5 greșeli în mariaj care îți vor ucide relația

Relatia de cuplu
Relatia de cuplu

Câteva greșeli pe care nu le conștientizezi la începutul relației tale te pot face să ajungi în pasul de care ai fugit toată viața, și anume, destrămarea mariajului.

Fie că suntem conștienți sau nu de anumite lucruri greșite pe care le facem, din dorința de control și, uneori, constrângere a partenerului, avem tendința să apelăm la un comportament distructiv, chiar dacă suntem de părere că prin acesta ne protejăm relația.

Etichetele asupra partenerului tău, presupunerile nefondate în anumite situații, legate de acesta, gândirea egoistă sau pesimistă cu privire la relație și la activitiățile desfășurate de cuplu, pot fi doar câteva dintre obstacolele care pot sta în calea fericirii tale de lungă durată.

Jocul vinovăției

Citește și: 5 moduri de a ști că partenerul tău te minte

Jocul vinovăției în relatie
Jocul vinovăției în relatie[Sursa foto: freepik]

Citește și: 3 semne că soțul tău te înșală

Lucrurile la care te gândești adesea te pot face ca în relația ta să dai un pas înapoi, mai ales atunci când nu ești dispus să își asculți partenerul de viață și să fii empatic cu el.

În acest tipar al lucrurilor care pot duce la degradarea relației se află și jocul vinovăției, atunci când unul din parteneri se simte vinovat în permanență față de lucrurile care se întâmplă între ei. De asemenea, vina aruncată asupra celuilalt în toate situațiile din relație pot duce, treptat, la sfârșitul ei.

Toate micile conflicte pot fi rezolvate încă dinainte să aruncăm toată situația asupra partenerului de viață, așa că tot ce trebuie să faceți este să tratați cu calm, să luați decizia de a purta o conversație productivă și să încercați să

rezolvați problema care apare pe moment, fără să aduceți în discuții conflicte mai vechi sau o vină a unui partener cu privire la ceva din trecutul vostru.

Etichetarea partenerului tău

Etichetarea partenerului tău
Etichetarea partenerului tău[Sursa foto: freepik]

Etichetarea partenerului tău înseamnă, practic, modul în care tu îl privești pe cel de lângă tine, diferit față de cum o făceai la începutul relației.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Atunci când punem o etichetă asupra partenerului care ar putea să îl facă să se simtă incomod, trebuie să ne gândim dacă ceea ce se află în mintea noastră este adevărul despre cel din fața noastră sau dacă este doar o neconcordanță cu așteptările tale de la el.

În momentul în care intrați într-o relație, vă asumați faptul că acceptați persoana de lângă voi cu micile defecte sau comportamnete pe care le are, iar etichetele care apar pe parcurs nu fac decât să plaseze responsabilitatea acceptării voastre asupra partenerului.

Chiar dacă poate partenerul tău de viață a creat o anumită imagine la începutul relației care nu mai este aceeași pe parcurs, rolul nostru  este cel de a păstra relația sănătoasă în toate condițiile sale.

Presupunerile

Presupunerile
Presupunerile[Sursa foto: freepik]

Gândirea catastrofală pe care o ai asupra partenerului în anumite situații poate fi cauzată de faptul că între voi nu există comunicare suficientă, iar de aici până la a-ți imagina anumite lucruri despre persoana iubită nu mai este decât un pas.

Chiar dacă știi că relația la nivelul comunicării nu este una grozavă, obișnuiți să  lăsați deschise anumite lucruri care oferă loc interpretărilor.

Dacă nu poți să îți găsești cuvintele în a elabora mesaje întregi prin care să îi spui ce anume gândești cu privire la o situație, poți foarte bine să întrebi, prin câteva propoziții, ceea ce te frământă sau despre un anumit comportament care ți se pare schimbat și care ți-a lăsat loc de interpretare cu privire la tine.

Gândirea pesimistă

Gândirea pesimista
Gândirea pesimista[Sursa foto: freepik]

Modul în care gândești cu privire la partener sau la relația voastră poate duce la destrămarea ei în scurt timp.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Dacă tindeți să gândiți că totul este oribil și că nimic nu va merge bine, chiar dacă obstacolul întâlnit este unul foarte mic, atunci cu siguranță chiar nu va merge nimic pe termen lung.

Te simți adesea ca și cum tot răul din relație se afla undeva la colț, iar cu fiecare ocazie  nu face decât să apară în fața voastră.

Chiar și așa, toate lucrurile care ți se par grele și fără o rezolvare, pot avea o soluție dacă aceasta este găsită de amândoi cu rațiune, nu prin prisma emoțiilor tale asupra problemelor fără sfârșit.

Gândirea egoistă

Gandirea egoista
Gandirea egoista[Sursa foto: freepik]

Gândirea egoistă în relație poate apărea atunci când vrei să crezi că tot ceea ce spui tu este corect și reprezintă soluția finală, fără să dai credit cuvintelor spuse de partener.

Cu toate acestea, poate chiar tu ești persoana empatică, deschisă și înțelegătoare din relație și chiar observi un mod egoist în comportamentul și discuțiile celui de lângă tine, iar atunci este momentul să ai o discuție deschisă cu el cu privire la cee ace simți față de anumite situații.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care, necontrolate, pot duce la sfârșitul relației sau la o relație nesănătoasă pe termen lung.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

3 semne că soțul tău te înșală

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies