Există fără doar și poate o criză a cititului în zilele noastre și cel mai des ne întrebăm de ce nu mai citesc copiii? Dar tu când ai citit ultima dată? Știm, știm, ești ocupat, nu ai timp,
Cititul îți îmbunătățește bagajul de cunoștințe
Fie că citești manuale, cărți de self-help sau doar ficțiune, cititul te poate ajuta enorm în procesul de lărgire a cunoștințelor.
Cititul îți îmbunătățește abilitățile de comunicare
Pe lângă faptul că vei știi mai multe informații, un alt beneficiu al cititului va fi și lărgirea considerabilă a vocabularului. Nu vei fi doar în stare să porți conversații folosind cuvinte mai elevate ci vei avea și o capacitate crescută de a te exprima.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cititul te face mai empatic
Deși sună puțin probabil, cititul chiar te poate face mai empatic. Prin descoperirea anumitor puncte de vedere diferite de ale tale și a anumitor experiențe de viață descrise pe pagină, este foarte posibil să începi să te pui mai ușor în locul altor persoane și să le înțelegi mai bine. Este foarte probabil să descoperi și aspecte ale personalității celorlalți despre care până la acest moment nu știai că există. Te vei transforma astfel într-o persoană mai caldă, mai înțeleaptă și per total mai plăcută.
Cititul te face mai calm
Tehnologia nu a fost și nu va fi vreodată un lucru dăunător, dar felul în care o folosim se poate dovedi a fi unul care să aducă și câteva prejudicii. Felul în care informația este transmisă în zilele noastre este unul rapid și de multe ori prea puțin prelucrat. Preluăm totul pe repede înainte, în cantități infime și pe termen lung acest fapt ne poate reduce capacitatea de atenție, de concentrare și chiar poate provoca anxietate. Nu e de mirare că multe persoane preferă o carte bună seara înainte de culcare, în detrimentul unui serial la TV sau pe laptop sau a navigării pe telefon. În primul rând vei liniști ochii, care nu vor mai fi bombardați de ecrane și în al doilea rând vei calma mintea. Ritmul în care citești este de multe ori unul mai liniștit, fapt care îți va lăsa mai mult timp pentru reflexie și pentru apropierea de tine însuți.
Cititul îmbunătățește memoria
Cui nu-i place un om care își amintește mereu numele persoanelor din jurul lui, datele importante sau întâmplările care le marchează viața membrilor familiei sau prietenilor? Dacă vrei și tu să ajungi la acest statut, ai putea foarte bine să investești în acest hobby, cititul. Pe lângă capacitatea de concentrare și atenția mărită, cititul a fost demonstrat că ajută și memoria.
Nu ți se par deja destule motive să lași telefonul din mână și să începi o carte bună?