5 locuri din Vama Veche pe care trebuie să le vizitezi

locuri din Vama Veche
5 locuri din Vama Veche pe care trebuie să le vizitezi

Vama Veche este o zonă preferată în special de tineri, atunci când își doresc să se distreze departe de casă, pe timp de vară.

Aflați din rândurile următoare care sunt doar 5 locuri din Vama Veche pe care ar trebui neapărat să le vizitați singuri, împreună cu familia sau alături de prieteni și care vă vor surprinde plăcut de fiecare dată.

 

Locuri din Vama Veche pe care e musai să le vizitezi

Cetatea Histria

Cetatea Histria reprezintă o arie protejată de interes național, regăsită pe malul Lacului Sinoe. Aceasta este prima colonie greacă de pe țărmul de vest al Marii Negre,

iar totodată este și cel mai vechi oraș de pe teritoriul României.

În această zonă turistică se poate vizita zidul de apărare, cu turnuri și bastioane, care se închidea de la vest către lacul Sinoe, suprafață mai mică a orașului roman. Se pot vedea ruinele conservate ale templelor grecești din zona sacră, străzile pavate și cartierele de locuințe sau ateliere. Aria naturală face parte din Parcul Național Delta Dunării, reprezentând zona naturală din Podișul Dobrogei, unde este inclusă și cetatea grecească Histria.

cetatea histria

Citeste si: Ce pui în bagaj când pleci cu avionul. „Înainte de orice călătorie este indicat să verificăm vremea la destinație pentru toată perioada pe care o vom petrece acolo"

 

Muzeul Arheologic Callatis

Muzeul Arheologic Callatis se află în Mangalia. Acest muzeu pune la dispoziția publicului vizitator, o gamă variată a ofertelor culturale, începând de la exponatele aflate în expoziția permanentă a muzeului, continuând cu monumentele arheologice, care se află în zona

municipiului Mangalia și terminând într-un final, cu nenumăratele activități cultural-științifice, care sunt organizate la sediul Muzeului Callatian.

Expoziția care este în mod permanent, constă în obiecte din epoca greacă, romană, romano-bizantină, dar și în produsele care fac parte din civilizația geto-dacilor, care se află în localitatea vecină Mangaliei, Albești. De asemenea, Muzeul de Arheologie Callatis organizează periodic expoziții temporare în care sunt expuse rezultatele muncii cercetătorilor, dar totodată și a muzeografilor mangalieni.

Totodată, datorită evenimentelor importante care au avut loc în istoria locală, națională, dar și europeană, sala principală a muzeului reprezintă locul ideal de desfășurare a unor manifestări cultural-științifice la care pot participa și elevii, dar și cadrele lor didactice. În plus, pe lângă aceștia, oamenii de știință și cultură din Mangalia, Constanța, dar și din alte localități, oficialități locale și publicul larg, pot lua parte la aceste evenimente.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

muzeul arheologic callatis

Citeste si: Idei vacanță de Paște 2022. Unde poți pleca în Romania?

 

Biserica Vama Veche

Biserica din Vama Veche a fost construită în anul 2000 și reprezintă una dintre cele mai importante obiective turistice din stațiunea Vama Veche.

Povestea bisericii datează încă de la sfârșitul anilor 1996-1997 și este vizitată de mulți turiști în zilele noastre.

Până să existe în acest loc, Biserica Vama Veche funcționa într-o clădire mai veche, care era vechea școală a localității, amplasată chiar în vecinătatea noului lăcaș de cult din prezent. Astăzi, preotul paroh este domnul Valentin Bărbuceanu. Biserica Vama Veche este vizitată anual de peste două mii de turiști, în special în anotimpul cald, vara.

Cei care doresc să viziteze acest lăcaș de cult, o pot face în fiecare duminică, între orele 9:30 și 13:30, moment în care are loc și slujba Liturghiei.

biserica vama veche

Citeste si: Ce să vizitezi în Roma. Care este perioada cea mai bună pentru a vizita Roma

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Stâlpul de la Stuf

Stâlpul de la Stuf face parte din cele mai celebre și cunoscute puncte de atracție din Vama Veche. Acest loc nu este mai mult decât un stâlp decorat precum un totem, care are la final... un bec. Chiar dacă poate părea destul de nesemnificativ, acest stâlp este foarte important, datorită faptului că există de foarte mulți ani.

În prezent, reprezintă locul de întâlnire al tuturor persoanelor vamaioate atât pe timp de seară, cât și pe timp de zi. Este o zonă foarte aglomerată, iar de aceea este folosită și propoziția „ne vedem la stalpu’ de la Stuf”, vorbă ce are o însemnătate aparte pe care o veți realiza doar în momentul în care veți petrece mai mult timp în Vama Veche și veți lega noi prietenii.

stalpul de la stuf

Citeste si: Idei vacanță de Paște 2022. Unde poți pleca în Romania?

 

Plaja din Vama Veche

Bineînțeles că printre cele mai cunoscute locuri din Vama Veche se află și plaja. Există două mari părți pe care le puteți alege în funcție de preferințele personale. În partea centrală se regăsesc foarte multe cearceafuri, șezlonguri, umbrele și baldachine, fiind o zonă foarte aglomerată, iar în partea opus, este o zona puțin mai pustie, pentru persoanele care doresc să se retragă într-un loc doar pentru ei și mai puțin popular. În această parte se află în mare parte corturi sau în sezoanele care nu sunt atât de pline, plaja poate să fie goală.

plaja din vama veche

Citeste si: CITEȘTE: Semne în funcție de zodie că începe să se îndrăgostească



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cine a fost Ștefan cel Mare. A fost căsătorit de trei ori și înmormântat la Mănăstirea Putna

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies