5 filme despre femei puternice. Lasă-te inspirată de poveștile lor!

Filme despre femei puternice
Filme despre femei puternice

Iată 5 dintre filmele care te vor inspira din povestea de viață a unor femei puternice.

În momentul în care auzim de personaje feminine puternice, avem în minte acele stereotipuri clare care ne limitează și ne dau voie să explorăm și alte tipologii. Poate ne gândim la anumite femei atunci când sunt puse în fața unor  circumstanțe și determinate să ia anumite decizii care să le schimbe radical parcursul vieții. Nu totul se rezumă aici, deoarece aceste filme includ cu totul altfel de povești, despre personaje inspirationale care îți vor arăta lecții de viață ce te pot ajuta în viitor.

Iată trei dintre filmele pe care merită să le vezi și să-ți schimbi percepția asupra lumii și asupra puterilor tale.

Cele mai bune filme despre femei puternice

Citește și: 5 filme de dragoste de pe Netflix inspirate din fapte reale

Filme despre femei puternice
Filme despre femei puternice[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cele mai tari 6 filme si documentare cu criminali

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Clouds of Sils Maria (2014)

Actrița Juliette Binoche o joacă pe Maria Enders, o actriță care primește o ofertă importantă pentru ea, cea de a juca în remake-ul unei piese cunoscute și faimoase din urmă cu 20 de ani. Rolul o dezamăgește pe aceasta și este încercată de gândul de a renunța, mai ales că se află într-o etapă vulnerabilă din viața ei. În momentul în care acceptă rolul, începe să își regrete decizia, iar de aici urmează o întreagă luptă de regăsire și demonstrare a forței interioare cu care este capabilă să lupte în

viața de zi cu zi.

Still Alice (2014)

Julianne Moore o joacă pe Alice Howland, o profesoară de lingvistică, mama a trei copii și soție. Viața ei este dată peste cap atunci când, de la nenumăratele cuvinte știute ajunge să nu le mai știe pe cele importante, cum ar fi numele persoanelor dragi din viața ei. Află că suferă de Alzheimer, iar viața ei începe să se schimbe radical, însă își canalizează toată forța pentru a-și regăsi dragostea, fericirea și pacea.

Gone Girl (2015)

De la pasiune la obsesie nu mai este decât un pas, iar această graniță poate fi trecută ușor prin vizionarea acestui film. Amy, căsătorită cu soțul ei, Nick, dispare, iar aceasta este capabilă de a organiza o mulțime de lucruri care să îl facă principalul suspect la dispariție chiar pe soțul ei.

Filme despre femei puternice inspirate din povești reale

Filme despre femei puternice
Filme despre femei puternice[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Fie că vorbim de povești ieșite din comun sau de documentare, multe filme se bazează pe fapte și evenimente din viața reală, mai ales dacă personajele au parcurs ceva asemănător, fie se doresc a fi transpuse publicului larg

anumite momente din diferite perioade.

Nyad (2023)

Cel mai recent film bazat pe fapte reale este Nyad, care îți va da imediat un strop de energie, dar te va și emoționa, totodată. Acest film reușește să treacă peste limitele legale pe care oamenii le știu în mod normal cu privire la anumite aspect din tinerețe. Nyad este un film biografic despre înotătoarea Diana Nyad, interpretată de Annette Bening.

Shirley (2020)

Tot despre un film biografic este vorba și atunci când spunem Shirley, drama coprodusă de Martin Scorsese, în care se urmăresc interacțiunile dintre scriitoare și soțul acesteia. Shirley trece prin momente în care starea ei emoțională se schimbă foarte ușor, devenind vulnerabilă în anumite situații din viața ei. Este în permanent concentrată pe nuvelele pe care le scrie și îi este frică să iasă din casă. În momentul în care cei doi primesc un tânăr să locuiască în casa lor, atunci întreaga situație se schimbă și începe lupta pentru supraviețuirea emoțională a scriitoarei. Actrița care interpretează rolul lui Shirley Jackson este Elisabeth Moss. Acestea sunt doar câteva filme care te pot inspira cu adevărat și de la care poți împrumuta din forța protagonistelor regăsite pe micile ecrane. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială. 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cele mai tari 6 filme si documentare cu criminali

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies