5 metode eficiente care te ajuta sa spui adio migrenelor

5 metode eficiente care te ajuta sa spui adio migrenelor
5 metode eficiente care te ajuta sa spui adio migrenelor

Spre deosebire de durerile de cap comune, pe care le experimentăm toate periodic din multiple motive, migrenele sunt mult mai intense și pot persista zile întregi, afectându-ne puternic starea și capacitatea de a ne desfășura activitățile curente.

Vin la pachet cu stări de greață, amețeli, sensibilitate ridicată la sunete și lumină și de multe ori se manifestă pe o singură parte a capului. Migrena apare frecvent la persoane tinere, în perioada adolescenței și între 20 și 40 de ani și este mai des întâlnită la femei. În timp ce unele persoane pot avea migrene lunar sau de mai multe ori pe luna, altele se confruntă cu ele mult mai rar, de câteva ori pe an sau chiar o dată pe an.  

Indiferent de frecvența lor, migrenele sunt extrem de neplăcute și ne perturbă viața într-un mod dramatic, motiv pentru care este bine să le previi și să scapi de ele pentru totdeauna. Poți să adopți câteva obiceiuri în viața de zi cu zi care să te ajute în acest sens… Iată câteva metode eficiente prin care poți să combați migrenele: 

Suplimente naturale 

O serie de suplimente pe bază de plante s-au dovedit a fi foarte eficiente în lupta împotriva migrenelor. Multe din ele au rol de prevenție, însă altele te ajută să scapi mai repede de migrenă odată instalată. Iarba fetei - o plantă care seamănă foarte mult cu mușețelul, însă este mult mai înaltă și are un miros puternic - brusturele, menta și ghimbirul, consumate sub diferite forme - ceaiuri sau suplimente alimentare - au beneficii dovedite în această direcție. De asemenea, cannabidiolul (CBD), o substanță extrasă din planta de cânepă, poate fi un aliat redutabil împotriva acestei afecțiuni. Efectele CBD sunt multiple și multe din ele sunt dovedite științific, între care și reducerea durerilor de mai multe tipuri.  

Mănâncă regulat și evită deshidratarea 

Dacă ești predispusă la migrene, cel mai rău lucru pe care poți să-l faci este să sari peste mese. Potrivit EverydayHealth, renunțarea la mese duce la scăderea glicemiei, iar acesta este un factor declanșator al migrenei. Deci, ideal ar fi să ai în permanență la tine o gustare, cum ar fi un baton proteic, pentru situațiile în care apare senzația de foame. De asemenea, hidratarea este esențială și te protejează de mai multe neplăceri, inclusiv migrene. Mai ales dacă desfășori o activitate intensă, cum ar fi un antrenament la sală, asigură-te că ai la tine o sticlă cu apă. 

Masaj și presopunctură 

Masajul de relaxare ameliorează stresul, care este una din cauzele migrenelor. Dacă știi că suferi de această problemă, sesiunile periodice de masaj îți vor fi de mare ajutor pentru prevenire. De asemenea, masajul facial sau al capului și presopunctura sunt eficiente, cu condiția să fie realizate de un specialist care cunoaște punctele care trebuie stimulate.  

Comprese reci 

Este cel mai simplu lucru pe care îl poți face în caz de migrenă, dar în cele mai multe situații funcționează. Atunci când durerea s-a instalat, aplică-ți comprese reci pe frunte și stai întinsă pe canapea, în liniște, într-o cameră slab luminată. În același timp îți poți masa ușor tâmplele. Durerea se va reduce simțitor, într-un interval scurt de timp. 

Program ordonat de odihnă 

Cele mai multe migrene apar din cauza oboselii și a suprasolicitării, asociate deseori cu un program haotic de somn. Odihna este extrem de importantă pentru organism și poate preveni foarte multe probleme, între care și migrenele. Dacă vei avea un program ordonat de somn, de cel puțin 7 ore pe noapte, riscul de a face migrenă scade exponențial.  



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies