5 metode inedite prin care te poți relaxa acasă

5 metode inedite prin care te poți relaxa acasă
5 metode inedite prin care te poți relaxa acasă

În ultimul an, mulți dintre noi au lucrat foarte mult de acasă.

Dar chiar dacă ne aflăm în spațiul în care ne simțim cel mai bine, rutina ne poate prinde din urmă.

Astfel, ai nevoie de perioade de relaxare după orele la calculator sau rutina zilnică a job-ului. Am pregătit pentru tine câteva metode inedite de a te relaxa și a elimina anxietatea după o zi obositoare.

1. Ascultă muzică de relaxare

Muzica poate face minuni, după cum am tot auzit. Și vei descoperi că este adevărat, dacă încerci acest mic truc, după ce ai terminat munca. După o zi solicitantă, ascultă muzica preferată sau chiar muzică de relaxare, care să te poarte departe de orice grijă. Contextul și genul muzicii sunt și ele importante, așa că ai aici câteva sfaturi utile.

2. Puneți telefonul pe silent și meditează

Deși la început poate părea o provocare, limitarea timpului petrecut pe social media este important. Verificarea instagramului este un reflex format și te absoarbe fără să-ți dai seama, de aceea este bine să îți pui telefonul pe silent măcar pentru 2-3 ore pe zi. Acest lucru te va ajuta la exercițiul de meditație. Așează-te comod pe o păturică sau pe o saltea pentru yoga și închide ochii. Urmărește-ți respirația și încearcă să o calmezi. Poți pune chiar și muzică de meditație. Este important să instalezi în corpul tău o stare de liniște și de calm. Dacă ești agitată mental, fii un observator fin al gândurilor tale, lasă-le să vină și să plece exact ca un stol de păsări pe cer.

 

3. Aplică o mască de față și relaxează-te cu un pahar de vin roșu

Măștile de față nu numai că au un efect de hidratare și hrănire a tenului, dar reușesc foarte bine și să relaxeze. Creează-și un ritual de 2-3 ori pe săptămână să aplici o astfel de mască și în timp ce aștepți să acționeze asupra feței, poți sorbi ușor dintr-un pahar cu vin roșu, doar cât să îți relaxeze mușchii. Atenție însă, nu este recomandat să bei mai mult deoarece îți va fi greu să adormi.

 

4. Creează-ți o atmosferă cu lumini difuze

Lumina caldă și difuză, în special cea de la o veioză sau de la lumânări, are capacitatea de a-ți induce o stare de relaxare. Seara înainte de culcare, pune o muzică instrumentală liniștită și aprinde câteva lumânări. Dacă sunt parfumate e și mai bine :). Relaxează-te pur și simplu în această atmosferă simplă și diafană, după o zi solicitantă de muncă.

 

5. Caută să-ți aloci momente de singurătate

De multe ori munca de acasă înseamnă ai tot timpul alături o familie numeroasă sau colegi de apartament. De aceea, este recomandat să găsești momente în care să fii singură, deoarece acest timp este foarte benefic atât pentru creier, cât și pentru psihicul și corpul tău, potrivit Forbes. Încearcă să găsești chiar și 10-20 minute pe zi în care să fii tu cu tine, pentru a-ți pune ordine în gânduri și efectiv pentru a te relaxa.

 

6. Fă o listă cu lucrurile care te calmează și te fac fericită

Fiecare dintre noi are moduri diferite de a defini relaxarea și fericirea. Așa că ia un pix și o foaie și enumeră lucrurile pe care ți le dorești sau care te-ar face fericită dacă le-ai realiza. Doar prin simplul fapt că le așterni pe foaie, vei reuși să-ți creezi o imagine despre tine și vei avea o listă tangibilă de mici scopuri pe care să le atingi.

 

Sursa foto: Pexels.com



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Rețeta pentru Babka Trojniak, desertul preparat de Elwira Petre. “Un fel de chec, dar în 3 culori, ușor de pregătit.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies