5 mituri pe care le vei auzi vara aceasta și pe care nu trebuie să le crezi

5 mituri pe care le vei auzi vara aceasta și pe care nu trebuie să le crezi.
5 mituri pe care le vei auzi vara aceasta și pe care nu trebuie să le crezi.

Au aparut primele zile caniculare si esti bombardata cu tot felul de mesaje.

5 mituri pe care le vei auzi vara aceasta și pe care nu trebuie să le crezi. Au aparut primele zile caniculare si esti bombardata cu tot felul de mesaje. Ti se spune cata apa trebuie sa bei, ce sa mananci pe timp de vara, ce produse sa folosesti. Unele mesaje iti sunt utile, de altele este indicat sa te feresti. Ca sa nu pici in capcana falselor reguli despre ce e bine si ce nu e bine sa faci vara, avem pentru tine o lista cu mituri pe care nu ar trebui sa le crezi.

Iata 5 mituri de vara pe care trebuie sa le ignori

Fructele ingrasa

Vara aapar tot felul de articole in care ti se spune ferm si foarte serios ca fructele reprezinta un pericol pentru silueta ta. Se face referinta, in special, la fructele de sezon de genul pepenelui, al capsunilor si al cireselor. Exista un mic sambure de adevar, daca vei manca kilograme intregi de fructe pe langa mesele principale, s-ar putea sa te ingrasi cateva kilograme.

Totusi, daca suntem realisti, nimeni nu consuma cantitati industriaale de cirese, asa ca poti sa stai linistita. Poti sa te bucuri, fara sa te simti vinovata, de fructele proaspete si parfumate ale sezonului cald.

Trebuie sa aplici SPF doar daca stai la soare

Este o greseala sa teincrezi in acest mit, conform caruia ar trebui sa aplici lotiune cu factor de protectie doar atunci cand mergi la mare sau la piscina.

Realitatea este ca SPF trebuie aplicat in fiecare zi, nu doar pe timpul verii, ci in orice perioada a anului. Nu trebuie neaparat sa fie 30 de grade afara pentru ca razele ultraviolete sa te afecteze. Prin urmare, ar fi bine sa ai la indemana crema cu SPF tot timpul, in special pe timp de vara, fie ca mergi la mare sau nu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Poti sa te hidratezi cu sucuri reci ori frappe-uri

Produsele precum inghetata, frappe-ul, cocktailurile si sucurile sunt promovate drept racoritoare, dar asta nu inseamna ca ele iti hidrateaza corpul asa cum o face apa. Dimpotriva, acestea contin cofeina, zahar, cat si alte ingrediente care te pot deshidrata, ori iti pot creste nivelul de inflamatie in corp. Bucura-te de un frappe la piscina, dar nu uita sa ai si apa la tine.

5 mituri pe care le vei auzi vara aceasta și pe care nu trebuie să le crezi.
5 mituri pe care le vei auzi vara aceasta și pe care nu trebuie să le crezi. [Sursa foto: PixaBay]

Trebuie sa bei un anumit numar de pahare de apa in fiecare zi

Exista surse care spun ca ar trebui sa bei un litru si jumatate de apa pe zi. Exista alte surse care mentineaza 2 litri de apa pe zi. Pana la urma, cata apa trebuie sa bei pentru a te mentine sanatoasa pe timp de vara si nu numai? Raspunsul este de fapt mult mai simplu de atat: exact atat cat iti cere corpul.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Modele de rochii pentru femeile slabe

Trebuie sa ai un summer body deja pregatit

Sigur ai auzit de multe ori despre corpulpregatit pentru vara. Acest concept este definit prin piele perfecta, fina, fara par sau cosuri, solduri mici fara vergeturi, picioare ferme fara celulita. Toate aceste standarde sunt de fapt niste asteptari exagerate, false, impusede societate. Ai un corp si afara este vara, esti pregatita si nu iti lipseste nimic.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Secretele de frumusețe la care apelează modelele. Cum să arăți mai tânără, chiar dacă timpul trece

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies