5 filme biografice care arată puterea infinită pe care o are o femeie

5 filme biografice care arată puterea infinită pe care o are o femeie
5 filme biografice care arată puterea infinită pe care o are o femeie

Află din rândurile următoare care sunt cele mai bune filme biografice cu femei puternice care să te inspire.

Filmele cu femei puternice constituie o inspirație pentru multe dintre noi, ajutându-ne astfel să vedem lucrurile dintr-o altă perspectivă și să adoptăm comportamentul victorios a eroinei. Acestea ne satisfac atât nevoie de divertisment, cât și cea de cultură, oferindu-ne astfel un beneficiu semnificativ.

Descoperă în rândurile următoare care sunt cele mai bune filme biografice pe care orice femeie ar trebui să le vadă și din care se pot inspira cu siguranță în vederea obținerii unui comportament asemenea personajului principal.

Filme biografice cu femei puternice

Citește și: 5 Filme de dragoste românești pe care trebuie să le vezi dacă ești romantică

5 filme biografice care arată puterea infinită pe care o are o femeie
5 filme biografice care arată puterea infinită pe care o are o femeie[Sursa foto: freepik]

Frida (2002)

Inegalabila Salma Hayek o interpretează pe celebra artistă de origine mexicană Frdia Kahlo, în filmul care îi poartă numele. Frida este un film biografic apărut în anul 2002, care prezintă povestea de viață a unei femei puternice, care deși poate părea sumbră, de fapt este o adevărată lecție de viață.

De la relațiile pe care artista le-a avut, la călătoriile la New York și Paris și până la problemele de sănătate, Frida a dat dovadă de o personalitate puternică, ce nu s-a lăsat doborâtă, indiferent de provocările pe care le-a întâmpinat de-a lungul vieții. Filmul a primit Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră.

Erin Brockovich (2000)

Acest film urmărește povestea reală a activistei Erin Brockovich, care luptă împotriva unei companii influente din Californica, care contamina resursele de apă ale unui oraș.

În rolul principal, Julia Roberts se transpune perfect în pielea personajului, care după ce s-a angajat o firmă de avocatură, este hotărâtă să lupte pentru dreptate, chiar dacă acest lucru presupune să facă o serie de sacrificii și să treacă prin numeroase situații dificile. Mai mult decât atât, Erin trebuie să aibă grijă și de copilul său, fiind o mamă singură.

Pelicula în regia lui Steven Soderbergh a obținut 5 nominalizări la Oscar, iar Julia Robers a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Introducing Dorothy Dandridge (1999)

5 filme biografice care arată puterea infinită pe care o are o femeie
5 filme biografice care arată puterea infinită pe care o are o femeie[Sursa foto: freepik]

Dorothy Dandridge a fost prima actriță de culoare care a fost nominalizată la Premiile Oscar pentru rolul principal din filmul musical Carmen Jones în anul 1954. Astfel, în cadrul peliculei, Halle Berry prezintă povestea de viață impresionantă a actriței, care în drumul său către succes s-a confruntat cu numeroase uși închise din cauza simplului fapt că era o persoană de culoare.

Filmul adoptă una dintre cele mai dureroase problemele ale societății anilor `90, care din păcate este prezentă și în zilele noastre, discriminarea rasială.

Colette (2018)

Filmul Colette este unul dintre cele mai bune filme biografice apărute în anul 2018, care prezintă povestea reală de viață a scriitoarei de orgine franceze Sidonie-Gabrielle Colette.

În rolul principal, Keira Knightley este protagonista unei relații toxice pe care Colette o are cu soțul ei.

Bărbatul   publică o serie de cărți scrise de ea, iar ulterior își însușește succesul. 

Colette ajunge chiar în situația în care este închisă în camera de soțul său, care o ține acolo până când termină de scris continuarea pe care i-a promis-o editorului său.

Joan of Arc (1999)

Citește și: 5 filme pentru îndrăgostiți. Sunt perfecte pentru o noapte în doi

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

5 filme biografice care arată puterea infinită pe care o are o femeie
5 filme biografice care arată puterea infinită pe care o are o femeie[Sursa foto: freepik]

Joan of Arc, traduc în română „Ioana D`Arc” este un film francez apărut în anul 1999, regizat de Luc Besson și cu Milla Jovovich, John Malkovich, Faye Dunaway și Dustin Hoffman în rolurile principale.

Filmul prezintă povestea impresionantă de viață a Ioanei D`Arc, o tânără născută într-un sat sărac, dar care are o misiune puternică: aceea de a uni poporul francez divizat și care îl va conduce spre libertate.

Cu Liliane Gloria Sobieski în rolul principal, pelicula prezintă povestea impresionantă de viață a unei femei puternice, care în ciuda condiției sale umile și a faptul că s-a născut femeie, devine o figură emblematică al secolului al XV-lea.  

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

5 recomandări de lectură pentru zilele însorite de vară

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies