5 indicii ca esti la un pas de diabet

5 indicii ca esti la un pas de diabet
5 indicii ca esti la un pas de diabet

Problema este ca multi dintre oameni nu stiu ca sufera de aceasta afectiune. Prediabetul nu are deloc simptome. Totusi, daca acesti oameni nu iau masuri pentru a-si controla nivelul zaharul din sange, este probabil ca în urmatorii ani sa fie diagnosticati cu diabet.

1. Sunteti într-un grup cu risc crescut pentru diabetul de tip II
Cercetatorii au identificat anumite persoane care au o probabilitate mai mare de a dezvolta diabet zaharat tip II. Acesti oameni prezinta, de asemenea, un risc mai mare pentru prediabet. Daca aveti un istoric familial al diabetului zaharat sau al unei familii de origine aboriginala, din Asia de Sud, din Asia, din Africa sau din Spania, aveti un risc mai mare de prediabet.

Alti factori de risc includ varsta de peste 45 de ani si un stil de viata sedentar.

2. Aveti o problema de sanatate legata de prediabet
Starea corpului poate uneori sa indice cresterea zaharului din sange. Daca sunteti supraponderal sau obez, daca indicele de masa corporala este peste 25, este mult probabil sa prezentati prediabet. Acelasi lucru se întampla daca aveti hipertensiune arteriala, colesterol ridicat, boala de inima sau sindrom ovarian polichistic.

Daca ati avut diabet gestational sau diabet diagnosticat cand ati fost însarcinate, ati putea dezvolta prediabet dupa nasterea bebelusului.

3. Aveti simptome clasice de diabet
„Marea majoritate a persoanelor cu prediabet nu vor avea nici un simptom „, noteaza dr. Harris. Dar, în unele cazuri, persoanele cu nivel crescut de zahar din sange pot observa o sete crescuta, o nevoie mai frecventa de a merge la toaleta sau oboseala inexplicabila.

„În general, prediabetul tinde sa fie destul de subtil atunci cand vorbim de simptome", spune dr. Harris.

Citeste mai mult aici.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum sa-ti scazi riscul de infarct rapid! Toata lumea trebuie sa stie trucul asta!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies