5 Idei pentru o zona de relaxare chiar la tine acasa

5 Idei pentru o zona de relaxare chiar la tine acasa
5 Idei pentru o zona de relaxare chiar la tine acasa

Momentele cu tine insati sunt din ce in ce mai rare, noaptea te prinde din urma, fara sa realizezi cum a trecut ziua, iar oboseala de peste zilele in care iti bei si cafeaua pe fuga se aduna atat de mult, incat si weekend-urile trec precum cateva ore si nu apuci sa te bucuri de ele cu adevarat.

e regasesti in aceasta descriere, nu-i asa? Atunci ai ajuns la locul potrivit.

Indiferent ca-ti bei cafeaua, ca faci un dus sau ca ai cinci minute de ragaz, acest timp relativ scurt poate fi unul de calitate, placut, calmant, si lipsit de stres. Chiar si weekend-urile ti se vor parea mai lungi.

Randurile acestea ti-au trezit sperante si dorinta de a lenevi putin, dar nu crezi ca e posibil, asa-i? In acest caz, hai sa vedem ce poti face pentru tine, incepand de astazi.

Cum iti creezi o zona de relaxare la tine acasa

In primul rand, ce este o zona de relaxare?

Daca ar fi sa dam o definitie, zona de relaxare este un spatiu de dimensiuni variabile, poate fi un colt de camera sau o intreaga incapere, decorat si conceput astfel incat sa induca o stare de bine, atat fizic, dar mai ales psihic.

Iata 5 idei pe care le poti adapta sau combina in functie de nevoile tale si de resursele de care dispui:

Foloseste-te de orice spatiu, oricat de mic, si aranjeaza-l!

Orice spatiu care iti ofera un sentiment placut, este cel potrivit.  Aceasta prima idee este deschisa imaginatiei tale, fie ca alegi coltul din hol sau pervazul-bancuta de la geamul dormitorului.

Opteaza pentru locurile mai luminoase, ferite de zgomotele orasului, in general cele de langa fereastra, unde lumina naturala si umbrele create nu deranjeaza vizual. Nu trebuie sa dispui de o casa mare ca sa iti poti crea aceasta zona, ci doar de creativitate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Daca ai ales, incepe sa il decorezi conform gusturilor tale! Poti aseza un fotoliu confortabil sau o canapea joasa, in nuante deschise, calde, o masuta pe care sa stea o vaza

cu flori si pe care ai putea sa iti pui cafeaua si revista preferata in diminetile insorite.

Alege cateva perne colorate, dar nu stridente, si un tablou abstract si asaza-le dupa cum iti dicteaza mintea.

Biroul la care stai si scrii noptile poate deveni un loc adorat.

Pune pe birou lucruri care te inspira, cum ar fi o rama cu pozele celor dragi, lumanari parfumate sau diverse obiecte din lemn care iti dau o senzatie de liniste.

Ca sa fie totul mai confortabil, alege un scaun de birou potrivit pentru corpul tau, care sa iti tina coloana vertebrala in pozitie corecta, pentru ca pariez ca te-ai saturat de durerile de spate. Ar fi bun un masaj, nu? Afla ca exista pe piata si scaune care au incorporat un sistem de masaj, precum cele de pe https://www.scauneonline.ro/scaune-cu-masaj. Probabil ca deja iti imaginezi cum ar fi sa ai mereu la tine acasa un maseur profesionist personal.

Acum parca ai lucra toata noaptea.

Baia poate fi si ea un loc primitor.

Chiar de te duci pentru un minut sa te speli pe maini, acest lucru s-ar putea sa te linisteasca, daca in jur vei avea obiecte decorative, spre exemplu, un pahar cu nisip si scoici sau cu plante artificiale, lumanari parfumate sau uleiuri esentiale care sa te relaxeze prin aromaterapie.

Rafturile mici, din lemn, asezate organizat, pe care sa aranjezi toate aceste lucruri, vor schimba total reputatia baii. Si nu uita de covorasul de langa cada, ales in armonie cu design-ul. Dusurile scurte vor fi ca o sedinta la spa.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Balconul poate fi transformat complet.

Fie ca alegi sa elimini sau nu peretele care desparte camera de balcon, acesta este ideal pentru un loc relaxant.

Cumpara flori in ghiveci si fa-ti o mica gradina in propria casa. O mica bancuta pictata chiar de tine poate completa totul armonios si balconul va deveni sala de lectura.

In cazul in care balconul nu mai este separat si doresti un loc mai retras, poti opta pentru jaluzele lungi care, odata trase, delimiteaza doua incaperi.

Curtea casei este deja zona de relaxare.

Daca locuiesti la casa, poti spune ca ai toate conditiile pentru a petrece timp cu tine, dar si cu familia.

Monteaza un hamac, decoreaza terasa sau amenajeaza un spatiu cu o podea de lemn ori de piatra si poate chiar un mic foisor. Aici poti petrece zilele calduroase, luand masa sau zabovind cu cei dragi.

Acum ca ai ideile, nu mai sta sa pierzi timpul! Pune-te pe treaba si creeaza-ti propria zona de relaxare! Viata devine mai usoara si mai frumoasa, cand te bucuri de lucrurile simple si de fiecare raza de soare.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Chipul Maiei Morgenstern într-o catedrală din Bogota! Locul unde credincioșii se roagă și aprind lumânări

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies