5 jucarii pe care orice copil trebuie sa le aiba

5 jucarii pe care orice copil trebuie sa le aiba
5 jucarii pe care orice copil trebuie sa le aiba

Activitatea favorita a fiecarui copil, indiferent de varsta, este joaca. Pe langa partea recreativa, joaca este si o metoda de invatare, prin care cei mici isi dezvolta simturile si spiritul de cercetare. Din acest motiv, jucariile sunt foarte utile, deoarece prin intermediul lor, copiii invata sa exploreze lumea si sa devina mai mobili. Iata care sunt cele 5 tipuri de jucarii pe care orice copil trebuie sa le aiba si cum ii ajuta sa se dezvolte armonios!

 

Top 5 jucarii pe care orice copil trebuie sa le detina

Sunt o multime de jucarii distractive pentru copii, unele dintre cele mai importante fiind jucariile care le dezvolta capacitatile de echilibru si mentinere a directiei. Mai mult, accesoriile cool trebuie sa se regaseasca printre arsenalul lor de jucarii. Afla care sunt cele mai frumoase jucarii pentru copii din lista de mai jos:

Tricicleta

Un exemplu de jucarie utila si distractiva pentru cei mici este tricicleta fara pedale. Fiind dotata cu roti care se pot misca in toate directiile, ii va oferi copilului sansa de a o manevra dupa bunul plac. Astfel, acesta poate invata cum sa isi mentina directia si cum sa isi foloseasca picioarele, pentru a putea explora imprejurimile. Acest tip de jucarie poate fi folosit atat in interiorul casei, cat si in aer liber, reprezentand solutia ideala de recreere a celui mic.

De exemplu, pe mirakids.ro, poti gasi o varietate de triciclete, cu un design amuzant, care ii vor starni curiozitatea copilului. Tricicleta cu patru roti este indicata pentru copiii care trebuie sa consume cat mai multa energie, dezvoltandu-si, in acelasi timp si abilitatile de echilibru.  

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Trotineta

Cu siguranta, trotineta aduce chiar si adultilor amintiri placute din copilarie. Pentru ca nu a pierdut din popularitate, trotineta a ramas una dintre jucariile preferate ale copiilor de pretutindeni. Trotinetele se gasesc intr-o multitudine de culori si modele, acestea ajutand copilul sa isi dezvolte coordonarea si echilibrul. Atunci cand vrei sa te distrezi alaturi de cel mic, o solutie la indemana este sa iesi in parc alaturi de el, in timp ce merge cu tricicleta.

Va face miscarea de care are nevoie iar tu te vei relaxa, odata cu el. Tricicletele sunt usor de depozitat si nu au o greutate mare, astfel incat le poti transporta si in portbagajul masinii, pentru drumuri mai lungi.

Bicicleta

Toti copiii adora sa mearga cu bicicleta! Cu pedale sau fara, bicicleta este cea mai frumoasa jucarie pentru distractie si miscare, in acelasi timp.

Il va invata pe cel mic cum sa isi mentina echilibrul si cum sa isi coordoneze toate miscarile, atunci cand merge pe ea. Este recomandat ca ori de cate ori se foloseste, bicicleta sa fie insotita de casca de protectie, pentru a elimina riscul unui accident, in caz de cazatura. Totodata, folosirea bicicletei este o buna oportunitate de a scoate din casa toata familia, intr-o zi de weekend. Parintii se pot relaxa deopotriva, utilizand bicicletele proprii, in timp il supravegheaza pe cel mic.

Masinuta

Preferata in special de baietei dar si de fetite, masinuta este jucaria pe care orice copil si-ar dori sa o aiba. Aceasta le va permite sa isi dezvolte imaginatia, prin joaca dar si functiile motorii. Ideala pentru micii soferi, masinuta este sigura, poate fi manevrata inainte si inapoi, astfel incat cel mic sa nu ramana blocat atunci cand o foloseste. Cele mai multe masinute vin si cu sonerii polifonice, care ii vor capta si mai mult interesul copilului.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Casti audio

O jucarie interesanta si un accesoriu cool sunt castile audio. Acestea sunt colorate, sigure si recomandate pentru copii, fiind insotite si de un limitator de volum. Cei mici pot asculta in siguranta melodiile preferate sau desenele animate pe care le iubesc, in timp ce parintii se pot uita la filmele pe care isi doresc de mult timp sa le vada. Fiind niste jucarii durabile, nu trebuie sa te temi ca vor fi stricate rapid. Castile audio sunt ideale si pentru joaca prin invatare interactiva: cei mai multi copii le folosesc pentru a studia, pentru a asculta cd-uri intr-o limba straina sau pur si simplu pentru a viziona desenele animate. Castile audio il pot ajuta si sa se concentreze mai bine, invatand in liniste.

Acesta sunt doar cateva dintre cele mai frumoase si utile jucarii pentru cei mici. Nu uita sa verifici intotdeauna varsta recomandata pentru folosirea acestor jucarii. Cele mai multe dintre ele se folosesc doar sub stricta supraveghere a parintilor, pentru ca joaca sa fie o experienta placuta, educativa si amuzanta pentru cei mici.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Anca Sigartau, despre drama traita alaturi de fostul sot. "Este o trauma. Oricat incerci sa o ascunzi"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies