Află din acest articol cum îți poți menține inima sănătoasă, dar și la ce obiceiuri trebuie să recurgi pentru a avea un stil de viață echilibrat.
Sănătatea inimii este foarte importantă pentru fiecare din noi. Deși bolile cardiace pot fi genetice, problemele cu inima pot fi prevenite, apelând la un stil de viață sănătos. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt obiceiurile zilnice care îți vor menține inima sănătoasă cât mai mult timp.
1. Exercițiile fizice
Citește și: 8 beneficii pentru sănătate ale falafelului și efecte secundare
Citește și: 11 alimente antiîmbătrânire. Cum să îți menții pielea tânără cu ajutorul alimentației
Se știe că sportul aduce o mulțime de beneficii corpului nostru și trebuie introdus în rutina zilnică a fiecărui om. Exercițiile fizice nu doar că te vor menține în formă, ci și te vor ajuta să fii mai sănătos. Nu trebuie neapărat să mergi la sala de fitness, pentru a te asigura că îți menții inima sănătoasă, pentru că sunt o mulțime de alte activități fizice de care te poți bucura.
2. Alimentație sănătoasă
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății noastre. Este imposibil ca un corp să fie sănătos, dacă îi vom da alimente procesate și nesănătoase. Conform National Library of Medicine, este recomandat ca pentru o inimă sănătoasă, să introduci în dietă alimente cu un conținut scăzut de grăsimi saturate, zaharuri adăugate și sare. Este recomandat să consumi cât mai multe legume și fructe, alimente bogate în fibre și carne din surse naturale.
Totuși, alege să mănânci carne slabă și pește, deoarece prea multă grăsime îți va afecta inima. Spre exemplu, dieta mediteraneană este foarte utilă pentru sănătatea inimii, deoarece are la bază preparate fără prea multă grăsime, cât mai multe legume și fructe, semințe și ulei de măsline. Alege să înlocuiești uleiul de floarea soarelui cu cel de măsline, cocos sau susan.3. Prioritizează-ți somnul
Somnul este esențial pentru sănătate, în special pentru buna funcționare a inimii. În timp ce dormim, ritmul cardiac încetinește, iar tensiunea arterială scade. Există studii care demonstrează că oamenii care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte, au un risc mai ridicat să se confrunte cu un infarct. Indiferent de vârstă sau de stilul de viață, este important să îți prioritizezi somnul și să dormi în fiecare noapte minim 8 ore, pentru a te bucura de o viață mai sănătoasă.
4. Meditația
În ultimii ani, tot mai mulți specialiști pun accentul pe meditație ca fiind un obicei extrem de sănătos. Deși este nevoie de practică pentru a înțelege exact cum funcționează acest concept, meditația poate fi practicată de oricine. În cele 20 de minute în care te relaxezi și încerci să îți găsești liniștea, creierul tău se relaxează.
Mai mult, meditația are beneficii și asupra inimii, fiindcă încetinește ritmul cardiac și scade tensiunea arterială. Este important să îți găsești un moment potrivit al zilei, un loc în care ai liniște, astfel încât să te poți bucura de câteva minute de relaxare și deconectare completă.5. Îngrijește-ți dantura
Deși poate pare că dantura nu are nicio legătură cu sănătatea inimii, trebuie să știm că diverse aspecte ce țin de corpul nostru, sunt interconectate între ele. Conform medicilor, Sănătatea precară a dintilor și a gingiilor este legată de bolile de inimă. Așadar, este important nu doar să te speli pe dinți de minim două ori pe zi, dar și să apelezi la periaje profesionale, măcar de două ori pe an.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.