5 locuri din România care confirmă că țara noastră este Grădina Maicii Domnului

5 locuri din România care confirmă că țara noastră este Grădina Maicii Domnului
5 locuri din România care confirmă că țara noastră este Grădina Maicii Domnului

Află din rândurile de mai jos cele mai spectaculoase locuri din România, cât și motivul pentru care este numită “Grădina Maicii Domnului”!

Țara noastră se poate lăuda cu peisajele scoase din povești și obiectivele turistice care atrag an de an zeci de turiști. Iată câteva locuri magice din România, care merită vizitate în orice sezon!

Descoperă 5 locuri magice din România

Delta Dunării

Delta Dunării se numără printre cele mai spectaculoase locuri din țara noastră. Turiștii care aleg să viziteze acest loc desprins din povești se pot bucura de pădurile de stuf, de lacuri și canale, cât și de mlaștini și lunci, fiind astfel un mediu ideal pentru

o mare diversitate de specii de plante și animale. Delta Dunării are o frumusețe aparte, care poate oferi oamenilor experiențe de neuitat precum plimbări cu barca prin canalele și lacurile sale, observarea păsărilor, pescuitul, campingul și explorarea tradițiilor și culturii locale.

Citește și: Satul din România de o frumusețe rară. Regele Charles deține o proprietate în această localitate

5 locuri din România care confirmă că țara noastră este Grădina Maicii Domnului[Sursa foto: PixaBay]

Viscri, județul Brașov

Satul Viscri este un alt loc magic din România, localizat în județul Brașov, care a atras lumea datorită arhitecturii sale tradiționale sătești. Mai precis, locuințele oamenilor sunt construite din lemn și piatră, cu acoperișuri acoperite cu șindrilă. De asemenea, Viscri este înconjurat peisaje pitorești cu dealuri și multe păduri.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: 10 locuri de vizitat lângă București. Poți merge singură, cu iubitul sau cea mai bună prietenă

5 locuri din România care confirmă că țara noastră este Grădina Maicii Domnului[Sursa foto: freepik]

Maramureș

Maramureș este un loc cu totul deosebit datorită frumuseții sale rurale și tradițiilor populare românești. Arhitectura Maramureșului lasă pe oricine decide să călătorească în acest loc fără răsuflare deoarece este plin ochi de sate cu case și mănăstiri de lemn.

Astfel, Maramureș este o adevărată bijuterie a României, fiind un important obiectiv turistic pentru țara noastră.

5 locuri din România care confirmă că țara noastră este Grădina Maicii Domnului[Sursa foto: PixaBay]

Cheile Bicazului

Printre locurile magice din România se află și Cheile Bicazului, în Munții Hășmaș, având o frumusețe naturală cu formațiuni stâncoase spectaculoase, cum nu oriunde se găsesc. Locul este de-a dreptul minunat datorită formațiunilor stâncoase de calcar, care oferă un aer misterios cu ajutorul stâncilor înalte deoarece creează dorința de aventurare și explorare a Cheilor Bicazului.

5 locuri din România care confirmă că țara noastră este Grădina Maicii Domnului[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana este extrem de admirat de turiști datorită peisajului său pitoresc și atmosfera liniștită pe care oricine o are atunci când ajunge să viziteze acest loc.

Acesta are o nuanță deosebită de verde-azuriu și este înconjurat de păduri de conifere și dealuri verzi. Amplasarea sa este spectaculoasă, deoarece Lacul Sfânta Ana este situat pe fundul craterului unui vulcan stins, numit Ciomatu Mare. Denumirea lacului are o poveste complet inedită deoarece, conform unei legende, pe fundul lacului se află mormântul unei fete tinere numite Ana, care a fost considerată sfântă.

5 locuri din România care confirmă că țara noastră este Grădina Maicii Domnului[Sursa foto: PixaBay]

De ce se spune că România este Grădina Maicii Domnului

Țara noastră este considerată “Grădina Maicii Domnului” încă din secolul al XV-lea. Numele i-a fost pus României în județul Neamț, la Mănăstirea Bisericani, în timpul vieții Sfântului Cuvios Iosif. Mai precis, în anul 1499, Cuviosul Iosif de la Bisericani și ucenicii lui au început să construiască o biserică însă nu au terminat-o, din cauza războaielor și altor probleme de la acea vreme. Ulterior, aceștia au decis să plece spre Sfântul Munte Athos, supranumit "Grădina Maicii Domnului".

Cu toate astea, o minune s-a întâmplat atunci când Fecioara Maria li s-a arătat într-un stejar și i-a îndemnat să nu plece, rostind "Nu mai mergeți la Muntele Athos, pentru că și aici este grădina Mea". Din acel moment, se spune că și România este Grădina Maicii Domnului. De asemenea, monarhiilor nu le-a venit să creadă ochilor când au descoperit într-o scorbură a stejarului o icoană făcătoare de minuni. Mai apoi, pe acel loc a fost construită o bisericuță de lemn. În zilele noastre, rădăcinile stejarului există la Bisericani, într-o biserică nouă sfințită de Patriarhul României în luna octombrie a anului 1999, la împlinirea a 500 de ani de la apariția Maicii Domnului.

5 locuri din România care confirmă că țara noastră este Grădina Maicii Domnului[Sursa foto: shutterstock]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce înseamnă an sabatic. O oportunitate rară de a experimenta lucruri noi și de a te dezvolta personal

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies