5 leacuri bătrânești pentru durerea în gât. Le poți folosi pentru întreaga familie

5 leacuri bătrânești pentru durerea în gât. Le poți folosi pentru întreaga familie

Durerea în gât apare de regulă însoțită și de simptome precum febră, migrene, dureri musculare și disconfort general. Dacă nu ai la îndemână tratamente speciale și pastile, folosește aceste 5 leacuri bătrânești pentru durerea în gât care presupun câteva produse pe care cu siguranță le ai deja în casă.

Persoanele care au imunitatea slăbită se confruntă des cu durerile în gât. Acestea pot fi ușoare la început, motiv pentru care ar trebui să și acționăm imediat pentru a nu se înrăutăți situația. De regulă, această afecțiune apare în sezonul de toamnă sau iarnă din cauza frecvenței ridicate a infecțiilor, dar și din cazua schimbărilor bruște de temperatură. Dacă te afli în această situație și nu ai la îndemână pastile speciale sau tratamente prescrise de medic, ai ajuns exact unde trebuia.

Iată 5 leacuri bătrânești pentru durerea în gât care presupun doar câteva produse uzuale.

Citeste si: Masca de păr cu avocado. Cum o prepari acasă

Leacuri batranesti pentru durerea in gat [Sursa foto: Pexels]

Cum se manifestă durerea în gât

Durerile în gât se manifestă, de regulă, prin dificultăți la înghițire, senzația de arsură și tuse seacă. De vină pentru acest lucru ar putea fi schimbările bruște de temperatură, condițiile de mediu sau inhalarea vaporilor sau a noxelor. Fumatul este, de asemenea, o altă cauză majoră de iritație a gâtului. Alți factori ar putea fi băuturile sau alimentele prea calde, aerul excesiv de uscat sau umed.

Citeste si: Cele 8 alimente care previn aparitia ridurilor. „Ridurile sunt legate de expresie, dar şi de alimentaţie"

Leacuri bătrânești pentru durerea în gât

Dacă deja simți că te doare în gât și nu vrei să începi direct cu tratamente sau pastile speciale pentru această afecțiune, ar trebui să încerci leacurile bătrânești. Pentru că au la bază produse naturiste, acestea te vor ajuta să scapi de senzația neplăcută. În cazul în care nu simți ameliorare după ce le-ai încercat este recomandat să consulți un medic. Iată care sunt cele 5 leacuri bătrânești pentru durerea în gât:

1. Gargară cu apă sărată

Gargara cu apă și sare se numără printre cele mai cunoscute și eficiente remedii naturale de a elimina bacteriile care îți provoacă durere în gât. Această metodă combate inflamația, ameliorează durerea și are multe beneficii asupra organismului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Soluția se prepară foarte simplu și rapid. Pune într-un pahar apă călduță și adaugă, mai apoi, o linguriță de sare de mare. Amestecă totul până când sarea se dizolvă, ia o înghițitură și ține-o în gură timp de aproximativ 30 de secunde. Pentru a avea efect ar trebui să repeți procesul de câteva ori pe zi.

2. Mierea

Cu toții știm că mierea este un remediu natural excelent pentru îmbunătățirea sistemului imunitar. Pe lângă faptul că are proprietăți antibacteriene, aceasta este recomandată de medici și pentru ameliorarea simptomelor de răceală, inclusiv pentru durerile în gât. Folosita pentru durerea în gât, mierea are un efect antiseptic, reduce inflamația și subțiază secrețiile.

Leacuri batranesti pentru durerea in gat [Sursa foto: Pexels]

3. Siropul de ceapă

Siropul de ceapă are proprietăți antibacteriene puternice, asta datorită conținutului semnificativ de alicină. Ce trebuie să faci pentru pregătirea acestui sirop? Este foarte simplu! Pentru început trebuie să tai ceapa mărunt, să adaugi miere de tei și să lași compoziția lângă o sursă de căldură timp de aproximativ două ore, pânâ când se formează un sirop.

Adulții pot consuma 2 lingurițe de sirop de ceapă pe zi, iar copii până la vârsta de 5 ani o jumătate de linguriță de 3 ori pe zi.

4. Oțet de mere

Pentru faptul că are o mulțime de proprietăți antibacteriene, oțetul de mere este folosit atât în tratarea diferitelor afecțiuni, cât și drept produs de curățare în casă. Datorită naturii sale acide, oțetul de mere ajută la descompunerea mucusului din gât și, de asemenea, la oprirea răspândirii bacteriilor.

Tot ce trebuie să faci este să diluezi într-un pahar cu apă 2 lingurițe de oțet de mere, iar mai apoi să faci gargară preț de 30 de secunde.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

5. Sirop de ridiche neagră

Pentru acest sirop trebuie să scobești ridichea, iar mai apoi să adaugi miere de tei. Ulterior, trebuie să o lași la temperatura camerei până când se formează un sirop, la fel ca în cazul remediului cu ceapă. După ce ai consumat siropul este indicat să nu mai bei sau mănânci preț de aproximativ 30 de minute, pentru ca totul să își facă efectul.

Citeste si: 6 măști pentru creșterea părului pe care le poți face acasă. „Ritmul de creștere a părului este diferit de la o persoană la alta"

Leacuri batranesti pentru durerea in gat [Sursa foto: Pexels]

Alte modalități prin care poți scăpa de durerea în gât

Pentru a scăpa de durerea în gât în timp util este important să schimbi și alimentația. Consumă mai multe legume și fructe bogate în vitamina C, minerale și vitamine.

De asemenea, este foarte important să eviți pe cât posibil contactul cu mediul exterior, schimbările bruște de temperatură. Dacă durerea în gât este însoțită de febră, dureri musculare și de cap, se recomandă repausul la pat, într-un mediu neîncălzit excesiv și umidificat bine.

„Ceaiul cald, nu fierbinte (băuturile fierbinți nu sunt recomandate, ele chiar favorizează dezvoltarea unor tumori), cu miere și/sau cu lămâie sunt remedii utile pentru infecțiile acute. Atât pentru că ele calmează mucoasa faringiana iritată, dar și pentru efectul hidratant. Știut fiind că pacientul cu viroză și febră are nevoie de hidratare corectă”, a spus doctor Raluca Grigore, medic primar ORL la Spitalul Clinic Colțea.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cât timp se fierbe conopida. „Conopida este o legumă pe care merită să o includeţi în mod regulat în alimentaţie"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat