5 jocuri care îți vor ajuta copilul să dezvolte inteligență emoțională și să-și îmbunătățească limba engleză

5 jocuri care îți vor ajuta copilul să dezvolte inteligență emoțională și să-și îmbunătățească limba engleză
5 jocuri care îți vor ajuta copilul să dezvolte inteligență emoțională și să-și îmbunătățească limba engleză

În lumea modernă, inteligența emoțională (EQ) este considerată la fel de importantă ca IQ-ul.

Este văzută drept singurul lucru ce îi face pe oameni superiori inteligenței artificiale în curs de dezvoltare.

Capacitatea de a vă recunoaște emoțiile corect și de a le gestiona este fundamentul unei vieți fericite. În unele țări, cum ar fi Elveția și Olanda, lecțiile de inteligență emoțională sunt implementate în programa școlară. În alte state, educația nu a ajuns încă atât de departe, dar ne putem sprijini chiar noi copiii să-și dezvolte acest tip de inteligență. Cel mai eficient mod este prin jocuri.

Vreți să aveți eficiență dublă? Alegeți jocuri ce îi vor ajuta pe copii să-și îmbunătățească limba engleză.

1. Cutia veselă

Puneți „artefactele fericirii” într-o cutie. Acestea pot fi obiecte care vă amintesc de momentele frumoase petrecute împreună. O scoică de pe malul mării, floarea din grădina bunicii, pana găsită la plimbarea de zilele trecute, toate sunt ideale.

2. Cum ți-a fost ziua?

Pregătiți cartonașe, în limba engleză, cu emoticoane ce reprezintă diferite emoții: trist, furios, fericit, curios etc. Seara, înainte de culcare, cereți celor mici să descrie ce emoții

au trăit în timpul zilei. Vor alege singuri cartonașele potrivite. Acest joc îi va învăța să fie atenți la stările lor, să le recunoască și să-și accepte propriile sentimente.

3. E scris pe fața ta

Recunoașterea emoțiilor este elementul cheie al inteligenței emoționale. Atunci când alegeți cărți, concentrați-vă pe cele în care imaginile transmit personalitatea protagoniștilor. Rugați copiii să descrie ceea ce simt personajele. De exemplu: „sunt fericit”, „sunt atât de entuziasmat”, „sunt nespus de bucuros”. Sau din contră, „mă simt dezamăgit”, „sunt nefericit” etc.

Întrebați-i ce indicii i-au făcut să ghicească acele stări. Îndreptați-le atenția către poziția ochilor, a sprâncenelor, a colțurilor gurii și a altor expresii faciale.

4. Curcubeul emoțiilor

Împreună cu piticii dumneavoastră, imaginați-vă că cele mai puternice șapte emoții au propria lor culoare. De aceea lumea este atât de colorată! Desenați propriul curcubeu, atribuind, în engleză, o emoție fiecărei culori.

De exemplu:

Fericire - Roșu

Tristețe - Portocaliu

Frică - Galben

Furie - Verde

Mirare - Albastru

Dezgust - Indigo

Îndoială – Violet

5. Mimă

Notați câteva cuvinte pe cartonașe. Un jucător primește un cuvânt, după care trebuie să-l explice folosind gesturi și expresii faciale. Ceilalți jucători pot pune întrebări și pot încerca să ghicească ce cuvânt este. Jucătorul are voie să răspundă doar da, nu sau poate. Este un joc internațional popular, care cere jucătorilor să se înțeleagă non-verbal. Privind pe cineva care se străduiește să explice un cuvânt, copiii își dezvoltă inteligența emoțională.

Psihologii spun că dezvoltarea inteligenței emoționale începe în momentul nașterii, când un bebeluș își vede părinții zâmbind și învață să le zâmbească înapoi. Aceasta continuă în fiecare zi, dacă părinții sunt implicați în viața copilului și nu resping emoțiile și sentimentele lui. Așadar, dacă doriți să dezvoltați inteligența emoțională a micuțului dumneavoastră, trebuie să începeți cu propria persoană. Acceptați propriile emoții și urmăriți-vă starea emoțională. Toată lumea va fi fericită!

 

Platforma online de limba engleză pentru copii Novakid are ca scop dezvoltarea abilităților orale. Datorită îmbinării unor metode moderne de predare, copiii învață să vorbească în engleză despre ei înșiși și despre ceea ce simt încă de la prima lecție. Personajele colorate îi ghidează pe elevi prin programă și îi „ajută” la teme, în timp ce profesorii, adevărați profesioniști, se asigură că fiecare copil este entuziasmat și fericit înainte ca lecția să înceapă! Vă puteți înscrie pentru o lecție de probă gratuită pe site-ul oficial Novakid.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies