5 modalități prin care cititul îți îmbunătățește personalitatea

5 modalități prin care cititul îți îmbunătățește personalitatea

Există fără doar și poate o criză a cititului în zilele noastre și cel mai des ne întrebăm de ce nu mai citesc copiii? Dar tu când ai citit ultima dată? Știm, știm, ești ocupat, nu ai timp, ai lucruri mai importante de făcut, nu ai timp de cărți. Poate că ai pierdut plăcerea lecturii sau poate pur și simplu nu îi mai vezi utilitatea. Din fericire tocmai ne-am gândit la o listă de 5 modalități prin care cititul îți poate îmbunătăți personalitatea și de abia așteptăm să o împărtășim cu tine. Ești pregătit? 

Cititul îți îmbunătățește bagajul de cunoștințe 

Fie că citești manuale, cărți de self-help sau doar ficțiune, cititul te poate ajuta enorm în procesul de lărgire a cunoștințelor.

Desigur, nu tot ce citești ți se va părea interesant sau vei reține automat, dar cărțile sunt o sursă excelentă de cunoaștere și informații. Vei deveni mult mai încrezător în forțele proprii prin citit și vei avea mult mai multe subiecte de discuție oricând ieși cu prietenii sau iei o cină în familie. Se spune că informația echivalează cu puterea, deci cărțile sunt o sursă excelentă de putere, fie ea și mentală. Dacă vrei să înveți mai multe, poți achiziționa cărți de la editura Art Group Educațional. 

Cititul îți îmbunătățește abilitățile de comunicare 

Pe lângă faptul că vei știi mai multe informații, un alt beneficiu al cititului va fi și lărgirea considerabilă a vocabularului. Nu vei fi doar în stare să porți conversații folosind cuvinte mai elevate ci vei avea și o capacitate crescută de a te exprima.

Cititul îți va dezvolta gândirea și limbajul în moduri nebănuite, trebuie doar să încerci. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Cititul te face mai empatic

Deși sună puțin probabil, cititul chiar te poate face mai empatic. Prin descoperirea anumitor puncte de vedere diferite de ale tale și a anumitor experiențe de viață descrise pe pagină, este foarte posibil să începi să te pui mai ușor în locul altor persoane și să le înțelegi mai bine. Este foarte probabil să descoperi și aspecte ale personalității celorlalți despre care până la acest moment nu știai că există. Te vei transforma astfel într-o persoană mai caldă, mai înțeleaptă și per total mai plăcută. 

Cititul te face mai calm

Tehnologia nu a fost și nu va fi vreodată un lucru dăunător, dar felul în care o folosim se poate dovedi a fi unul care să aducă și câteva prejudicii. Felul în care informația este transmisă în zilele noastre este unul rapid și de multe ori prea puțin prelucrat.  Preluăm totul pe repede înainte, în cantități infime și pe termen lung acest fapt ne poate reduce capacitatea de atenție, de concentrare și chiar poate provoca anxietate. Nu e de mirare că multe persoane preferă o carte bună seara înainte de culcare, în detrimentul unui serial la TV sau pe laptop sau a navigării pe telefon. În primul rând vei liniști ochii, care nu vor mai fi bombardați de ecrane și în al doilea rând vei calma mintea. Ritmul în care citești este de multe ori unul mai liniștit, fapt care îți va lăsa mai mult timp pentru reflexie și pentru apropierea de tine însuți. 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Cititul îmbunătățește memoria

Cui nu-i place un om care își amintește mereu numele persoanelor din jurul lui, datele importante sau întâmplările care le marchează viața membrilor familiei sau prietenilor? Dacă vrei și tu să ajungi la acest statut, ai putea foarte bine să investești în acest hobby, cititul. Pe lângă capacitatea de concentrare și atenția mărită, cititul a fost demonstrat că ajută și memoria.  

Nu ți se par deja destule motive să lași telefonul din mână și să începi o carte bună? 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină