5 indicii ca esti intr-o relatie cu persoana potrivita!

5 indicii ca esti intr-o relatie cu persoana potrivita!
5 indicii ca esti intr-o relatie cu persoana potrivita!

Avem nevoie de timp pentru a descoperi daca suntem cu adevarat compatibili cu partenerul, dar cateva repere ne pot ajuta sa realizam daca este persoana cu care ar trebui sa ne petrecem tot restul vietii.

Psihologii si expertii in relatii ne spun cum sa ne analizam relatia de cuplu.

Cu totii alergam dupa sufletul-pereche si se intampla uneori sa ne intrebam daca persoana pe care o avem alaturi la un moment dat este cea mai potrivita pentru a ne ramane alaturi tot restul vietii.
Nu toti cei implicati intr-o relatie de durata isi doresc sa se casatoreasca, dar aceia care vor sa faca acest pas si nu sunt siguri ca au facut alegerea potrivita ar trebui sa tina cont de cateva indicii.


Exista 5 semne ca sunteti intr-o relatie cu persoana potrivita, spun psihologii si spceialistii pe probleme de cuplu:

1. Stii ca te poti baza pe celalalt cand ai probleme. O relatie se poate transforma intr-o casnicie frumoasa cand cuplul infrunta impreuna problemele, iar cei doi stiu ca se pot baza unul pe celalalt la greu. „Nu este placut sa te gandesti la ce e mai rau in viata, dar cand vrei sa iti dai seama daca esti cu persoana potrivita, ar trebui sa iei in calcul si aspectele negative ale vietii, precum si modul
in care ati putea sa le infruntati impreuna“
, spune Erica Curtis, terapeut si consilier de cuplu. Un studiu din 2010 citat de publicatia „Journal of Marriage and Family“ sustinea ca acele cupluri care abordeaza problemele intr-o maniera similara, constructiva si printr-o comunicare calma, au cea mai scazuta rata de divort. Altfel spus, cei care lupta bine impreuna se si iubesc „bine“.

2. Stii ca puteti trece impreuna peste tragedii.

„Daca vreti, va puteti imagina o apocalipsa zombi, dar ganditi-va totusi la un scenariu mai apropiat de realitate, precum o boala grava, decesul unui parinte sau chiar a unui copil. Intrebati-va: «Relatia noastra poate supravietui unor astfel de probleme si avem sanse sa ramanem impreuna?» “, sfatuieste Erica Curtis. „Impreuna la bine si la rau“ inseamna sa aveti puterea de a depasi necazurile impreuna. Incercati sa observati daca nu cumva conflictele si problemele va dezbina.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

3. Sunteti mai mult decat compatibili. Desi foarte multi pun pret pe compatibilitatea in cuplu, psihologul Ted Huston, de la Universitatea din Texas, nu crede ca interesele comune influenteaza succesul unei relatii. In schimb, cei doi ar trebui sa se uite mai atent la trasaturile care ii deosebesc.

Cu cat partenerul este mai diferit si relatia mai nuantata, cu atat sansele sunt mai mari sa aveti o casnicie lunga si frumoasa impreuna.

4. Stii cum gandeste celalalt. Sa stii cat de fericit este partenerul si ce gandeste in anumite situatii este crucial pentru relatia de cuplu. Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Virginia arata ca numai 40,9% din oameni intuiesc corect daca partenerul lor de viata este fericit in relatie.
Sa fii pe aceeasi lungime de unda cu partenerul si sa intelegi cum gandeste sunt lucruri esentiale pentru o relatie trainica.

5. Puteti comunica. Bunul mers al relatiei depinde in mare masura de cat de bine reusiti sa comunicati. Ar trebui sa va puneti cateva intrebari importante, spune psihologul Erica Curtis: „Sunteti capabili sa discutati imrepuna despre toate sentimentele si nevoile pe care le aveti? Puteti cere de la celalalt diverse lucruri fara sa va fie rusine si fara sa va impuneti? Va respectati reciproc? Sunteti deschisi provocarii de a evolua impreuna?“.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Inainte

de a va face juraminte, ar trebui sa va intrebati daca sunteti, inainte de toate, prieteni adevarati. Un studiu publicat in 2014 de National Bureau of Economic Research, din SUA, arata ca cele mai fericite casnicii sunt acelea care impartasesc o prietenie frumoasa. Oamenii care isi considera partenerul cel mai bun prieten au sanse de doua ori mai mari sa se bucure de o relatie implinita.

Sursa: www.adevarul.ro




Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies