la nivelul feței. De aceea, este vital să folosești cremă cu factor de protecție pe ten în fiecare zi, pe tot parcursul anului.

Deshidratarea

Un ten sănătos este unul hidratat, însă pentru a obține acest rezultat nu ai nevoie doar de produse speciale pentru hidratare, ce conțin acid hialuronic. Ai nevoie de hidratare naturală, deoarece aspectul pielii are legătură și cu organismul tău.

Așadar, asigură-te că bei suficientă apă, pentru a te bucura de luminozitatea pielii.

Poluarea

Una dintre marile probleme cu care se confruntă societatea la momentul actual este poluarea. Fie că locuiești într-un oraș mai mic sau într-o capitală aglomerată, poluarea există și va avea un impact negativ și asupra pielii tale. Deoarece nu putem să nu ne expunem în lume, trebuie să avem grijă să combatem efectele produse de poluare.

Așadar, asigură-te că ai o curățare adecvată a tenului.

Odihna insuficientă și stresul

factori care afecteaza pielea
Factori care afectează pielea[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Somnul este un aspect foarte important pentru orice om, deoarece poate avea un impact atât asupra stării de spirit, a pielii, dar și a organismului. În cazul în care nu te vei odihni suficient, nu doar că vei avea cearcăne, dar tenul tău va avea de suferit considerabil, pierzându-și din luminozitate și elasticitate. Organismul are nevoie de somn pentru a-și reface celulele sangvine. Stresul poate lua diverse forme în corpul nostru și se poate vedea chiar și pe piele.

Nu este de mirare că în perioade mai stresante, diverse persoane se confruntă cu acnee, roșeață sau alte probleme ale pielii.

Alergenii

Praful și polenul reprezintă cei mai cunoscuți alergeni, fiind prezenți în atmosferă. Chiar dacă în general aceștia provoacă reacții respiratorii și la nivelul ochilor, pot avea un impact negativ și asupra pielii, provocând iritații cutanate. Cu toate că este aproape imposibil să nu ne expunem la praf și polen, există câteva remedii ce ne pot ajuta în combaterea acestei probleme.

Cum să-ți protejezi tenul de acești factori externi

ce ne afecteaza pielea
Ce ne afectează pielea[Sursa foto: Freepik]

Chiar dacă uneori pare imposibil să te ferești de factorii externi, există modalități prin care să îți protejezi tenul de aceștia. Spre exemplu, praful și acarienii se adună și în lenjeria de pat. Este esențial ca fețele de pernă să fie confecționate din materiale cât mai naturale și să fie schimbate cât de des este posibil. De asemenea, este esențial ca în fiecare seară să ne curățăm tenul, chiar dacă nu am purtat machiaj, fiindcă pe parcursul zilei se acumulează impurități. Mai mult, asigură-te că ai un prosop destinat doar feței, pe care să îl folosești maxim 2 zile. În acest fel, tenul tău va fi mai protejat și se diminuează riscurile de a acumula praf și bacterii.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum să obții o tunsoare care te avantajează. „Fox Cut” este în trend la Hollywood

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies